Ο εορτασμός της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων Αμοργού

32

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού για τον εορτασμό της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας.

Γράφει η Ελένη Κουντουρούπη

«Η αίθουσα Άννα Συνοδινού ήταν κατάμεστη από κόσμο, Αμοργιανούς, Αστυπαλιώτες, Ανδριώτες, Ναξιώτες, Αθηναίους, οι οποίοι ήρθαν και όχι μόνο έδωσαν το «παρών» αλλά συμμετείχαν στη χαρά μας!

Στην εκδήλωση είχα την χαρά σαν Πρόεδρος του Συλλόγου να καλωσορίσω μαζί με τον Δήμαρχο μας, Νικόλαο Φωστιέρη όλους τους καλεσμένους μας και φυσικά τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Επιφάνιο Αρβανίτη, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας καθώς και τους σεβασμιότατους Πατέρα Ειρηναίο και Πατέρα Αντώνιο. Είχαμε επίσης την τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, για τον οποίο μας μίλησε η Πρόεδρος του η Ελευθερία Μπαρμπαρίγου. Η κ. Μπαρμπαρίγου μας συμβούλεψε και μας ευχήθηκε να τρέχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολιτιστικά δρώμενα για το νησί μας και να βάζουμε την ψυχή και το πάθος μας όλοι μας!

Εν συνεχεία ο Πάτερ Ειρηναίος έβγαλε λόγο για τα Εισόδια της Παναγιάς και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στη Μονή Χόζεβα στα Ιεροσόλυμα. Ακολούθησε προβολή σχετική με το Μοναστήρι Χόζεβα και το Μοναστήρι της Παναγιάς μας!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την παιδική μας χορωδία και χορούς από τη νεολαία της Αιγιάλης, τα οποία πλαισιώθηκαν μουσικά από τον Σταμάτη Γιαννακόπουλο (βιολί), Νικόλαο Παραγιουδάκη (κιθάρα),  Νικόλαο Βαζαίο (Λαούτο).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παράλληλη δράση για τα παιδιά. Αποτύπωσαν σε χαρτί την Αμοργό μας και το Μοναστήρι μας. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά ζωγράφισαν εικόνες της Παναγιάς.

Για τη δράση αυτή ευχαριστώ την Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου μας, Εύα Αραπάκη και τον δάσκαλο των εικαστικών, Κυριάκο Τσιφτσόπουλο. Ένα  μεγάλο ευχαριστώ στο ζαχαροπλαστείο «Γλυκάνησος» και στις γυναίκες του συλλόγου για τα κεράσματα τους!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ επίσης σε όλους όσους στήριξαν με το στήσιμο της εκδήλωσης και όσους έδωσαν το «παρών».

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!»