Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου στις Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού!

0

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση της Αμοργού ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου για να συμμετάσχει στις ημέρες γαστρονομίας Αμοργού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του amorgosnews.gr. To φεστιβάλ γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί  παράλληλα με τους καταδυτικούς αγώνες που έχουν δρομολογηθεί για τον Σεπτέμβριο του 2017 και κατά τη διάρκεια του οι αθλητές και οι επισκέπτες θα γευτούν εξαίσιες αμοργιανές τοπικές γεύσεις.

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα βρίσκεται στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και στην τελετή λήξης των καταδυτικών αγώνων στις 24 Σεπτεμβρίου θα μας χαρίσει νόστιμα πιάτα μαγειρεύοντας μαζί με τον αρχιμάγειρα του νησιού μας Βαγγέλη Μενδρινό.

papandreou1

Ποιος είναι ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρό παιδί ήξερε πως η μαγειρική ήταν και το αντικείμενο με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή του. Εργάστηκε ως βοηθός chef στο εστιατόριο Ballade της Αθήνας σχεδόν για έναν χρόνο και συνέχισε την εκπαίδευσή του στην ecole Ferrandi στο Παρίσι. Η πρακτική της σχολής σε Παρίσι (Plaza Athenee) και Λονδίνο (The Connaught) του έδωσε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς και να γίνει chef.

Η υποτροφία που του εξασφάλισε η διπλωματική του εργασία ήταν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ και το Johnsons Wales University όπου δίδαξε βάσεις γαλλικής κουζίνας σε πρωτοετείς φοιτητές. Παράλληλά, στο πανεπιστήμιο παρακολούθησε μαθήματα food styling μια εξειδίκευση που τον βοήθησε πολύ στην μετέπειτα πορεία του και την ενασχόληση του με τα media.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Πηγή: http://www.alexandrospapandreou.gr/gr/alexandros-papandreou/cv