15.8 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΕκδήλωση τιμής και υπερηφάνειας για πρωταθλητές ΑμεΑ στην Αμοργό

Εκδήλωση τιμής και υπερηφάνειας για πρωταθλητές ΑμεΑ στην Αμοργό

Σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, τιμή και υπερηφάνεια, στο κατάμεστο Θεατράκι Καταπόλων, ο Δήμος Αμοργού τίμησε στις 21 Ιουνίου, την παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τους Αμοργιανούς αθλητές ΑμεΑμε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις, τον πρωταθλητή Para Trap με δίκανο Αργύρη Γαβαλά και τον πρωταθλητής της άρσης βαρών και στον αθλητικό χορό με αμαξίδιο Ανδρέα  Στρατουδάκη.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ανακηρύχτηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για Άτομα με Αναπηρία. Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, απένειμε την τιμητική διάκριση στην Παραολυμπιονίκη καθώς και αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του Δήμου Αμοργού ώστε να προβάλλει μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες το νησί.

Οι τιμώμενοι αθλητές, με την παρουσία τους, ο Ανδρέας Στρατουδάκης έστειλε μήνυμα, ευχαρίστησαν το Δήμο Αμοργού για την τιμή αλλά και την ουσιαστική συμπαράστασή του στην υπερπροσπάθεια τους για να πετύχουν τις ύψιστες διακρίσεις αλλά και να εμπνεύσουν τον κόσμο μέσα από τη ζωή τους.

Η αντιδήμαρχος Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη στην ομιλία της αναφέρθηκε διεξοδικά, στις διακρίσεις των δύο αμοργιανών πρωταθλητών, στην υποστήριξη του Δήμου στις προσπάθειες τους και κατέληξε «όλοι μας διδασκόμαστε από τις διακρίσεις τους στον αθλητισμό και στη ζωή. Η προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ είναι ένα καθημερινός αγώνας με σωστό σχεδιασμό».

Η συγκινητική βραδιά έκλεισε με την προβολή της τρυφερής κωμωδίας: “Η ζωγραφιά του Θεού”, πρωταγωνίστρια της οποίας είναι η ΑμεΑ ηθοποιός, Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα.

Σε συνάντηση της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου με τον Δήμαρχο συμφωνήθηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να επισκεφθεί εκ νέου την Αμοργό. Πέραν της ομιλίας της προς τους μαθητές και καθηγητές για θέματα αναπηρίας, θα παρουσιάσει από κοινού με εξειδικευμένη ομάδα μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών με στόχο την ενημέρωση και την συμπερίληψη “μαθητών τυπικής και μη εκπαίδευσης”.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, δήλωσε, «Η Αμοργός τίμησε τρία δικά της παιδιά για τις διακρίσεις τους στο χώρο που το καθένα επέλεξε να δώσει το δικό του αγώνα, αλλά και για τη δύναμη ψυχής με την οποία πετυχαίνουν, αυτό που κάποιοι θα θεωρούσαν ανέφικτο. Την παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, τον πρωταθλητή ParaTrap με δίκανο Αργύρη Γαβαλά και τον παγκόσμιο πρωταθλήτη χορού με αμαξίδιο Ανδρέα Γεώργιο Στρατουδάκη. Ως διακεκριμένοι αθλητές ΑμεΑ, αποτελούν πηγή δύναμης και έμπνευσης για όλους μας και κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα και την Αμοργό σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρω και την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ως Αμοργιανή, γιατί πια είναι η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Δήμου μας. Έχει αγαπήσει την Αμοργό, και τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Δεν είναι τόσο η προβολή του νησιού μας μέσα από τις επιτυχίες της εθνικής μας κολυμβήτριας. Είναι περισσότερο το γεγονός πως μαζί της και μαζί με τον Αργύρη και τον Ανδρέα, θα προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε

 Ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων και δράσεων υποστηρικτικών για τα ΑμεΑ, αναδεικνύοντας ανάγκες και ελλείψεις.

 Να ενθαρρύνουμε κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!

 Να προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, και των οικογενειών τους, ως προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, αλλά και στην ιδέα της συμπερίληψης, – Στόχος μας είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά να εμπνεύσουμε, ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε τις ιδεατές συνθήκες διαβίωσης για συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες

Ως Δήμος Αμοργού έχουμε δρόμο να διανύσουμε, για να πετύχουμε το στόχο μας, ώστε το «Όλοι Διαφορετικοί- Όλοι Ίσοι» να μην είναι ένα σλόγκαν, αλλά η καθημερινότητα μας. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να τον διανύσουμε και ήδη έχουμε κάνει αρκετά βήματα.

Σε επίπεδο υποδομών αξιοποιήσαμε πόρους κρατικούς και περιφερειακούς και κατασκευάσαμε τις απαραίτητες υποδομές πρόσβασης και υγιεινής για ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού συμπεριλαμβανομένου και του ΕΠΑΛ με κατασκευή ανελκυστήρα.

Εντάξαμε σε χρηματοδότηση ένα δεύτερο μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για την παραλία της Καλοταρίτισσας, τον οποίον και έχουμε δημοπρατήσει και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εγκατάστασή του.

Σε κάθε αστική παρέμβαση που υλοποιήσαμε σε πλατείες, αναπλάσεις, σε κτήρια όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη αλλά και σε αυτές που σχεδιάζουμε όπως η αναβάθμιση του δημοτικού κάμπινγκ στα Κατάπολα, οι αναπλάσεις στην Λαγκάδα, τον Άγιο Παύλο, στην Ανατολική Είσοδο στην Χώρα, στους αθλητικούς χώρους, στους χώρους πολιτισμού όπως το Λαογραφικό της Αιγιάλης, στις λιμενικές εγκαταστάσεις και αλλού υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Σχεδιάζουμε βήμα-βήμα το νησί μας ώστε να είναι φιλικό και προσβάσιμο και να μην νιώθει κανείς αποκλεισμένος.

Παράλληλα στηρίξαμε το Φεστιβάλ «Συνυπάρχω», στο πλαίσιο του οποίου επισκέφθηκε την Αμοργό μας η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και προπονήθηκε στα καταγάλανα νερά μας, κάνοντας χρήση του ειδικού μηχανήματος που υπάρχει στην παραλία της Αιγιάλης.

Στηρίξαμε δυναμικά την προσπάθεια του Αργύρη Γαβαλά ώστε να προπονείται και να συμμετέχει σε αγώνες. Ο Αργύρης που έχει πετύχει και εκείνος το όριο της πρόκρισης σε παραολυμπιακούς όταν ενταχθεί το αγώνισμα του.

Με την σημερινή τιμητική βράβευση του Ανδρέα Στρατουδάκη διαδηλώνουμε την βούληση όλων μας να συνεχίσουμε να χορεύουμε μαζί του στους ρυθμούς της αισιοδοξίας όπως κάναμε το 2017 όταν ο Δήμος Αμοργού στήριξε ηθικά και οικονομικά την συμμετοχή του σε διεθνείς αγώνες χορού με την χορηγία κατάλληλου αμαξιδίου.

Στην προσπάθεια μας αυτή δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε δυνατούς συνεργάτες όπως ο ψυχολόγος Αντρέας Κολίσογλου ειδικός στα θέματα κινητικής αναπηρίαςο οποίος επισκέφθηκε το νησί μας το 2019 με πρωτοβουλία της παιδιάτρου Χρύσας Δεληγιάννη, τον φίλο δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μας το περσινό καλοκαίρι για τα Αθλητικά Μονοπάτια του Σταύρος Νιάρχος για να μας μάθει να βλέπουμε με άλλα μάτια την ζωή και βέβαια τον φίλο δημοσιογράφο Αχιλλέα Πατσούκα ο οποίος έχει αναπτύξει μεγάλη εθελοντική δραστηριότητα στα θέματα διαφορετικότητας σε πανελλήνια βάση και βέβαια ιδιαιτέρως για το νησί μας το οποίο είναι πλέον το σπίτι του. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.

Μαζί τους και με φορέα υλοποίησης την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας, την διοίκηση της οποίας ευχαριστώ δημόσια σήμερα εδώ, για την προσφορά της, ειδικά στην νεολαία του τόπου μας, ξεκινάμε την φετινή χρονιά να καλύψουμε το μεγάλο κενό που υπάρχει σε έμψυχο δυναμικό καθημερινής εξειδικευμένης υποστήριξης συνανθρώπων μας ειδικά νέων που την έχουν ανάγκη.

Στην προσπάθεια αυτή οι τρεις πρωταθλητές μας αποτελούν πρότυπο. Γιατί στη ζωή μας έχουμε ανάγκη πρότυπα! Να μας εμπνέουν, να μας διδάσκουν, να μας καθοδηγούν.»

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης και συγκεκριμένα τους:

.Blue Star Ferries για τις  δωρεάν μετακινήσεις συντελεστών

·Villa castellano για τις  δωρεάν διαμονές

·Blue Hunter για την χορηγία αναμνηστικών

·Τους σκηνοθέτες κ.Καλογερόπουλο Ιωάννη & κ. Κουτσομύτη Ιωάννη για την παραχώρηση της ταινίας

·Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού για την τεχνική υποστήριξη προβολής της ταινίας

·κ.Βαγγέλη Δεσποτίδη & κ. Σταμάτη  Γρίσπο για ηχητική κάλυψη και προβολή βίντεο

·κ. Νίκο Νομικό & κα.Μαρία Στουραΐτη για εκτύπωση αφισών

-Σύλλογο Πολιτισμού & Τέχνης « Σημωνίδης» για την παραχώρηση καρεκλών & τραπεζιών

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

Villa Vanessa: Διαμονή μία ανάσα από την παραλία των Καταπόλων

0
Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Καταπόλων, μια ανάσα από το κύμα ένα άρτια εξοπλισμένο διαμέρισμα δυναμικότητας 7 ατόμων είναι διαθέσιμο να...

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες...

0
Η Blue Star Ferries ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Αμοργού για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την περίοδο του Πάσχα, ώστε όσο τον δυνατόν περισσότεροι...

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...

Πανσιόν Χώρα: δωμάτια με θέα!

0
Για όσους θέλουν να απολαύσουν γεύση αυθεντικής νησιώτικης φιλοξενίας, η επιλογή είναι αναμφισβήτητα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''πανσιόν Χώρα'' στην πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένα στη γραφική...

Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή...

0
Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου Αν θελήσουμε να εξετάσουμε την εμφάνιση του τουριστικού φαινομένου στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αυτόματα η σκέψη μας στρέφεται στη σύγχρονη μεταπολεμική...

Lakki Village: ένα διαχρονικό «κόσμημα» στην φιλοξενία της Αμοργού

0
Oικογενειακό ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Γαβαλά στη διάθεση των επισκεπτών και φέτος. Το Πάσχα πλησιάζει, κάντε την κράτηση σας έγκαιρα...

Υakamos amorgos, μια νέα  γαστρονομική πρόταση στο νησί!

0
Διακαμός ή Yakamos, το λαμπύρισμα δηλαδή  των θαλάσσιων πλασμάτων στο νερό, ειδικά όταν τον ουρανό στολίζει ένα γεμάτο φεγγάρι. Η λάμψη αυτή αποτελεί έμπνευση...

Διαμερίσματα Xenisis στον Όρμο  Αιγιάλης, ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

0
Αν είσαι λάτρης της άνεσης η διαμονή στο «Xenisis apartments»  είναι μονόδρομος αφού ένα συγκρότημα  έξι νέων  διαμερισμάτων δυναμικότητας  2-4 ατόμων χτισμένα στην είσοδο...

ΗERMES-RENT A CAR-γνωρίστε το νησί με τα ‘’φτερά’’ του αγγελιαφόρου Ερμή

0
Το νησί της Αμοργού, με το ιδιαίτερο σχήμα και τα χιλιόμετρα ακτογραμμής του, σου  επιβάλλει τη χρήση μεταφορικού μέσου για την  ολοκληρωμένη εξερεύνηση του....
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap