13.4 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΤο πολεμικό σκάφος ΤΠΚ Πλωτάρχης Μαριδάκης στην Αμοργό

Το πολεμικό σκάφος ΤΠΚ Πλωτάρχης Μαριδάκης στην Αμοργό

Ρεπορτάζ του εκδότη μας Αντώνη Βεκρή

Το πολεμικό ναυτικό μας είναι κατά γενική ομολογία των νησιωτών ο φύλακας άγγελος των νησιών μας γι’αυτό και κάθε φορά που πολεμικό πλοίο καταπλέει στο λιμάνι μας χαιρόμαστε ιδιαίτερα και ειδικά τώρα στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας με τους απολίτιστους γείτονές. Είναι γεγονός πως αισθανόμαστε σιγουριά όταν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας είναι αραγμένο πολεμικό πλοίο.

Καθώς έβλεπα την ΤΠΚ Μαριδάκης να καταπλέει στο λιμάνι μας σκεφτόμουν ότι εμείς οι Αμοργιανοί με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να δείξουμε στο πλήρωμα την αγάπη μας και την φιλοξενία μας. Έτσι όταν το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος του νησιού μας, Λευτέρης Καραΐσκος και μου είπε να επισκεφτούμε και να καλωσορίσουμε τον κυβερνήτη και το πλήρωμα δέχτηκα με χαρά.

Περίπου 8 η ώρα το βράδυ ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη και εγώ βρεθήκαμε στην σκάλα του πλοίου όπου και μας καλωσόρισε ο κυβερνήτης του πλοίου πλωτάρχης Αναστάσιος Λεονταράκης ο οποίος και μας κάλεσε να πάμε στο σαλόνι του πλοίου. Εκεί τους προσφέραμε Ρακόμελο, Ψημένη, ξεροτήγανα, λουκούμια προσφορά της Αντιδημάρχου και του “Amorgion”.

Στην παρέα μας ήρθαν ο Ύπαρχος του Πολεμικού πλοίου, ο υποπλοίαρχος Παπασπύρος Χρήστος και ο Α’ Μηχανικός, Ανθυποπλοίαρχος Γιάννης Κυρακίδης και ο αρχικελευστής Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφοριών μάχης Νίκος Δάσκαλος. Μας πρότειναν να μας κάνουν το τραπέζι αλλά εμείς από την πλευρά μας δεν θέλαμε να τους βάλουμε σε κόπο. Αυτό που μας εντυπωσίασε, ωστόσο, ήταν ότι παρότι ήταν στη θάλασσα σε συνεχή επιφυλακή από τις 9 Αυγούστου, το ηθικό και η αυτοπεποίθησή τους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μας διαβεβαίωσαν δε ότι το πολεμικό ναυτικό αν χρειαστεί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας θα είναι νικητής γιατί υπερτερούμε σε πολλά σε σχέση με τους γείτονές μας. Επίσης τόνισαν πως δεν πρέπει να φοβόμαστε, να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί αυτοί είναι οι φύλακες άγγελοί μας. Ένα άλλο που μας άρεσε ήταν ότι όλοι τους ήταν πολύ καλά παιδιά και αυτό το καταλάβαμε αμέσως από τα μάτια τους και το ζεστό τους χαμόγελο. 

Αφού συζητήσαμε διάφορα θέματα βγάλαμε μερικές φωτογραφίες και μας ευχαρίστησαν για την υποδοχή και την φιλοξενία των Αμοργιανών. Τους ευχαριστήσαμε και εμείς και τους ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και καλά ταξίδια.

Μετά από αυτή τη ζεστή συνάντηση του πληρώματος με τους Αμοργιανούς ο ύπαρχος του πλοίου Παπασπύρος Χρήστος δήλωσε: «Τα χαμόγελα, οι ευχές του απλού κόσμου, τα δώρα από το υστέρημά τους, τα συγχαρητήρια και η έκφραση πίστης στις ένοπλες δυνάμεις είναι αυτά που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε με αμείωτη δύναμη το καθήκον που έχουμε αναλάβει. Έτσι και εδώ, στην Αμοργό, η θερμή φιλοξενία των κατοίκων αποδεικνύει ότι οι νησιώτες πρωτοστατούν σε κάθε αγώνα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά ώστε να δίνει παντού ξεκάθαρο μήνυμα για την ελληνικότητα του Αιγαίου».

Να σημειώσω εδώ πως  πρωτοβουλία του Δημάρχου να τους υποδεχτούμε ήταν πολύ καλή και εμείς θα είμαστε δίπλα του και σε άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. ΄Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Επισκεφτήκαμε το ΤΠΚ Μαριδάκης ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους υπερασπιστές της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας. Προσφέραμε στον κυβερνήτη και το πλήρωμα τοπικά προϊόντα και εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για όσα προσφέρουν στην πατρίδα μας. Η Άγρυπνη παρουσία του πολεμικού μας ναυτικού είναι ασπίδα ύπαρξης και ευημερίας για τα ακριτικά μας νησιά».

Στο σαλόνι του Πολεμικού Πλοίου – Από αριστερά ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, η Αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη, Αξιωματικοί και ο εκδότης Αντώνης Βεκρής
Κυβερνήτης Λεονταράκης Αναστάσιος και Δήμαρχος Αμοργού
Ύπαρχος – Υποπλοίαρχος Παπασπύρος Χρήστος
Κυβερνήτης, Πλωτάρχης Αναστάσιος Λεονταράκης
Α’ Μηχανικός, Υποπλοίαρχος Γιάννης Κυριακίδης
Κυβερνήτης – Ύπαρχος -Ά Μηχανικός
Κυβερνήτης Πλωτάρχης Αναστάσιος Λεονταράκης – Ύπαρχος Υποπλοίαρχος Παπασπύρος Χρήστος

 

Ο ήρωας Πλωτάρχης Γεώργιος Μαριδάκης που προς τιμήν του έχει πάρει το όνομά του το πλοίο

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την παραμονή στην Αμοργό, το πλήρωμα επισκέφτηκε και το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap