Οι Γιατροί του Κόσμου επί το έργον στην Αμοργό

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού “Η Αγία Παρασκευή” ευχαριστεί θερμά για την αποδοχή του αιτήματος να ενταχθεί και η Αμοργός στο πρόγραμμα επισκέψεων που πραγματοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το τριήμερο 9-11/03/2018, στο Κέντρο Υγείας της Αμοργού πραγματοποιήθηκαν 280 ενδελεχείς έλεγχοι κατά τη διάρκεια των οποίων οι συντοπίτες μας κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να κάνουν πλήρη καρδιολογικό, οφθαλμολογικό, πνευμονολογικό και ορθοπεδικό έλεγχο από εξαιρετικούς ιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων και με τον άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η ομάδα των «Γιατρών του Κόσμου».

Συγχαίρουμε για το ήθος, τον εθελοντισμό, το ομαδικό πνεύμα και την άψογη διοργάνωση τον συντονιστή της ομάδας Θεοκλή Πιέρο, το διοικητικό μέλος Σπύρο Παπαδήμα, την οφθαλμίατρο Σωτηρία Παλιούρα, τον πνευμονολόγο Φίλιππο Σουγλέ, τον καρδιολόγο Σταύρο Γεωργόπουλο, τον ορθοπεδικό Ιωάννη Σκαγιά, την επιμελήτρια ιατρό Αναστασία Κιοσσέ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Επίσης, ευχαριστούμε για τη συμβολή τους τον Δήμο Αμοργού, το καφέ-μεζεδοπωλείο «Στον Πύργο» και τον Σύλλογο «Αρχαία Αρκεσίνη» για τα γεύματα που παρέθεσαν. Επίσης ευχαριστούμε τον Γιώργο Χιωτίνη για το αυτοκίνητο που παραχώρησε και τους Παναγιώτη Ψυχογιό, Ελευθέριο Συνοδινό και Ελευθέριο Καραϊσκο για την διαμονή που προσέφεραν. Ευχαριστούμε και την “Blue Star Ferries” για την μετακίνησή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στου συντοπίτες μας για τα εδέσματα που μας προσέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Τέλος ευχαριστούμε την Ευδοκία Νομικού, το ζαχαροπλαστείο “Γλυκάνησος”, τον Ιωάννη Γιαννακό, την Ειρήνη Γαβαλά, την Φωτούλα Συμιδαλά, την Ελευθερία Πρασίνου.

Το κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου» συνόδευσαν στην Αμοργό η πρόεδρος του Συλλόγου μας Μαρία Λώλη και το μέλος του Δ.Σ. Χριστίνα Βασιλαράκη. Μέρος των εξόδων καλύφθηκαν από τον σύλλογό μας.