16 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΒιβή Δρακά: Η γυναίκα πίσω από το Authentic Big Blue

Βιβή Δρακά: Η γυναίκα πίσω από το Authentic Big Blue

Το Authentic Big Blue οφείλει την ύπαρξή του στην Βιβή Δρακά. Είναι η εμπνεύστρια όλων όσων θα δούμε το Σεπτέμβριο στο νησί, από τους καταδυτικούς αγώνες έως τις ημέρες γαστρονομίας Αμοργού αλλά και πολλά πολλά ακόμη… Ήρθε καιρός να γνωρίσουμε την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Βιβή Δρακά που ονειρεύτηκε, σχεδίασε και οργάνωσε μια μοναδική εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη! Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Authentic Big Blue στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Βεκρή και το amorgos – news.gr.

Αντώνης Βεκρής: Δεν είσαι από την Αμοργό αλλά την αγαπάς πολύ. Πώς προέκυψε αυτό;

Βιβή Δρακά: Είμαι Αμοργιανή νύφη. Ο άντρας μου είναι από την Αμοργό. Την επισκέφτηκα για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια και μάλιστα παντρεύτηκα εκεί. Συγκεκριμένα παντρεύτηκα παραμονή της Παναγιάς της  Χοζοβιώτισσας στο δημαρχείο. Έτσι προέκυψε ο έρωτας για την Αμοργό. Την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Την φοβερή ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» την γνώριζα αλλά γνώριζα επίσης πως δεν έχει γίνει καμία φορά καταδυτικός αγώνας στην Αμοργό. Επειδή είμαι αθλητικογράφος σκέφτηκα να διοργανώσω αγώνες ελεύθερης κατάδυσης στο μέρος όπου ο Λυκ Μπεσόν γύρισε σκηνές του Απέραντου Γαλάζιου.Δύο χρόνια τη δουλεύω τη συγκεκριμένη ιδέα και χαίρομαι που θα γίνει πραγματικότητα και που όλη η Αμοργός την έχει αγκαλιάσει. Για εμένα οι συγκεκριμένοι αγώνες πρέπει να γίνουν περιουσία του νησιού, πρέπει να γίνουν θεσμός.

Αντώνης Βεκρής: Ποια η φιλοσοφία του Αuthentic Big Blue;

Βιβή Δρακά: Θα γίνει αναβίωση της φιλοσοφίας της ταινίας. Εκεί που θα γίνουν οι αγώνες το βάθος της Αγίας Άννας, κοντά στο μεγάλο Βιόκαστρο, φτάνει τα 200 μέτρα. Είναι το ιδανικό βάθος για ελεύθερη κατάδυση. Κάτι ήξερε τότε ο Μπεσόν και γύρισε εκεί την ταινία… αστειεύομαι! Είμαστε τυχεροί γιατί στην Αγία Άννα αν πας από πάνω έχεις μια οπτική του αγώνα. Αντίθετα σε άλλα μέρη όπου διοργανώνονται καταδυτικοί αγώνες δεν βλέπεις τίποτα διότι οι αγώνες διεξάγονται σε μεγάλη απόσταση από τη στεριά. Στο χώρο πάνω από την παραλία θα βάλουμε stands από τους χορηγούς, ομπρέλες για τον κόσμο  και παράλληλα θα τρέχει στο νησί και το γαστρονομικό φεστιβάλ. Η φιλοσοφία είναι οι αθλητές να μην δουν την Αμοργό σαν ένα  μέρος αγώνων που βουτούν και φεύγουν αλλά σαν τουριστικό μέρος όπου μπορούν να το επισκεφτούν και άλλη φορά ανεξαρτήτως αγώνων. Και κυρίως να διαδώσουν αυτό που βίωσαν στο νησί. Και βέβαια μέσω της δημοσιότητας να διαφημιστεί η Αμοργός με μακροπρόθεσμα οφέλη.

Αντώνης Βεκρής: Ποιο είναι το πρόγραμμα του Authentic Big Blue;

 Βιβή Δρακά: Οι καταδυτικοί αγώνες θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στην Αγία Άννα. Όλη η διοργάνωση θα έχει το αρχηγείο της στη Λόζα. Εκεί θα βλέπουν οι αθλητές τι έκαναν την προηγούμενη ημέρα, τις επιδόσεις τους, θα κάνουν briefing με τους προπονητές, θα παίρνουν πληροφορίες και εκεί θα είναι και οι χορηγοί με τα κιόσκια.

Θα γίνει επίσης ένα μεγάλο γεύμα στον Ασφοντυλίτη για χορηγούς, επίσημους, δημοσιογράφους με δημιουργίες του βραβευμένου σεφ με αστέρι michelin,  Νίκου Καραθάνου. Δεν γνωρίζουμε τι θα μαγειρέψει, θα είναι έκπληξη! Θα έρθει νωρίτερα στην Αμοργό θα δει τις πρώτες ύλες του νησιού ,θα εμπνευστεί και τότε θα αποφασίσει το μενού εκείνης της ημέρας.  Ένα γεύμα θα μας προσφέρει ο Πάτερ Σπυρίδων και οι άλλοι μοναχοί στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας.

Στην τελετή λήξης των αγώνων την Κυριακή θα γίνει στην Αγία Παρασκευή μικρή αναβίωση του πασίγνωστου πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Στο ένα καζάνι θα μαγειρέψει ο αρχιμάγειρας του νησιού Βαγγέλης Μενδρινός  και στο άλλο ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ο οποίος θα φτιάξει πατατάτο με τον δικό του τρόπο. Ο Νίκος Δαδίτσιος είναι  ο συνεργάτης μου που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του γαστρονομικού.

Στο πρόγραμμα είναι και η κρουαζιέρα με τους δημοσιογράφους που θα έρθουν και θα καλύψουν το γεγονός με εσένα Αντώνη καπετάνιο και με το δικό σου σκάφος! Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως εσείς θα τους δείξετε το νησί. Εκείνες τις ημέρες θα βρίσκονται στην Αμοργό 20 με 25 δημοσιογράφοι από όλους τους χώρους των ρεπορτάζ τουριστικό, γαστρονομικό, αθλητικό.

Στα Κατάπολα  θα πραγματοποιηθεί διήμερο φεστιβάλ κρασιού Παρασκευή και Σάββατο, με πολύ γνωστούς παραγωγούς από όλη τη χώρα ενώ θα πρωταγωνιστήσει και το Αμοργιανό κρασί. Σε αυτό θα λάβει μέρος και η Νίκη Μηταρέα, η συγγραφέας των βιβλίων «Οινομαγειρέματα» και «Με κρασί και ελληνικά», η οποία θα φτιάξει μια συνταγή με κρασί.

Θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου «Του ανέμου και της αρμύρας» που έχει να γραφτεί για την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα και θα κάνουμε και δύο αμοργιανά πρωινά το ένα στον Πύργο και το άλλο στην Λαγκάδα ενώ στην Αιγιάλη θα γίνει συνέδριο για το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας ειδικά στα νησιά μας με διάσημους ομιλητές.

Το πρόγραμμα, σύντομα θα αναρτηθεί σε πολλά σημεία στο νησί.

Αντώνης Βεκρής: Τι άλλο σκοπεύετε να διοργανώσετε στο νησί;

 Βιβή Δρακά: Άλλη μία ιδέα για φέτος είναι να γίνει αγώνας δρόμου μέσα στην Χώρα στα σοκάκια. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρωταθλητή στίβου Περικλή Ιακωβάκη και είμαστε κοντά στο να συνεργαστούμε και ο ίδιος να διοργανώσει τους αγώνες. Το συζητάμε πολύ σοβαρά. Αν δεν γίνει φέτος,θα γίνει σίγουρα του χρόνου, εξάλλου μην τα κάνουμε όλα την πρώτη χρονιά.

Αντώνης Βεκρής: Δεν ξεχνάμε όμως το παρελθόν και την σκανδαλιόπετρα! Για όσους δεν το γνωρίζουν παλιά δεν υπήρχαν βυθόμετρα. Έδεναν ένα βάρος σε ένα σκοινί και το πετούσαν κάτω και μετά μετρούσαν πόσα μέτρα ήταν. Αυτό είναι το σκανδάλιο. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να γίνει αναβίωση της σκανδαλιόπετρας ή σκανδαλόπετρας.

Βιβή Δρακά: Είναι στα σκαριά να γίνει αναβίωση σκανδαλόπετρας στα Κατάπολα. Να το δει ο κόσμος γιατί είναι κάτι το παραδοσιακό.

Αντώνης Βεκρής: Θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε και έναν αγώνα δρόμου Χώρα – Κατάπολα;

Βιβή Δρακά: Όλα μπορούν να γίνουν. Με όλες αυτές τις δραστηριότητες εκείνες τις ημέρες θα υπάρχει ζωντάνια σε ολόκληρο το νησί! Αν πετύχει το Authentic Big Blue μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα στην Αμοργό.  Για παράδειγμα το νησί είναι ιδανικό για αναρρίχηση. Θα έπρεπε κάποια στιγμή να διοργανώσουμε αναρριχητικούς αγώνες. Επίσης με το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Γεώργιο Βαρσαμίτη, και όλες τις εκκλησίες και τα εκκλησάκια η Αμοργός μπορεί και πρέπει να γίνει προορισμός θρησκευτικού τουρισμού.

Αντώνης Βεκρής: Ποιος ο σκοπός της διοργάνωσης;

Βιβή Δρακά: Σκοπός μας είναι το Authentic Big Blue να γίνει θεσμός. Θέλουμε το γεγονός αυτό να γίνεται κάθε χρόνο και αυτό θα έχει μεγάλη σημασία και για το νησί και για τους Αμοργιανούς. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε μεταξύ άλλων και στην επέκταση της θερινής σεζόν. Επειδή πιστεύω πολύ σε αυτό και είμαι σίγουρη για τη φετινή επιτυχία έχω ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες για τη διοργάνωση του 2018. Έχω ήδη “κλείσει” τον πασίγνωστο σεφ Gordon Ramsay. Θα έρθει στο νησί του χρόνου. Θέλει να γνωρίσει την Αμοργό και φυσικά θέλει να μαγειρέψει Αμοργιανά ενώ θέλουμε να έρθει και ο θρύλος της ελεύθερης κατάδυσης Ουμπέρτο Πελιτζάρι για ένα καμπ με τους αθλητές του. Στη σχολή του Πελιτζάρι έχει μαθητεύσει ο συνεργάτης μου Δημήτρης Κούμουλος,πρόεδρος της AIDA HELLAS.

Αντώνης Βεκρής: Θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη έτσι ώστε να μάθει όλος ο κόσμος τι συμβαίνει στο νησί;

Βιβή Δρακά: H τηλεοπτική κάλυψη γενικά όλων των ημερών θα γίνει από την Ιcarus sports και θα υπάρχει ειδική εκπομπή στο κανάλι Cosmotesports6 ενώ στιγμιότυπα θα δείξουν όλα τα κανάλια εντός και εκτός Ελλάδα. Η Icarus έχει συμβόλαια με μεγάλα κανάλια του εξωτερικού, γεγονός που μας ενδιαφέρει πολύ.  Θέλουμε να κάνουμε επίσης ένα σποτ με τις προετοιμασίες. Σκεφτήκαμε όμως και κάτι ακόμα. Να κάνουμε ντοκιμαντέρ για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και να το αφήσουμε παρακαταθήκη στο νησί για προβολές, για εκθέσεις, για οτιδήποτε. Αν δεν προλάβουμε φέτος σίγουρα θα γίνει του χρόνου. Όλο αυτό που γίνεται με το πανηγύρι θα έχει φοβερό τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Λέμε συνέχεια για αυτό το διάσημο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής με τους χιλιάδες επισκέπτες και δεν υπάρχει τίποτα. Κανένα ντοκουμέντο. Τίποτα καταγεγραμμένο από την αρχή ως το τέλος. Επίσης συζητάμε μήπως γίνει ένα δείπνο προς τιμήν του Γάλλου πρέσβη στα Θολάρια, χωριό καταγωγής του Ηλία Βεκρή που εργάζεται στην πρεσβεία ως βοηθός σεφ. Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε κάτι για τον θρυλικό Σκοπελίτη και τη Λίλα Μαραγκού.

Αντώνης Βεκρής: Oι συντελεστές της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» θα έρθουν εκείνες τις ημέρες στην Αμοργό;

Βιβή Δρακά: Τους έχουμε στείλει πρόσκλησή και μας βοηθά η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και κάποιοι φίλοι από το Χόλυγουντ όπως ο γνωστός συνθέτης Κώστας Χρηστιδης.

Θα ξέρουμε σύντομα.

Αντώνης Βεκρής: Πόσο θα κοστίσει το Authentic Big Blue;

Βιβή Δρακά: Το κόστος της διοργάνωσης θα φτάσει τις 120.000 ευρώ. Είναι μεγάλο το ποσό αλλά πιστέψτε με το “μάζεψα” πολύ! Ήταν πιο μεγάλο.Ο Δήμος Αμοργού που είναι συνδιοργανωτής θα  βοηθήσει αγοράζοντας μέρος του καταδυτικού εξοπλισμού ο οποίος μετά θα μείνει στον Δήμο, θα είναι περιουσία του Δήμου και θα χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στους αγώνες. Θα διαθέσει περίπου 8.000 ευρώ. Τηρουμένων των αναλογιών και των δεδομένων της οικονομικής κρίσης η βοήθεια του Δήμου είναι  πάρα πολύ καλή. Κάποια χρήματα θα δοθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα είναι ανάσα μεγάλη. Τα υπόλοιπα θα μαζευτούν από χορηγίες.Κυρίως σε είδος. Ελπίζω τουλάχιστον!!! Και στο σημείο αυτό καλώ όποιον θέλει να βοηθήσει να το κάνει. Οι διοργανώσεις αυτές είχαν εμπνεύστρια εμένα αλλά γίνονται για την προβολή του νησιού.Θα είναι τουριστικό εργαλείο του νησιού.

Αντώνης Βεκρής: Έχετε μιλήσει με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες;

Βιβή Δρακά: Η Blue Star θα διαθέσει εισιτήρια με έκπτωση. Έχουμε μιλήσει και με την Hellenic Seaways. Αρχικά θα υπήρχαν δρομολόγια έως 1 Οκτωβρίου. Ωστόσο στην πορεία αυτό άλλαξε και μας ενημέρωσαν πως τα δρομολόγια θα σταματήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 24. Προσπαθούμε και είμαστε σε συζητήσεις ώστε τα δρομολόγια να διαρκέσουν έως τις 25 Σεπτέμβρη, ημέρα που θα αναχωρήσουν οι επισκέπτες. Αλλά είναι σημαντικό να το πετύχουμε αυτό για τον τουρισμό του νησιού, να υπάρχουν δρομολόγια έως τον Οκτώβριο ή και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο. Και βέβαια μεγάλο θέμα είναι και το αεροδρόμιο. Δεσμεύτηκα ότι θα βοηθήσω όσο μπορώ.

Αντώνης Βεκρής: Η διοργάνωση είναι πολύ μεγάλη και τα δρώμενα αρκετά. Ποιοι έχουν βοηθήσει έως τώρα και θα βοηθήσουν στο Authentic Big Blue;

Βιβή Δρακά: Έχουμε ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς, έχουμε χορηγούς. Η Fix για παράδειγμα πίστεψε στην ιδέα μας και μας χορηγεί με τρεις μπύρες, την Fix την απλή, την Fix άνευ και τον Μύθο. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Ολυμπιακή ζυθοποιία που αγκάλιασε αμέσως το event. Το πιο πιθανό είναι κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών να τραβήξουν πλάνα και να τα χρησιμοποιήσουν του χρόνου στο διαφημιστικό τους σποτάκι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Ο ΕΟΤ, ο ΕΟΤ Γαλλίας (ήμουν στο Παρίσι για προώθηση της διοργάνωσης μια εβδομάδα) το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Επιμελητήριο Κυκλάδων,ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου… όλοι μας έχουν δώσει την αιγίδα τους. Επίσης μας στηρίζει το Sympossio του ομίλου Aldemar. Βεβαίως έχουμε συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φυσικό τον Δήμο Αμοργού.To event, θεσμικά έχει οχυρωθεί!!!

Η Αegean δεν θα στηρίξει το γεγονός. Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί και αυτό είναι απαγορευτικό βάσει της στρατηγικής τους η Air France όμως έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Η Αir France, αν τελικά συμφωνήσουμε για φέτος, θα μοιράσει όλα τα φυλλάδιά μας στο VIP lounge του Ελευθέριος Βενιζέλος και θα έχει μέσα στα δρομολόγιά της Αθήνα – Παρίσι, Παρίσι – Αθήνα τα φυλλάδιά μας. Γενικά η Γαλλία μας στηρίζει όπως και ο ΕΟΤ Γαλλίας. Οι Γάλλοι λατρεύουν την Αμοργό! Ήμουν πρόσφατα στο εστιατόριο των αδερφών Μαυρομάτη, των Κυπρίων που έχουν ξετρελάνει τους Παριζιάνους με την κουζίνα τους και συζητήσαμε ακόμα και Αμοργιανή Βραδιά να διοργανώσουμε εκεί σε ένα χρόνο. Αμοργιανή βραδιά με αμοργιανή μουσική, Amorgion ψημένη, ρακόμελο και αμοργιανά κρασιά! Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε οι Γάλλοι αλλά και Έλληνες που ζουν στη Γαλλία να μάθουν για εμάς!Ο Γιώργος Χωραφάς και ο Νίκος Αλιάγας ήδη γνωρίζουν για το Αuthentic Big Blue και ίσως να τους δούμε στο νησί!

Ακόμα και με τη Fiat έχω μιλήσει για να μας βρει ένα Fiat 500 όπως αυτό της ταινίας και να το βάλουμε πάνω στο πάρκινγκ της Αγίας Άννας η στο Καλογερικό. Θα θυμίσει σε όλους μας την ταινία!

Αντώνης Βεκρής: Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη βοήθειά τους;

Βιβή Δρακά:  την Υπουργό Τουρισμού Έλενα  Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Γιώργο Τζιάλλα. Τη σύμβουλο της υπουργού Μαρία Καλλίτση,από τον ΕΟΤ Γαλλίας Δήμητρα Βοζίκη, Νaga Receveur, την Χαρά Προκάκη από τον ΕΟΤ Ελλάδας, την Χάιντι Λαζάνη από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  τον Δήμαρχο Αμοργού Νίκο Φωστιέρη που αγκάλιασε την ιδέα ,ευχαριστώ επίσης  τους Τάσο και Μιχάλη Πικούνη oι οποίοι  θα συμβάλουν προσφέροντας τον χώρο τους στο House of Wine για τη συνέντευξη τύπου του Authentic Big Blue and Amorgos gastronomy days που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου και θα παρουσιάσει ο Βασίλης Σκουντής.

Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς μας.Τη Vostok Europe και το Γιάννη Βήχο που θα δωροθετήσουν για τους νικητές ρολόγια 7500 ευρώ,την MLS και την Βίκυ Καματάκη,την Cosmote,το περιοδικό PEOPLE και την Αλεξία Αδάμη,την Deepex και τον Δημήτρη Κόλλια,το Amorgos diving center και τον Δημήτρη Συνοδινό,τα ξενοδοχεία της Αμοργού Αmorgion Hotel, Aqua Petra,Vigla, Πανσιόν Ασκάς, Εμπροστιάδα, Aγιος Γεώργιος Βαλσαμίτης. Επίσης ευχαριστώ τον επιχειρηματία Γιώργο Κοκολογιάννη, την Συρματοτεχνική Συνοδινός, τον Γιάννη Σκοπελίτη, τον Γιάννη Ψάκη, τον Νικόλα Βεκρή, τον Γιάννη Λουδάρο. Την ομάδα που βοηθά από το νησί που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρω. Επίσης ευχαριστώ τον project manager του Δήμου για το event Λευτέρη Καραΐσκο,την αντιδήμαρχο Άννα Γαβαλά,την Ελευθερία Ψυχογιού,την Πόπη Δεσποτίδη,τον Δημήτρη Πρέκα,τον Δημήτρη Λουδάρο,τον Σταμάτη Σίμο,τον Σπύρο Τσιμέλα,την Ευαγγελία Ρούσου, την Ιωάννα Συνοδινού, την Δέσποινα Γιαννακοπούλου, τον Αντώνη Ρούσο,τον Κώστα Γρίσπο,τον Θοδωρή Δεσποτίδη,τον Περικλή Γρίσπο, τον Μάρκο Γαβρά, τον Γιώργο Οικονομίδη, τους συλλόγους της Αμοργού και τον ΑΝΠΟ.

Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν.

Και βέβαια ευχαριστώ τους συνεργάτες μου,  Δημήτρη Κούμουλο, Χρήστο Παπαδόπουλο, Κώστα Κουμάργιαλη, Άλεξ Μακρόπουλο, Νίκο Δαδίτσιο, Πέτρο Μαρκαντωνάτο, Φρόσω Νομικού.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την μοναδική που με βρήκε από μόνη της και έδειξε ενδιαφέρον εξ αρχής, την δική σας, την Μαρία Βεκρή του amorgos-news.gr. Δεν θα μπορούσα να κλείσω χωρίς να ευχαριστήσω εσάς κύριε Βεκρή που μας στηρίζετε ηθικά και υλικά με τόσα πολλά.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

foto1

O Πέτρος Μαρκαντωνάτος με τον Γιώργο Χωραφά στο Παρίσι κοιτούν το φυλλάδιο του Authentic Big Blue

foto2

foto3

H ομάδα σχεδιάζοντας τους αγώνες στην Αγία Άννα

foto4

Η Βιβή Δρακά και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

foto5

Βιβή Δρακά

foto6

foto7

foto8 foto9

foto10

IMG_4895γγ

Ο εκδότης Αντώνης Βεκρής και η Βιβή Δρακά

IMG_4903

Βιβή Δρακά – Μαρία Βεκρή

17760006_10212533573238768_2394916770859172341_n IMG_4896

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Γεωργιλέα, ο εκδότης Αντώνης Βεκρής και η Βιβή Δρακά

IMG_4903

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...

Πανσιόν Χώρα: δωμάτια με θέα!

0
Για όσους θέλουν να απολαύσουν γεύση αυθεντικής νησιώτικης φιλοξενίας, η επιλογή είναι αναμφισβήτητα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''πανσιόν Χώρα'' στην πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένα στη γραφική...

Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή...

0
Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου Αν θελήσουμε να εξετάσουμε την εμφάνιση του τουριστικού φαινομένου στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αυτόματα η σκέψη μας στρέφεται στη σύγχρονη μεταπολεμική...

Lakki Village: ένα διαχρονικό «κόσμημα» στην φιλοξενία της Αμοργού

0
Oικογενειακό ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Γαβαλά στη διάθεση των επισκεπτών και φέτος. Το Πάσχα πλησιάζει, κάντε την κράτηση σας έγκαιρα...

Υakamos amorgos, μια νέα  γαστρονομική πρόταση στο νησί!

0
Διακαμός ή Yakamos, το λαμπύρισμα δηλαδή  των θαλάσσιων πλασμάτων στο νερό, ειδικά όταν τον ουρανό στολίζει ένα γεμάτο φεγγάρι. Η λάμψη αυτή αποτελεί έμπνευση...

Διαμερίσματα Xenisis στον Όρμο  Αιγιάλης, ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

0
Αν είσαι λάτρης της άνεσης η διαμονή στο «Xenisis apartments»  είναι μονόδρομος αφού ένα συγκρότημα  έξι νέων  διαμερισμάτων δυναμικότητας  2-4 ατόμων χτισμένα στην είσοδο...

ΗERMES-RENT A CAR-γνωρίστε το νησί με τα ‘’φτερά’’ του αγγελιαφόρου Ερμή

0
Το νησί της Αμοργού, με το ιδιαίτερο σχήμα και τα χιλιόμετρα ακτογραμμής του, σου  επιβάλλει τη χρήση μεταφορικού μέσου για την  ολοκληρωμένη εξερεύνηση του....

Politimi’s Studios: Διαμονή στην Χώρα της Αμοργού με θέα τους γραφικούς...

0
Στα Politimi’s Studios απολαμβάνεις τη νησιώτικη ομορφιά ενώ βρίσκεσαι μία ανάσα από την Χώρα της Αμοργού. Η θέση των Politimis Studiοs είναι ιδανική καθώς...

Πηγάδι-Proton, μια σταθερή επιλογή για ούζο & μεζέ δίπλα στο κύμα!

0
Εσείς έχετε επισκεφτεί το  πιο  cult μαγαζί των Καταπόλων, στον οικισμό του Ξυλοκερατιδίου λίγα μέτρα από τη θάλασσα? Με σήμα κατατεθέν, το μπλε πηγάδι, και τα σαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap