Ο Δήμος Αμοργού, το Δ.Σ. της Ένωσης Καταπολιανών Αμοργού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για τον τ. δήμαρχο Αμοργού Μιχάλη Κωβαίο

0

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΙΑΝΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Καταπολιανών Αμοργού, συνήλθε εκτάκτως στις 3/6/2018 λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Μιχάλη Κωβαίου και αποφάσισε πρώτον την δημοσίευση του παρακάτω κειμένου ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό του ”Η Ένωση Καταπολιανών Αμοργού εκδήλως συγκινημένη, αποχαιρετά ένα από τα πιο προσφιλή μέλη της, το συμπατριώτη μας Μιχάλη Κωβαίο, τ. δήμαρχο Αμοργού. Η απουσία του, οδυνηρή και έντονη, πλήττει καίρια, πρώτα την αγαπημένη του οικογένεια, και μετά, εμάς τους φίλους του αλλά και όλους τους συμπατριώτες του. Είναι πανθομολογούμενο ότι, είτε από τις δημόσιες θέσεις που κατείχε, είτε σαν απλός πολίτης, έπραξε πάντα το κατά δύναμη για το κοινό καλό. Ο Μιχάλης ήταν πάντα υποστηρικτής του έργου της Ένωσης και του οφείλουμε ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ. Η μνήμη του θα μείνει ανεξίτηλη στη σκέψη και στη ψυχή μας και η εργατικότητά του θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας”, και δεύτερον για να τιμήσει τη μνήμη του, θα καταθέσει, ως επιθυμεί και η οικογένεια του, χρηματικό ποσό στο εδρεύον στην Αθήνα φιλανθρωπικό σωματείο «ΦΛΟΓΑ», που ασχολείται με τη παροχή βοήθειας στα πάσχοντα παιδιά από νεοπλασματική ασθένεια.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου σήμερα 04/06/2018 γνωστοποιήθηκε ο αιφνίδιος θάνατος του Μιχάλη Κωβαίου. Ο Μιχάλης ο Κωβαίος υπηρέτησε επί πολλά έτη την τοπική Αυτοδιοίκηση ως Πρόεδρος της τέως Κοινότητας Καταπόλων, ως Δήμαρχος Αμοργού , ως Δημοτικός σύμβουλος και ως μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Είχε μεγάλο πάθος με τις δραστηριότητες στους χώρους των λιμενικών εγκαταστάσεων και ειδικά με τα τουριστικά σκάφη. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παρευρίσκονταν σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του Φορέα ερχόμενος από Αμοργό κάτω και από αντίξοες ακόμη καιρικές συνθήκες προασπιζόμενος τα συμφέροντα κυρίως των λιμένων της Αμοργού. Με δικές του ενέργειες και προσωπικές παρεμβάσεις επιλύθηκαν πολλά προβλήματα που αφορούσαν τις ζώνες λιμένα Αιγιάλης και Καταπόλων Αμοργού και προωθήθηκε η εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούσαν τους ανωτέρω λιμένες . Η προσφορά του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου ήταν ανεκτίμητη.
Καλό σου ταξίδι Μιχάλη. Θα σε θυμόμαστε πάντοτε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤΝάξου στο άκουσμα του αιφνιδίου θανάτου του ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΒΑΙΟΥ συνήλθε σήμερα 04/06/2018 σε έκτακτη συνεδρίαση και σε κλίμα βαθύτατης θλίψης αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1) Nα εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.
2) Να κυματίζει κατά την ημέρα της ταφής μεσίστια η σημαία στα γραφεία του ΔΛΤΝάξου.
3) Να δημοσιευτεί το παρόν τον τοπικό τύπο.
4) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος .
Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝάξου
Νικόλαος Σέργης
ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ