Παιδιά και ενήλικες ενώνουν τις φωνές τους για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

0

H Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης. Στην Αμοργό εδώ και μία δεκαετία γνωρίζουμε για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής , μέσα από τις ανιδιοτελείς προσπάθειες της καθηγήτριας μουσικής κ. Κατερίνας Σουρμελή , η οποία νότα την νότα έκανε τις χαρούμενες φωνές των παιδιών εύηχο τραγούδι, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα του μουσικού λόγου ως εφόδιο και παρακαταθήκη για την ζωή τους.

Η λέξη αρμονία εκ του ρήματος «αρμόζω» ή «άρω» , βάση της λέξεως «αρετή» σημαίνει μουσική συμφωνία, σύνδεση και κατ’ επέκταση εναρμόνιση των πραγμάτων και προφανώς και της ζωής. Φέτος για πρώτη φορά τις δουλεμένες φωνές των παιδιών θα συνοδεύσουν αρχάριοι ενήλικες. Φρόντισε η καθηγήτρια μουσικής κ. Κατερίνα Σουρμελή γι’ αυτό. Φρόντισε φεύγοντας από το νησί να αφήσει ένα συναισθηματικό αποτύπωμα μουσικής παιδείας κι ευγένειας . Θα το κρατήσουμε ως φυλακτό και θα την περιμένουμε με ευγνωμοσύνη.

Την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 21 Ιουνίου 2018, στην Λόζα της Χώρας Αμοργού και ώρα 20.30μμ, θα έχετε την ευκαιρία όχι απλά να παρακολουθήσετε άλλη μια εκδήλωση , αλλά κυρίως να γίνετε κοινωνοί της ρυθμικής ικανότητας γόνιμων ανθρώπων όπως η κ. Κατερίνα Σουρμελή που με σεμνότητα κι αγάπη για την Αμοργό έκανε για μια δεκαετία την ζωή μας μελωδικά ομορφότερη κόντρα στην παραφωνία των καιρών ,αποδεικνύοντας ότι όπως έλεγε ο Νίτσε : «χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος.»

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Σύλλογος Πολιτισμού και Τέχνης “Σημωνίδης”.

Κείμενο: Ελευθερία Ψυχογιού