Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην Χώρα της Αμοργού για να δουν από κοντά πώς φτιάχνεται το παστέλι και τι είναι αυτό που το καθιστά τόσο νόστιμο! Λίγο μετά το σούρουπο οι Αμοργιανοί άρχισαν τη διαδικασία καβουρδίζοντας το σουσάμι στο καζάνι! Με μεράκι, μαεστρία και σύμφωνα με την αμοργιανή συνταγή το παστέλι πήρε τη ρομβοειδή μορφή του και μοιράστηκε στον κόσμο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σημωνίδης γνωρίζοντας την μεγάλη προσέλευση του κόσμου είχε κάνει την ανάλογη προετοιμασία από το Σάββατο έτσι ώστε να φτάσει το παστέλι για όλους.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ένα αυθεντικό αμοργιανό γλέντι πλαισίωσε την γιορτή του παστελιού. Ο Δημήτρης Κωβαίος στο βιολί, ο Λεωνίδας Βλαβιανός στο λαούτο και ο Βαγγέλης Δεσποτίδης στο τραγούδι διασκέδασαν τον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία όχι μόνο για να δει την παρασκευή του παστελιού αλλά και για να χορέψει!
Πρώτα και φορώντας παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σημωνίδης