Στην ΕΡΤ 1 και στο «Αλάτι της Γης» ο Σύνδεσμος Αμοργίνων

0

Στην εκπομπή «Αλάτι της γης» που θα προβληθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 13:00, στην ΕΡΤ 1 φιλοξενήθηκε η χορευτική ομάδα του Συνδέσμου  Αμοργίνων.

Το «Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας  πραγματοποιούν ένα γοητευτικό μουσικό οδοιπορικό στο Αιγαίο. Τα ταξίδι ξεκινά από τα Κήθυρα για να συνεχίσει στην Κίμωλο, την Αμοργό και να καταλήξει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

 
Στην εκπομπή θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα από το τοπικό ρεπερτόριο των νησιών, που έχουν καταγράψει σε μια σειρά από πολύχρονες επιτόπιες έρευνες ο Νίκος Οικονομίδης, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες στο παραδοσιακό βιολί και η ερμηνεύτρια Κυριακή Σπανού. Μαζί τους οι μουσικοί: Παναγιώτης Βέργος (σαντούρι), Αργύρης Ψαθάς (λαγούτο) και Ηλίας Μαυρίκης (κιθάρα).

 
Χορεύουν μέλη του «Συνδέσμου Αμοργίνων της Αθήνας» με την επιμέλεια του Γιώργου Θηραίου και του Κανέλλου Κανελλόπουλου και της χορευτικής ομάδας της «Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού» (ΕΛΕΤΕΠ) με την επιμέλεια του Γιώργου Λιάρου.

alati tis gis 6

alati tis gis2

alati tis gis3

alati tis gis4