Υποτροφίες από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τους νέους της Αμοργού

0

Ανακοινώνεται ότι το Ελληνικό  Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ «συμπράττουν» σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, παρέχοντας , στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πακέτο 198 υποτροφιών σπουδών σε μικρονησιώτες .

Σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο, αρμόδιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς, προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός ώστε με αξιοκρατικά κριτήρια και  διαδικασία κλήρωσης να προκύψουν οι δικαιούχοι του παρακάτω πακέτου υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών ως εξής :

  • 2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο  ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης) , σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
  • 2 πλήρεις, υποτροφίες φοίτησης  στην ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

     Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αυτόματα μπαίνουν σε κλήρωση για
2  Υποτροφίες Διετούς Φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε ειδικότητα Επιλογής τους.

Δικαιούχοι είναι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγόμενοι από μικρά νησιά. Ακολουθεί κατάλογος αυτών των νησιών  (μεταξύ αυτών και η Αμοργός).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Έχει αναρτηθεί στο www.smallislands.org

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

Για να συμμετάσχει κάποιος, χρειάζεται να ακολουθήσει πιστά την εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:

1.Ηλεκτρονική Εγγραφή στην πλατφόρμα: www.smallisland.eu/ Η Πλατφόρμα της εγγραφής θα ανοίξει από τις 20 Αυγούστου 2018 έως και την Παρασκευή 14

στους κατά τόπους δήμους, ή στη διεύθυνση: Ερμού 53, ΤΚ. 105 63, Αθήνα (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ), 2ος όροφος, γραφείο 8, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10.00-14.00). Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται από τις 27 Αυγούστου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Tα πρωτότυπα δικαιολογητικά μπορούν επίσης να αποσταλούν και με κούριερ στην ίδια διεύθυνση, με την ένδειξη: ΑΛΦΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η Αίτηση (Α  Ι  Τ  Η Σ Η       Σ  Υ  Μ  Μ  Ε  Τ  Ο  Χ  Η  Σ ( Εντυπο1)  µπορείτε να την κατεβάσετε από την διεύθυνση: www.smallisland.eu/ θα υποβάλλεται πρωτότυπη, συµπληρωµένη και υπογεγραµµένη µαζί µε τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο αστυνοµικής ταυτότητας ενδιαφερόµενου ή του κηδεµόνα.
  2. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης ( Λυκείου) 3. Έγγραφα πού αποδεικνύουν την εντοπιότητα- καταγωγή.

Σε όσους µικρούς νησιωτικούς δήµους δεν µπορεί να χορηγηθεί το έγγραφο που να βεβαιώνει την καταγωγή η εντοπιότητα, αυτό το δικαιολογητικό (ΒΕΒΑΙΩΣΗ,

ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Εντυπο2,   θα εκδίδεται από τους παρακάτω φορείς:

  1. Για τα Δωδεκάνησα, θα εκδίδεται από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων (ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. email [email protected])
  2. Για τις Κυκλάδες, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (

Στοιχεία επικοινωνίας: Πρόεδρος: Πασχάλης Συρίγος, τηλ. 210 4286030, 6947 723706

  1. Για τα Ψαρά, από την Αδελφότητα Ψαριανών (Χαριλάου Τρικούπη 21, Πειραιάς, ΤΚ. 185 36, τηλ. 210- 4182408, email:

[email protected]

  1. Για τα υπόλοιπα μικρά νησιά, από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

(Ερμού 53, ΤΚ. 105 63, Αθήνα, 210- 3319940 [email protected]  )

Τη βεβαίωση θα τη χορηγεί ο φορέας και θα επαληθεύεται μετά την κατάθεσή του από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.