Ένα έδεσμα που δεν λείπει από κάνενα Σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι η λαγάνα.
Η λαγάνα σύμφωνα με τον αμοργιανό αρτοποιό Κώστα Μαύρο πρέπει να είναι νόστιμη, λεπτή και μυρωδάτη. Όπως δήλωσε στο amorgos – news.gr κάθε χρόνο φτιάχνει περίπου 300 με 350 λαγάνες αρωματισμένες με γλυκάνισο και πασπαλισμένες με σουσάμι. Η παρασκευή της απαιτεί τον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με αυτόν που απαιτείται για μια φρατζόλα. Προκειμένου να είναι έτοιμες το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ο κ. Μαύρος πηγαίνει στο αρτοποιείο του στα Κατάπολα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής!
“Η αρτοποιεία είναι στενά συνδεδεμένη με την θρησκεία” δηλώνει ο κ.Μαύρος και συμπληρώνει “κάθε γιορτή έχει τα δικά της προϊόντα και εμείς είμαστε πάντα εδώ για να προσφέρουμε στους Αμοργιανούς όλα όσα χρειάζονται για το γιορτινό τους τραπέζι”.
Αρτοποιείο – Φούρνος Κωνσταντίνος Μαύρος
Κατάπολα Αμοργός
Τηλ.: 22850 74002