Στην Αμοργό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

0

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου εορτάστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Αμοργό η μνήμη του Αγίου ένδοξου νέου Οσιομάρτυρος Νεοφύτου το Αμοργίνου, ο οποίος μαρτύρησε στους Λειψούς των Δωδεκανήσων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε και τον Γάμο της θυγατέρας του Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Θωμά Συνοδινού.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ συλλειτούργησαν ο οικείος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο μαρτύριο του Αγίου Νεοφύτου καθώς και στις αρετές που πρέπει να έχει κάθε χριστιανός για να δίδει την μαρτυρία του Ευαγγελίου στο σύγχρονο κόσμο. Πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο οικείος ποιμενάρχης Θήρας κ. Επιφάνιος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμοργού προσέφερε στον Μακαριώτατο τιμητική πλακέτα εις ανάμνηση της επισκέψεως του.

Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων προσέφερε επίσης στον Μακαριώτατο ιερό αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης εφόρου και προστάτιδος της νήσου.

Στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμοργού βρέθηκαν αρκετοί πιστοί οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον τοπικό Άγιο και να λάβουν την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Πηγή: romfea.gr