Σε Χώρα, Κατάπολα και Θολάρια το έθιμο του Κλήδονα

1

Μια μεγάλη φωτιά στο κέντρο, γύρω της κόσμος και οι νέοι να πηδούν από πάνω της. Αυτό είναι το έθιμο του Κλήδονα που αναβιώνουν κάθε χρόνο οι Αμοργιανοί τέτοια εποχή. Φέτος ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Χώρα, Κατάπολα και Θολάρια.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου ο Σύλλογος Πολιτισμού και Τέχνης “Σημωνίδης” διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή στην Πλατεία Αγίων Πάντων στις 20:00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και παρουσίαση του cd “Η μαντινάδα του Μικρού Αιγαίου”. Πρόκειται για ένα cd γεμάτο νησιώτικες μελωδίες από μια ομάδα αμοργιανών μουσικών.

Αναβίωση του εθίμου θα γίνει επίσης την Παρασκευή 23 Ιουνίου στα Κατάπολα, στις 20:00 μπροστά από το Moon bar. Oι νέοι και εδώ θα προσπαθήσουν να πηδήξουν πάνω από τις φωτιές προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε ντόπιους και τουρίστες.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικό Σύλλογος Θολαρίων «Αρχαία Βίγλα» αναβιώνει το γνωστό έθιμοστο κέντρο των Θολαρίων. Στο τέλος της βραδιάς όσοι θέλουν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα «Μπίλιων» που αποτελεί ένα αμιγώς θολαριανό παιχνίδι παρόμοιο με το γνωστό Bowling.

choraklidwnas tholaria