Προεκδήλωση της δράσης “Βραδιά του Ερευνητή/ Researchers’ Night 2019” στα Δημοτικά Σχολεία της Αμοργού

0

Οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  (Αιγιάλη-Θολάρια, Κατάπολα, Κάτω Μεριά και Χώρα) θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δράση… Γίνε και συ Ερευνητής…

Η ανωτέρω δράση είναι προεκδήλωση της κεντρικής εκδήλωσης που θα γίνει στην Πάτρα την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη όπου θα εκτεθούν και κατασκευές που θα έχουν δημιουργηθεί από τους μικρούς μαθητές  (όπως  έχει γίνει και στο παρελθόν).

Η  συγκεκριμένη δράση   είναι μια Ευρωπαϊκή εκδήλωση για την Επιστήμη και την Έρευνα που απευθύνεται στους μαθητές και το ευρύ κοινό και γίνεται κάθε χρόνο σε 300 πόλεις της Ευρώπης.

Η υπεύθυνη της δράσης κα Μ. Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μαζί με την κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος Βιολογίας και  υποψήφια διδάκτωρα κα Ατσοπάρδη Κορίνα θα επισκεφθούν όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Οι μαθητές  θα παρακολουθήσουν  παρουσίαση  με θέμα  τι είναι η βραδιά του ερευνητή και μαθαίνω πως λειτουργεί ο εγκέφαλος. Στη συνέχεια θα  ζωγραφίσουν  τον ερευνητή που σκέφτονται ή θα του  γράψουν γράμμα και  θα δημιουργήσουν  με απλά υλικά δημιουργικές  κατασκευές, όπως νευρικά κύτταρα σελιδοδείκτες,   εγκέφαλο από πλαστελίνη κλπ

Θα δοθούν αναμνηστικά  και βεβαιώσεις συμμετοχής.

 Την Πέμπτη  το απόγευμα (30/5/20 και ώρα 7 00 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου- Λυκείου )  η Κα Μαργαρίτη θα αναπτύξει το θέμα  προς το ευρύ κοινό: «Εγκέφαλος… ο Δικός μας Σκηνοθέτης».

Οι εκδηλώσεις γίνονται με την αμέριστη συμπαράσταση  των Διευθυντριών  των Σχολείων και του συλλόγου των διδασκόντων των Σχολείων.

Η κα Μαργαρίτη έχει δηλώσει πως ζώντας έστω μόνο 3 μέρες στο νησί   ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του ….. φεύγοντας  έχει  ήδη αρχίσει να ετοιμάζει την επόμενη επίσκεψη στην Αμοργό.