22.3 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΑποκλειστικά στο amorgos – news μιλά ο διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Aldemar...

Αποκλειστικά στο amorgos – news μιλά ο διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Για την Αμοργό, τον τουρισμό και την γαστρονομία μίλησε αποκλειστικά στο amorgos – news.gr o Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.  O διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Aldemar Resorts και εμπνευστής της πρωτοβουλίας Sympossio Greek Gourmet Touring στηρίζει την Αμοργό καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των καταδυτικών αγώνων και των ημερών γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο στο νησί μας.

  1. Έχετε επισκεφτεί την Αμοργό; Αν ναι, τι σας εντυπωσίασε;

    Βεβαίως. Πάνε κάποια χρόνια, αλλά δύσκολα θα ξεχάσω τα νερά της και το αίσθημα του άχρονου που μου εξασφάλιζε την ηρεμία που τόσο λείπει από την Αθηναϊκή πραγματικότητα. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι πολλά από την κουζίνα, αλλά σύντομα θα την επισκεφτώ ξανά για να ξυπνήσω μνήμες.

 

  1. Γνωρίζετε για τους καταδυτικούς αγώνες που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στην Αμοργό; Ποια η άποψή σας για τέτοιου είδους εναλλακτικές πρωτοβουλίες;Κάθε περιοχή πρέπει πρώτα να εντοπίσει ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που την κάνει μοναδική και στη συνέχεια να στραφεί σε αυτό, αποφεύγοντας τις εύκολες ονοματοδοσίες. Η Αμοργός έχει το βαθύ μπλε ως μέρος της μοναδικής της ταυτότητας. Καταδύσεις, προετοιμασία, τοπική γαστρονομία, φιλοξενία, πρέπει όλα να αποτελούν μέρος της εμπειρίας. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγει κανείς την εισαγωγή ξενόφερτων στοιχείων στην τοπική παράδοση, με το σκεπτικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», γιατί συνήθως, έτσι, χάνεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

 

  1. Πώς προέκυψε η ιδέα του Sympossio Greek Gourmet Touring;Η ιδέα ξεκίνησε ως μία προσπάθεια να χτίσουμε σε νέες βάσεις την εικόνα της Ελλάδας που βαλλόταν στα πρωτοσέλιδα του Ευρωπαϊκού τύπου, την περίοδο που ξέσπασε η Ελληνική κρίση. Ο τουρισμός σε εκείνο το διάστημα υπέστη σημαντική ζημιά, με τη δημόσια εικόνα της χώρας και τα πλάνα από την πλατεία Συντάγματος να κάνουν το γύρο του κόσμου. Η Ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα παρέμειναν και παραμένουν ανέπαφα από τις όποιες κρίσεις. Έτσι, χτίσαμε πάνω τους μία πιο αυθεντική και όμορφη Ελλάδα, όπως την έχουμε κάποτε βιώσει και θέλουμε να τη θυμούνται. Ο διαδραστικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων του Sympossio επιλέχθηκε ως το κύριο συστατικό της παλιάς Ελλάδας που θυμίζει στον κόσμο πόσο φιλόξενη και ανθρώπινη είναι η επαφή με τους Έλληνες.
  2. Πιστεύετε πως μπορεί η Ελλάδα να καταστεί γαστρονομικός τουρισμός;Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Την Ελλάδα πρέπει να συνθέτουν τα συστατικά εκείνα που την κάνουν μοναδική και σε αυτό η γαστρονομία έχει ρόλο κλειδί. Δεν προκύπτει ανάγκη για ακόμα μία μορφή τουρισμού. Αυτό που χρειάζεται είναι να ενσωματωθούν στον ελληνικό τουρισμό, η τοπική κουζίνα, τα προϊόντα μιας περιοχής και τα έθιμα της. Όταν μιλάμε για ελληνική φιλοξενία, μιλάμε για αυτό ακριβώς το μείγμα «υλικών» που συνθέτουν την ελληνική ταυτότητα.

    5.     Μαγειρεύετε; Σας εκφράζει η τέχνη της μαγειρικής;

    Μαγειρεύω και όσοι επεβίωσαν μου είπαν ότι το κάνω και καλά. Μου αρέσει τόσο ο πειραματισμός στην κουζίνα, όσο και η πρόκληση του να βγάζω ένα όμορφο αποτέλεσμα με σεβασμό στην απλότητα και τα υλικά που χρησιμοποιώ. Είναι πιο δύσκολο, ξέρετε, από όσο φαίνεται.

 

  1. Τι συμβουλές δίνετε στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό;

 

Για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος –λάθη που κάναμε όλοι μας– κάθε επιχειρηματική κίνηση πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο, κοινό, αλλά και αυτό που ονομάζουμε συνοδοιπόρους. Συνεπώς, πρέπει να αντισταθούμε στην πρόκληση να γίνουμε «ιδιοκτήτες» μιας προσπάθειας, αντιθέτως, πρέπει να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε ως συνιδιοκτήτες. Ειδικά στον τουρισμό, που είναι φύσει συνεργατικός κλάδος, όταν ξεκινάμε μια επιχειρηματική πρωτοβουλία, πρέπει να έχουμε συμμάχους τον καιρό, τους γείτονες, τις δυνάμεις της περιοχής στην οποία σκεφτόμαστε να δραστηριοποιηθούμε, αλλά προπάντων, να λαμβάνουμε υπόψη τον τελικό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να παραμένουμε ανταγωνιστικοί. Το συνηθέστερο λάθος είναι να επιχειρεί κανείς στη βάση μιας ωραίας ιδέας, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις συνθήκες εκείνες που την καθιστούν βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Οπότε, η συμβουλή μου είναι μόνο μία: μην κάνετε αυτό που σας αρέσει. Μάθετε να σας αρέσει αυτό που δίνει προστιθέμενη αξία σε εσάς, στην οικογένεια σας, και την κοινωνία.

 

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, σε μια περιοχή όπως η Αμοργός, έχετε όλα τα όπλα στη φαρέτρα σας. Διαλέξτε προσεχτικά.

 

Ποιος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Aldemar, Aλέξανδρος Αγγελόπουλος

Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (Boston University 1995) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Management στο Boston College 1998. To έτος 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995,  εργαζόμενος συστηματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογής ιδεών και πολιτικών οι οποίες δημιουργούν νέους ορίζοντες στην ελληνική ξενοδοχία και επανατοποθετούν την φιλοξενία στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

Συμμετοχική δράση

·         2015 –         Αντιπρόεδρος στο Ελληνο-Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

·         2013 –         Mέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του BCA College.

·         2012 –         Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)

·         2011 –         Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

·         2010 –         Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ)

·         2010 –         Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο

·         2010 – 14   Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

·         2004 – 07   Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδεών και Δράσης (ΣΙΔ)

 

CF087565 copy sympossio logo sympossio sponsors Sympossio_logo_223x52-1 Sympossio-Chefs Sympossio-Menu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

Μουσική βραδιά σήμερα στον ξενώνα Απέραντο Γαλάζιο

0
Απόψε 13/8 και ώρα 21.30, ο ξενώνας “Απέραντο Γαλάζιο” στην Αιγιάλη,  έχει τη καθιερωμένη live βραδιά του Αυγούστου με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική και τραγούδια....

Σαντουράκι: Γεύσεις από την τοπική κουζίνα και όχι μόνο

0
Στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό Θολάρια της Αμοργού, στην κεντρική του πλατεία, θα βρείτε το Σαντουράκι, μια οικογενειακή ταβέρνα που τιμά την αμοργιανή κουζίνα. Με...

Μπυρ…ζολάκι: Παραδοσιακές Γεύσεις με σύγχρονες Πινελιές

0
Στο Μπυρζολάκι στη Χώρα Αμοργού, η παράδοση παντρεύεται με τη δημιουργικότητα! Εκεί σας περιμένουν λαχταριστά φαγητά βασισμένα στις παραδοσιακές συνταγές εμπλουτισμένα με σύγχρονες πινελιές. Απολαύστε...

H παραδοσιακή ταβέρνα “Αστέρια” στον Όρμο της Αιγιάλης

0
Το ChatGPT είπε: Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, στον όμορφο Όρμο της Αιγιάλης στην Αμοργό, βρίσκεται εδώ και χρόνια η παραδοσιακή ταβέρνα του Μικέ...

Ζήστε την εμπειρία του Aegialis Hotel & Spa στην Αιγιάλη

0
Eίτε αναζητάτε μια ρομαντική απόδραση είτε σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με την οικογένεια, το Aegialis Hotel & Spa σας καλωσορίζει με μια ευρεία γκάμα...

Φρέσκα ψάρια και όχι μόνο στην ταβέρνα Μαρουσώ στην Αρκεσίνη

0
Αν βρεθείτε στην Κάτω Μεριά, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αμοργού, και αναζητάτε αυθεντικές γεύσεις και ολόφρεσκο ψάρι, τότε η παραδοσιακή ταβέρνα «Μαρουσώ» στην Αρκεσίνη...

Στο νησί του απέραντου γαλάζιου με οχήματα από το Evdokia’s car...

0
Αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, ποδήλατα και buggy μπορείτε να νοικιάσετε από το Evdokia's car and bike rental για να εξερευνήσετε το νησί, να δείτε τα...

Αξιόπιστες λύσεις μετακίνησης από την Asset Rent a Car

0
Η Asset Rent a Car είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με μακροχρόνια παρουσία στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων. Με έδρα σε Πειραιά και Αθήνα...

Για ψώνια στα σούπερ μάρκετ “Ο Μπέμπης” σε Χώρα και Αιγιάλη

0
Στα σούπερ μάρκετ "Ο Μπέμπης" θα βρείτε τα πάντα που χρειάζεστε για την καθημερινότητά σας όπως τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά, κρέας, τυριά, χαρτικά, είδη καθαριότητας...

Καφενείο “Ο Μάκης” στην καρδιά της Αρκεσίνης

0
Στην καρδιά της Αρκεσίνης, στο νότιο άκρο της Αμοργού, βρίσκεται εδώ και δεκαετίες το Καφενείο «Ο Μάκης». Στεγάζεται σε ένα κτίριο άνω των 200...

Nomikos Cruises: Με το “Νατάσσα” κάθε διαδρομή είναι μια μοναδική εμπειρία

0
Επιβιβαστείτε στο ξύλινο παραδοσιακό τρεχαντήρι, χαλαρώστε και απολαύστε κάθε διαδρομή από το λιμάνι των Καταπόλων. Βουτιές, ηλιοθεραπεία και καταδύσεις στις Πλάκες. Χαλάρωση και μπάνιο στα...

Pension Maria: Διαμονή στο γραφικό Ξυλοκερατίδι

0
To Pension Maria στα Κατάπολα απέχει μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική παραλία και βρίσκεται στη γραφική συνοικία της Αμοργού, στο Ξυλοκερατίδι. Πρόκειται για ένα...

Πρωτότυπες και χειροποίητες δημιουργίες από την Παρέσα στο Βρούτση

0
Χρώματα και πρωτοτυπία είναι τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις χειροποίητες δημιουργίες της Παρέσας! Το κατάστημα «Παρέσα» βρίσκεται στο Βρούτση και εκεί θα...

Αγροτουρισμός στην Αμοργό με το Pagali Hotel

0
Στη γραφική Λαγκάδα, στο βόρειο τμήμα της Αμοργού και στην άκρη του εντυπωσιακού φαραγγιού του Αρακλού, βρίσκεται το Ξενοδοχείο Παγκάλη. Πρόκειται για ένα αγροτουριστικό...

Εξερευνώντας την Αμοργό με ένα αυτοκίνητο από το Etoile de Mer

0
Ζήστε την εμπειρία της Αμοργού με τον καλύτερο τρόπο, οδηγώντας ένα σύγχρονο και αξιόπιστο όχημα από την επιχείρηση ενοικίασης οχημάτων Etoile de Mer. Με...

Corner: Η ταβέρνα που βλέπει εκεί ακριβώς που δύει ο ήλιος

0
Για πάνω από 30 χρόνια, το εστιατόριο Corner στα Κατάπολα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην Αμοργό. Δίπλα στο κύμα, με...

Βιβλιοπωλείο Αμοργός: Στη μέση του Αιγαίου από το 1996

0
Από το 1996, το Βιβλιοπωλείο Αμοργός στα Κατάπολα αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του βιβλίου, μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για έναν προσεγμένο...

Στο “Καμάρι” από το 1976 για handmade πρωινό και όχι μόνο

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ – εστιατόριο του ο Γιώργης Νομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976… μετατρέποντας το όνομα...

Giali All Day Cafe: Απόλαυση με θέα την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα

0
Το Giali All Day Cafe με τα παραδοσιακά στοιχεία αλλά και τις σύγχρονες επιλογές είναι ένα καφέ στην καρδιά της Αιγιάλης, ιδανικό για κάθε...

Θαλασσινό Όνειρο: Η παραδοσιακή ταβέρνα που έψαχνες βρίσκεται στα Θολάρια

0
Στα όμορφα Θολάρια θα συναντήσετε το "Θαλασσινό Όνειρο". Μία παραδοσιακή ταβέρνα που διαθέτει ένα πλούσιο μενού αρκετό για να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική επιθυμία. Εκεί...

Anna Studios: Απόδραση με άνεση και φυσική ομορφιά στην καρδιά των...

0
Μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι των Καταπόλων και μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο 4.000 τ.μ., τα Anna Studios προσφέρουν την ιδανική επιλογή για...

Aπόλαυση δίπλα στη θάλασσα στο all day cafe-bar Mouros

0
Λίγο πιο πάνω από την ειδυλλιακή παραλία Μούρος σας περιμένει ένας χώρος γεμάτος γεύσεις και αρώματα, ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας. Στο all day...

Αυθεντικές γεύσεις και νόστιμα πιάτα στην “Κατωμερίτισσα” στην Αρκεσίνη

0
Στην όμορφη Αρκεσίνη το μεζεδοπωλείο "Κατωμερίτισσα" σας περιμενει για να γευτείτε αυθεντικές αμοργιανές γεύσεις μαγειρεμένες με μοντέρνες πινελιές! Με τις περισσότερες πρώτες ύλες να είναι...

Άνοιξε και η ταράτσα στο “Λιμάνι της Κυρά Κατίνας”

0
Ο Ιούλιος ξεκινά με το opening της ταράτσας στη γνωστή ταβέρνα "Το Λιμάνι της Κυρά Κατίνας" στην Αιγιάλη. Τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε τα θαλασσινά...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap