Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

The place in the end: Μια έκθεση με έμπνευση από την Αμοργό!

Η Αμοργός τους φιλοξένησε, τους χάρισε αναμνήσεις και τους ενέπνευσε! Τα έργα τέχνης 7 αξιόλογων καλλιτεχνών που έζησαν ένα μήνα στο νησί θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφτούν από την Πέμπτη 27 Απριλίου τον πολυχώρο Τ.Α.F./The art Foundation. Δείτε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή την ξεχωριστή έκθεση!

To T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση The Place in the End, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.
Η έκθεση The Place in the End είναι αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ που διήρκησε ένα μήνα στη Νότια Αμοργό (Κάτω Μεριά). Μέσα από την έκθεση προβάλλονται οι μέθοδοι που επινόησαν και υιοθέτησαν επτά καλλιτέχνες προκειμένου να ανακαλύψουν την κληρονομιά του τόπου και εν τέλει τη σοφία του. Οι καλλιτέχνες ήταν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τόπος της Νοτιότερης Αμοργού ήταν βασικός παράγοντας στη δημιουργία του ίδιου του προγράμματος, μιας και αυτό δίνει έμφαση στις έννοιες αφενός της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης, αφετέρου στο στοιχείο της απομόνωσης του τόπου από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και τη φυσική του απομόνωση. Όσοι επισκέπτονται τη Νότια Αμοργό βιώνουν μία ηρεμία, η οποία διέρχεται μέσα από τον ήχο του αέρα που φυσάει στα λαγκάδια, καθώς και μέσα από τους ήχους των ζώων που κινούνται μέσα στους αγρούς, όταν ο ήλιος δύει.

Οι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στα δωμάτια της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και μετέτρεψαν το κτίριο του παλιού σχολείου σε εργαστήριο και γκαλερί. Eπίσης, εργάστηκαν σε διάφορα σημεία στη φύση. Ο χώρος διαμονής και εργασίας, αλλά και το τοπίο της Νότιας Αμοργού αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία νέων πεδίων καλλιτεχνικών πρακτικών και έρευνας. Κατά τη διαδικασία αυτή οι καλλιτέχνες είχαν στην κατοχή τους περιορισμένα μέσα.

Συμμετέχουν: Αμπντούλ Χαλίκ Αζέεζ (Σρι Λάνκα), Αμαλία Χαρικιοπούλου (Ελλάδα), Αύγουστος Βεϊνόγλου (Ελλάδα), Έμμα Κόρραλλ (ΗΒ), Μαρία Νικηφοράκη (Ελλάδα), Ίνγκριντ Πουμαγιάλλα (Περού), Βασιλική Σιφοστρατουδάκη (Ελλάδα).

Το πρόγραμμα Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο της Αμοργού, το Σύλλογο της Αρχαίας Αρκεσίνης και τον Εκκλησιαστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Χορηγοί και υποστηρικτές: Blue Star Ferries, Filmora Proffesional Photo Lab, We Shall See Scuba Dive, Λιοστάσι, Μαρουσώ, Anemos Cars.

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Aπριλίου 2017, 20.30
Διάρκεια: 27 – 30.04.2017
Ώρες λετουργίας: Δευ – Σαβ. 12-21.00, Κυρ 12-19.00

Πολυχώρος TAF Theartfoundation Νορμανού 5, Αθήνα

 

Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/3979/The_Place_in_the_End/

Leave a comment

Στατιστικά

Καιρός