Πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες στην Χώρα και στα Κατάπολα

0

Τετάρτη 22 Μαρτίου έως και Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο Δήμος Αμοργού σε συνεργασία με την Animal Zone International και τη Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες.

Παρακαλούμε όσους φροντίζουν αδέσποτες γατούλες στην περιοχή τους να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Animal Zone International: 22850-71716 Ευαγγελία Πάσσαρη: 6974990045

Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί από το Δήμο Αμοργού.

Ιδιοκτήτες που δεν επιθυμούν να στειρωθούν οι γάτες τους παρακαλούνται να τις κρατήσουν μέσα στην οικία τους την εβδομάδα που θα διεξάγεται το πρόγραμμα ή να τους τοποθετήσουν περιλαίμιο ώστε οι εθελοντές μας να μην τις πιάσουν.

Βάσει του Ν. 4039/2012, άρθρο 5, περίπτωση ζ: Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μεριμνά για τη στείρωση του, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. Επίσης υποχρεούται να μεριμνά για τη σήμανση (microchip) και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας αλλά και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται κάθε έτος από τους κτηνιάτρους κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό.