Σήμερα και αύριο η παράσταση “Ο Βυσσινόκηπος” στο δημοτικό camping Καταπόλων

0

Στο δημοτικό camping των Καταπόλων στις 9:00 η ώρα το βράδυ, σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση “Ο Βυσιννόκηπος” από την ομάδα “nomades”. H είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

H [nomades] είναι ένα πυρήνας ανθρώπων, κατοίκων του νησιού, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν μέσα από το έργο “Ο Βυσσινόκηπος” του Α.Τσέχωφ, όσα τους γεννά η εποχή και η προσωπική τους αναζήτηση.

“Εδώ, στην Αμοργό το θέατρο έγινε μιαν αφορμή για να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, να μοιραστούμε και να διαφωνήσουμε. Έγινε στιγμές τετριμμένο, μονότονο, αγχωτικό και αστείο. Αλλά το θέατρο είναι πάντα μιαν αφορμή για να δούμε εμάς μέσα στο σύνολο που ζούμε. Να φωτίσει όσα έχουμε κρύψει στο σκοτάδι.
Σε αυτή μας την αναζήτηση, ο Bυσσινόκηπος ήρθε να μας δείξει, πως οι αλλαγές ήταν και θα είναι πάντα εκεί. Η απώλεια είναι αναπόφευκτη και η αθωότητα αναγκασμένη να χαθεί. Για πρώτη φορά νιώσαμε όχι τόσο την αδυναμία της ύπαρξης αλλά την δύναμη που έχουν οι αδυναμίες των ηρώων.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα φυσικό τοπίο, που νιώθει για σένα, σε αγκαλιάζει και σε χτυπά. Και δεν μιλάμε για τις βυσσινιές αλλά για τα βουνά, τα σύννεφα, τα κύματα και τον αέρα της Αμοργού. Πάντα εκεί και πάντα έτοιμα να θυσιαστούν είτε για μας, είτε μαζί μας.”

nomades1

«Ο Βυσσινόκηπος δεν είναι βαρύ, σκοτεινό ρομαντικό, μακρύ και αργό έργο. Είναι ένα κωμικό έργο με θέμα την αληθινή ζωή.Είναι ένα ποίημα γύρω από την ζωή και τον θάνατο, την μεταβατικότητα και την αλλαγή.
Ο Τσέχωφ το έγραφε ενώ πέθαινε. Γνωρίζοντας ότι του μένει λίγος χρόνος ένιωσε το θέμα να αναβλύζει από μόνο του: κάτι αγαπητό και πολύτιμο πρέπει να εγκαταλειφθεί, και η απογοήτευση να γίνει αποδοχή.» Πήτερ Μπρούκ
____________________________________
Ο Βυσσινόκηπος, του Α. Τσέχωφ
11&12 Ιουνίου 2017
Δημοτικό camping Καταπόλων, Αμοργός
Ώρα έναρξης 9:00
Είσοδος Ελεύθερη
Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών.
“The Cherry Orchard” by Anton Chekhov
June 11th-12th /Municipal camping site/
Katapola Amorgos /Starting time: 9pm /Free entrance Suitable for 15 years and over/

Συμμετέχουν: Καλλιρόη Ασκαρίδου, Νατάσα Καλπάκη, Πηνελόπη Καραγιάννη, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Γιώργος Πέτικας, Άλκης Αποστόλου, Θάλεια Κουρή, Lea Voegeli, Βαλσάμης Παρασκευόπουλος, Ευαγγελία Ραφαέλα Ρούσσου, Άννα Μαρία Μαρκεντούδη, Αγγελική Παράσχου, Ελευθερία Ψυχογίου, Θοδωρής Θάνος, Γεωργία Γιούλη Τσοτσόλη, Μάτα Λαμπροπούλου, Ελένη Τζιτζιφοπούλου, Λίνα Μακράκη,Παρασκευάς Ρούσσος,Πλύτω Γεράκη, Ισαβέλλα Βελισσαρίου, Δέσποινα Παναγιώτου, Ελένη Καράβολα, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης,John Cook, Νατάσα Σταμούλη/ [nomades artcore]

nomades2