Συμμετοχή μαθητών σε Προγράμματα εκμάθησης Κώδικα Προγραμματισμού και Ρομποτικής

0

Το ελληνικό ψηφιακό Ινστιτούτο Cyber Security International (C.S.I.) του κύριου Μανώλη Σφακιανάκη, στρατηγού εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα λειτουργήσει σύντομα Ψηφιακή Ακαδημία (Code Academy) η οποία μέσα από ηλεκτρονικά σεμινάρια (webinars) θα εκπαιδεύει μαθητές σε κώδικα προγραμματισμού και ρομποτική.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές 5ης και 6ης τάξεως του Δημοτικού και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου (τρία ηλικιακά γκρουπ). Τα ηλεκτρονικά σεμινάρια θα διαρκούν γύρω στην μία ώρα και θα πραγματοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου 2-3 φορές την εβδομάδα για πέντε μήνες. Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την συμμετοχή των μαθητών είναι ένας οικιακός ηλεκτρονικός υπολογιστής και σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα σεμινάρια, η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και της εργαλειοθήκης θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα σχολεία της Αμοργού έχουν επιλεγεί στην παρούσα φάση για συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα των ψηφιακών σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2017, με στόχο την διάδοση της εκμάθησης του προγραμματισμού και της ρομποτικής, την δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μας και την βελτίωση των προοπτικών της επαγγελματικής αποκατάστασης τους.

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα να απευθυνθούν μέχρι την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στις διευθύνσεις των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου, του λυκείου και του ΕΠΑΛ Αμοργού.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία έναρξης των σεμιναρίων, τα γνωστικά αντικείμενα ανά γκρουπ και την ακριβή διάρκεια θα δοθούν σύντομα.

για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

ο πρόεδρος

Ελευθέριος Καραϊσκος