22.2 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΟ υποψήφιος Δήμαρχος Αμοργού Θοδωρής Σπανός μιλά στο amorgos-news

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμοργού Θοδωρής Σπανός μιλά στο amorgos-news

Για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στην Αμοργό με τον συνδυασμό ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μιλά στο amorgos – news.gr o Θοδωρής Σπανός. Τα προβλήματα του τόπου του βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνέντευξης. 

1. Είναι γνωστή η ενασχόληση σας με τα κοινά της Αμοργού από νεαρή ηλικία. Τι σας ώθησε όμως αυτή την φορά να ηγηθείτε συνδυασμού;

Ο συνδυασμός μας ξεκίνησε από την ανάγκη λόγω της απλής αναλογικής, μιας τρίτης λύσης που θα απέτρεπε την δημιουργία απόλυτης πλειοψηφίας ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο ο έχων την πλειοψηφία να αδιαφορεί για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Η σκέψη αυτή βρήκε πρόσφορο έδαφος και σύντομα 14 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πλαισίωσαν τον συνδυασμό ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ο συνδυασμός αυτός ψήφισε εμένα για υποψήφιο Δήμαρχο και έτσι αυτή τη φορά δέχτηκα την τιμή που μου έκαναν.

2. Ποια είναι τα φλέγοντα προβλήματα κατά τη γνώμη σας αυτή τη στιγμή στο νησί;

Κατά τη γνώμη μας, στο νησί τα τελευταία χρόνια επικρατεί μία διαρκής αναπτυξιακή στασιμότητα. Μία στασιμότητα που εμποδίζει αυτόν τον υπέροχο μικρό τόπο να γίνει πραγματικά αυτό που φαντάζει στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών που έρχονται στο νησί μας κάθε χρόνο. Ένας επίγειος παράδεισος! Η στασιμότητα αυτή οφείλεται στο ότι για χρόνια, δημοτικές ηγεσίες, αναλώθηκαν σε εξυπηρετήσεις και μικροέργα προσωπικών συμφερόντων κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους αφήνοντας στην άκρη ή αψηφώντας κιόλας πολλές φορές μεγάλα έργα υποδομής που πραγματικά θα άλλαζαν ριζικά την εικόνα του νησιού και θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής του πολίτη και των επισκεπτών. Για μας αυτό είναι το πρόβλημα του νησιού. Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε δικούς του και όχι, και η ανάλωση ιδεών και οικονομικών πόρων όχι για το κοινό συνολικό καλό αλλά για το καλό των πολλών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής πάνω στο νησί. Ναι! Η Αμοργός μας έχει πολλά σημαντικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η ελευθερία του κάθε πολίτη να εκφραστεί και μία δημοτική αρχή που πραγματικά να θέλει να ακούσει και να εργαστεί για τους πολίτες της βρίσκοντας λύσεις για όλους και πάνω από όλα για το καλό του νησιού.

3. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες δράσης του συνδυασμού;

Οι βασικοί άξονες δράσης του συνδυασμού μας συνοψίζονται στο όνομά μας, ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ! Θέλουμε δηλαδή όλους τους Αμοργιανούς – ψηφοφόρους μας ή μη – μετά τις εκλογές να συνεργαστούν μεταξύ τους και με μας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του νησιού και να επικεντρωθούμε όλοι μαζί στη βελτίωση των συνθηκών σε μείζονα θέματα όπως: η υγεία, η εκπαίδευση, η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός, η συγκοινωνία (χερσαία και θαλάσσια), ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η νεολαία, η πρόνοια. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε την Αμοργό σε τροχιά ανάπτυξης και να εξασφαλίσουμε βιώσιμο μέλλον. Και σε αυτή και στους πολίτες της.

4. Ποιο είναι, πιστεύετε το πλεονέκτημά της παράταξης σας έναντι των άλλων δύο;

Η παράταξή μας είναι άφθαρτη, δημοκρατική με χρόνια δράση στα κοινά του νησιού μας και με έσωθεν καλή μαρτυρία.

5. Ποια είναι τα βασικά προσόντα ενός επιτυχημένου Δημάρχου;

Είναι να αφουγκράζεται τους κατοίκους και αξιοκρατικά να δρομολογεί τις δράσεις του Δήμου προς όφελος όλων.

6. Ποια τα χαρακτηριστικά των προσώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα θέλατε να μας πείτε μερικά ονόματα;

Τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού μας είναι η αγάπη τους για την Αμοργό και η επί χρόνια δράση τους στον τόπο μας. Είναι νέοι επαγγελματίες και συνταξιούχοι που συνδυάζουν την εμπειρία με την όρεξη για δουλειά και ανάπτυξη.

7. Φέτος που το εκλογικό σύστημα αλλάζει, είστε έτοιμος για συνεργασία με υποψηφίους των άλλων παρατάξεων μετεκλογικά;

Αυτό ακριβώς το εκλογικό σύστημα είναι που εκφράζει την παράταξή μας. Αυτό το εκλογικό σύστημα είναι που κάνει το όνομά μας. ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, πράξη. Βεβαίως και θα συνεργαστούμε, το φωνάζουμε από την πρώτη μέρα σχηματισμού του συνδυασμού μας και το φωνάζουμε ειλικρινά. Είναι το όραμά μας για μία Αμοργό των Όλων και όχι των λίγων. Εμείς θα είμαστε εκεί! Οι αντίπαλοί μας;

8. Στην επαφή σας με τον κόσμο, τι διακρίνετε να απασχολεί περισσότερο τον ντόπιο πληθυσμό;

Το όραμα για το μέλλον που δεν υπάρχει. Ο νυν Δήμαρχος και το νυν Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ανήκει και ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος αποξένωσε τον Δήμο από τους πολίτες και με το να αποφασίζουν μόνοι τους φίμωσαν όλες τις άλλες απόψεις με αποτέλεσμα την αδιαφορία του κόσμου για τα κοινά.

9. Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα σημαντικότερα έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί από τον σημερινό δήμαρχο τα τελευταία χρόνια και τι θα κάνατε εσείς για την ολοκλήρωσή τους;

Το συνεχιζόμενο έργο από εποχής Κωβαίου, ο βιολογικός της Αιγιάλης το οποίο έχει προχωρήσει αλλά μένουν έξω από την αποχέτευση τα Θολάρια και ο Ποταμός. Η ύδρευση και η αποχέτευση σε όσες κοινότητες ακόμη δεν έχει γίνει έργο, η διαμόρφωση της εισόδους όλων των χωριών καθώς και να γίνουν όλες οι παραλίες μας παραλίες για λουόμενους με καθαρές αμμουδιές.

10. Είστε έτοιμος να βάλετε σε δεύτερη προτεραιότητα τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις προκειμένου ν ανταποκριθείτε στα καθήκοντα του Δημάρχου;

Εννοείται ότι εάν δεν είχα δρομολογήσει τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν θα δεχόμουν τη τιμή να ζητήσω την ψήφο των πατριωτών μου. Να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθώ στα καθήκοντα του Δημάρχου επάξια και με προσήλωση.

11. Τι μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρετε στους αμοργιανούς ψηφοφόρους;  

Φέρνουμε κάτι διαφορετικό σε δουλειά και σε συμπεριφορές. Έργα μικρά και μεγάλα με προτεραιότητες που θα βάλουν οι κάτοικοι. Ανοιχτό Δήμο όπου όλοι θα δίνουν λύσεις και θα βοηθάνε. Είναι εκλογές αλλαγής, είναι επιτέλους ώρα για νέα πρόσωπα με νέες ιδέες να δουλέψουμε για το μέλλον μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap