Ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης στις 29 Μαρτίου στην Αμοργό

0

«Το πιλοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία δυο συνεργατικών επιχειρήσεων του Πρωτογενή Τομέα της οικονομίας, στα μικρά νησιά των Κυκλάδων» είναι το θέμα για το οποίο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση-συζήτηση, σε ειδική εκδήλωση στην Αμοργό.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 5:00 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου στη Χώρα Αμοργού, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη, για το παραπάνω θέμα, με σκοπό την αναζωογόνηση των σχολαζουσών γαιών, αλλά και άλλων παραδοσιακών δραστηριοτήτων, ώστε αφ’ ενός μεν να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο Πρωτογενής Τομέας στο νησί και αφ’ ετέρου να μειωθεί η ανεργία.

Όπως μας εξήγησε ο Δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Φωστιέρης,  η συγκεκριμένη εκδήλωση σκοπεύει στην ενημέρωση των κατοίκων προκειμένου να αξιοποιήσουν τις εκτάσεις που διαθέτουν και παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της Ομάδας και των πολιτών. Η παραπάνω πρωτοβουλία αφορά τους απασχολούμενους στον Πρωτογενή Τομέα (γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους, ομάδες πρωτοβουλίας όπως η Κοιν.Σ.Επ κ.ά).

Η εκδήλωση κρίνεται σημαντική και ο δήμος Αμοργού, που επιδιώκει την ένταξη του νησιού σε ένα από τα δύο πιλοτικά προγράμματα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν.