Όλα όσα έγιναν στο 1ο Cyclades Trail Running Camp στη Νάξο στις 25 και 26 Νοεμβρίου

0

Τι είναι αυτό που κάνει το ορεινό τρέξιμο τόσο δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο; Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ερωτεύονται το περπάτημα στη φύση και τα ορεινά μονοπάτια;
Υπάρχει καλύτερη απάντηση σ’αυτό από την ανάγκη μας για αναζήτηση καλύτερου τρόπου διαβίωσης;

Σε αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα πολλά κλήθηκαν να απαντήσουν όλοι όσοι συμμετείχαν στο 1 Cyclades Trail Running Camp που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Dynafit Greece, στη Νάξο στις 25& 26 Νοεμβρίου . Το πρόγραμμα της διοργάνωσης την οποία ανέλαβε η Active Land το Real Bike Naxos και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, περιελάμβανε όχι μόνο θεωρία αλλά και προπόνηση! Αρχάριοι αλλά και οι πιο έμπειροι συναντήθηκαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και προπονήθηκαν στο Κάστρο της Χώρας και στα βουνά της Νάξου. Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων οι αθλητές Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Σταύρος Βαλιώτης από το Baliotis Nature Trail. Την Αμοργό και το Amorgos Trail Challenge εκπροσώπησε η Ιωάννα Συνοδινού. 

Η φύση μας αγκαλιάζει απλόχερα και είναι πάντα έτοιμη να μας δεχτεί όλους. Η επαφή με τα διαφορετικά τερέν, προσφέρει μοναδικές ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες. Στα ορεινά μονοπάτια ανακαλύπτουμε μια ξεχασμένη ανθρωπιά και ευγένεια. Χαιρετάμε όποιον συναντούμε στο διάβα μας και νοιαζόμαστε μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο για όλα. Η φύση μας «δέχεται» χωρίς να μας κρίνει, χωρίς αδιάκριτες ερωτήσεις, προσφέροντάς μας μια μοναδική ηρεμία, την οποία τείνουμε να χάσουμε στο πέρασμα των χρόνων. Τίποτε δεν αδειάζει το μυαλό μας από τις καθημερινές έγνοιες, όσο το τρέξιμο στη φύση και το βουνό! Εκεί βρίσκουμε τις ιδανικότερες λύσεις για ο,τι μας απασχολεί και γεννιούνται οι ομορφότερες ιδέες μας! Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε. Τα νησιά μας διαθέτουν μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια. Πρέπει να τα “τρέξουμε”. Στην Αμοργό και στα μικρότερα νησιά μπορεί να μην υπάρχουν προπονητές αλλά τα μέσα δικτύωσης και η ηλεκτρονική επικοινωνία δίνουν τη λύση στο πρόβλημα και δεν αφήνουν κανέναν εκτός. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν το τρέξιμο στο βουνό, διαδικτυακά μπορούν να έχουν τον δικό τους προσωπικό προπονητή.

Το συγκεκριμένο συνέδριο έχει διεξαχθεί κατά το παρελθόν σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα αλλά αυτή ήταν και  η πρώτη φορά που διεξήχθη στις Κυκλάδες.