Σε ποια παραλία της Αμοργού βρίσκεται ο «πετρωμένος πειρατής»;

0

Πόσο καλά ξέρετε την Αμοργό; Ήρθε ο καιρός να αποδείξετε αν πραγματικά γνωρίζετε κάθε γωνιά του νησιού μέσω του διαγωνισμού της Ποτοποιίας Αποσταγματοποιίας “Αμοργός”.

Κάπου σε μία παραλία του νησιού υπάρχει ένας βράχος που μοιάζει με πειρατή! Σύμφωνα με την παράδοση πριν από πολλά χρόνια πειρατές ξεκίνησαν από την Ανατολή για να ληστέψουν την Αμοργό. Καθώς παρέπλεαν τις ακτές του νησιού, είδαν μια όμορφη παραλία και άραξαν για να ξεκουραστούν. Η Παναγία όμως, που προστατεύει το νησί και όλη την Αμοργό, μαρμάρωσε τον αρχηγό τους κι έτσι έχει μείνει σήμερα ως πετρωμένος βράχος. Σε ποια παραλία βρίσκεται ο συγκεκριμένος βράχος;

1️⃣️Κάντε like στη δημοσίευση στην σελίδα του Amorgion
2️⃣️Γράψτε την απάντηση στο inbox μηνυμάτων, ?προσοχή όχι δημόσια, ή με email στο [email protected] 
3️⃣Π️ροσθέστε με σχόλιο κάτω από την δημοσίευση τα άτομα με τα οποία θα θέλατε να απολαύσετε το δώρο σας!
? Η ερώτηση είναι:
Σε ποια παραλία της Αμοργού βρίσκεται ο «πετρωμένος πειρατής»❓
Όλοι όσοι απαντήσουν σωστά, θα μπουν στην κλήρωση και 2 τυχεροί θα κερδίσουν:
 1 ποτό φραγκοσυκόμελο 500ml 
 1 ποτό ρακόμελο 500ml
Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 30 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα.
Λίγα λόγια για την Ποτοποιία Αποσταγματοποία “Αμοργός” και τα προιόντα “Αμόργιον”

Ένα Αμοργιανό βραστάρι (γιατροσόφι) που έπιναν οι κάτοικοι του νησιού μας Αμοργός από τα παλιά χρόνια όταν πονούσε ο λαιμός τους, ήταν η αιτία να εμπνευστούμε και να παρασκευάσουμε το ποτό μας το «Αμόργιον Ρακόμελο».

Από το έτος 2000 αρχίσαμε να παρασκευάζουμε συνταγές με ρακή, μέλι και βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό, και όταν φθάσαμε στο σημείο που το ποτό μας να αρέσει σε όσους το δοκίμαζαν, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Ποτοποιία Αμοργός. Στόχος και όραμά μας ήταν και είναι να φτιάχνουμε ποιοτικά προϊόντα και διαφημίσουμε στα πέρατα του κόσμου το νησί μας και την Ελλάδα μας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου μας ποτού «Αμόργιον Ρακόμελο» αφού καταφέραμε να πωλείται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Κύπρο) δημιουργήσαμε και άλλα ποτά με βάση το πρώτο μας Ρακόμελο τα οποία είναι τα κάτωθι:

Αμόργιον Ρακόμελο: Ποτό από ρακή, μέλι και 8 βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό
Αμόργιον Ψημένη: Έτσι έλεγαν το βραστάρι που έφτιαχναν με ρακή, ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο. Εμείς προσθέσαμε μέλι και 8 βότανα που φύονται στο νησί μας, και φτιάξαμε ένα ποτό φανταστικό που ξετρελαίνει Έλληνες και ξένους!
Οινόμελο Μελίκρατον: Με λιαστό γλυκό κρασί, ρακή, μέλι και 8 βότανα. Το έφτιαχναν οι αρχαίες Ελληνίδες για να τονώνουν τους άνδρες τους όταν επέστρεφαν από τον πόλεμο ή την δουλειά για να τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους!
Μαστιχάτο: Είναι ρακόμελο με Μαστίχα Χίου
Λεμοντέλο: Ρακόμελο με φυσικό χυμό λεμονιού
Πορτομέλο: Ρακόμελο με φυσικό χυμό πορτοκάλι
Η μεγάλη μας επιτυχία η Αμοργιανή Μεκίλα από φραγκόσυκα
Το Φραγκοσυκόμελο, ένα πολύ αρωματικό ποτό με εξωτική γεύση από φραγκόσυκο!
Παρασκευάζουμε επίσης Ούζο σε πολύ καλή ποιότητα καθώς και Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο με εξαιρετικό άρωμα.

Για όλα τα ποτά μας έχουμε πάρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουμε κατοχυρώσει τα σήματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το 2013 δημιουργήσαμε στα Κατάπολα Αμοργού το δεύτερο εργοστάσιό μας Αποσταγματοποιία – Ποτοποιία – Οινοποιία – Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής και εργαστήριο συσκευασίας μελιού, λαδιού και βοτάνων.

Από το 2013 παρασκευάζουμε τα Αμοργιανά κρασιά που εντυπωσιάζουν όλους όσους τα έχουν δοκιμάσει για την ισορροπημένη ποιοτική τους γεύση, καθώς επίσης και τα παστέλια με Αμοργιανή συνταγή, και τα λουκούμια με διάφορες γεύσεις φρούτων που ξεχωρίζουν για την γεύση τους.

Όλες τις δημιουργίες μας τις παρασκευάζουμε με πολύ μεράκι, από αγνά παραδοσιακά συστατικά χωρίς κανένα συντηρητικό. Στόχος και όραμά μας είναι να παρασκευάζουμε ποιοτικά παραδοσιακά ποτά και τρόφιμα, και το σήμα ΑΜΟΡΓΙΟΝ να εγγυάται την καλή ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση σε όλα τα προϊόντα μας.

 ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ- ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΚΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΑΕΒΕ
ΕΔΡΑ- ΓΡΑΦΕΙΑ- ΔΙΑΝΟΜΕΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 314, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤK: 17 342
THΛ.: 210 9833180
EMAIL : [email protected]
www.amorgion.gr