13.4 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΠρόσκληση στην παρουσίαση του Μανιφέστου Κυκλαδίτικης Κουζίνα στην εκδήλωση των μελών Aegean...

Πρόσκληση στην παρουσίαση του Μανιφέστου Κυκλαδίτικης Κουζίνα στην εκδήλωση των μελών Aegean Cuisine

στις 16 Μαρτίου, στις 17:00, στο Metropolitan Expo στο πλαίσιο της Food Expo Greece 2015

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με χαρά σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του Μανιφέστου Κυκαδίτικης Koυζίνας στην εκδήλωση των νέων και συνεχιζόμενων μελών του Δικτύου Αegean Cuisine που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 17:00 στο Μetropolitan Expo στην Αθήνα στο πλαίσιο της Food Expo Greece 2015. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνέχεια των σημαντικών ενεργειών που πραγματοποίησε το 2013-14, μεταξύ των άλλων, η συμμετοχή στις Ημέρες Γαστρονομίας, στην Food Expo 2014 και στο εορταστικό φεστιβάλ Ελλάδα – Γιορτή – Γεύσεις Χριστούγεννα, προωθεί δυναμικά και το 2015 πλήθος δράσεων για να αναδείξει την Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα αλλά και να συνεχίσει να στηρίζει εμφαντικά την επιστροφή στη γη, την καλλιέργεια και την τοπική αραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.
Όπως ήδη γνωρίζετε, το Δίκτυο Αegean Cuisine είναι ένα πρότυπο σύστημα τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρει στους επισκέπτες μέσα από τη συνέργεια γαστρονομίας, μοναδικών τοπικών προϊόντων, και απαράμιλλης φιλοξενίας μια συνολική ταξιδιωτική εμπειρία, μια αυθεντική «γεύση» Κυκλάδων και  Αιγαίου. Οι στόχοι του δικτύου είναι η προσέλκυση επισκεπτών στα νησιά, η αύξηση της ζήτησης και  ανταγωνιστικότητας των αιγαιοπελαγίτικων τοπικών προϊόντων, η ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών και  συνεργειών και η διασφάλιση και διάδοση της ιστορίας, παράδοσης, κληρονομιάς των νησιών μας ως διεθνής πολιτισμική αξία. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η νέα διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των  εστιατορίων – μελών του Δικτύου και ανανεώθηκε η διαδικτυακή πύλη www.aegeancuisine.gr την οποία  σας καλούμε να επισκεφθείτε.
Δεδομένου ότι σύντομα θα εκκινήσει η φάση ένταξης των παραγωγών τροφίμων & ποτών των νησιών των Κυκλάδων στο Δίκτυο Αegean Cuisine θεωρούμε ότι η παρούσα εκδήλωση θα είναι μια «πρώτης τάξεως» ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους εστιάτορες μέλη του Δικτύου, έτσι ώστε να καλλιεργηθούν σχέσεις, να γίνουν συνέργειες και βεβαίως, να κλειστούν και συμφωνίες, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμμετάσχουμε  ενεργά στην συνδιαμόρφωση μιας κοινής, ενιαία αντίληψης για τις προοπτικές και δυνατότητες του Δικτύου Αegean Cuisine.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, από τον αγαπητό σε όλους μας, Ηλία Μαμαλάκη, και  τον συγγραφέα και μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, Δημήτρη Ρουσουνέλο, το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας και θα μιλήσει στα νέα μέλη ο επι χρόνια φίλος του Δικτύου ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ενώ θα παρευρεθούν  σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της γαστρονομίας και της γαστρονομικής δημοσιογραφίας, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες και υποστηρικτές του Δικτύου. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εκτενώς οι μελλοντικές δράσεις του Δικτύου Αegean Cuisine για τις οποίες  είναι ουσιώδης η ενεργή στήριξη όλων μας.

Η ένταξη των παραγωγών τροφίμων & ποτών στο Αegean Cuisine αποτελεί το επόμενο βήμα το οποίο για εμάς κρίνεται απολύτως απαραίτητο. Έτσι θεωρούμε την παρουσία σας σημαντική στην εκδήλωση της  Δευτέρας για να ανταλλάξουμε απόψεις και να προετοιμάσουμε το έδαφος μαζί για το επόμενο βήμα το οποίο επικεντρώνεται στην παραγωγή, σε εσάς τους ανθρώπους πίσω από αυτήν, και στα μοναδικά μας  προϊόντα.
Σας περιμένουμε να προχωρήσουμε αυτό το σημαντικό έργο, όλοι μαζί, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και ανάδειξη των νησιών μας, της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και του πλούτου της γης μας!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτ. 104
και 105) ή να επισκεφθείτε το σύνδεσμο:
http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=36209
και http://www.aegeancuisine.gr/Ekdilosi_Entaxis_Melon_Sto_Diktuo_Aegean_Cuis.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Γιάννης Ρούσσος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap