“Με μια Ανάσα” – Ντοκιμαντέρ για το Authentic Big Blue απόψε το βράδυ στον ΑΝΤ1

0

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στη 1.00, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με μια Ανάσα».

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία των Γιάννη Κοθωνίδη και Γιάννη Γιαγκίνη, δύο αθλητών της ελεύθερης κατάδυσης, που προπονούνται μαζί στη Χίο για να διαγωνιστούν στην πρώτη διοργάνωση του τουρνουά «Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» στην Αμοργό, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία «Τhe Big Blue» πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Τους ακολουθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και τον ίδιο τον αγώνα, όπου ο Κοθωνίδης σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία χωρίς πέδιλα.

Ο Γιάννης Γιαγκίνης, που μυήθηκε στην ελεύθερη κατάδυση από το ψαροτούφεκο, δοκιμάζει μία βουτιά στα 80 μέτρα βάθος.

Η ελεύθερη κατάδυση στην ανοιχτή θάλασσα είναι ένα σπορ που ωθεί το ανθρώπινο σώμα στα φυσικά του όρια, καθώς οι αθλητές καταδύονται προς τον βυθό με μια ανάσα, χωρίς τη βοήθεια μπουκάλας οξυγόνου.

Η ταινία «The Big Blue» ενέπνευσε πολλούς από τους αθλητές της εποχής να προπονηθούν για ένα άθλημα το οποίο είναι τόσο ποιητικό όσο και ύπουλο. Τα blackout λόγω υπερβολικής προσπάθειας και η έλλειψη οξυγόνου, είναι πράγματα κοινά για αθλητές. Τέτοιοι άνδρες και γυναίκες δοκιμάζουν τις αντοχές τους, προσπαθώντας να φτάσουν «εκεί όπου δεν έχει φτάσει κανένας άνθρωπος».

Οι δύτες ελεύθερης κατάδυσης τεντώνονται και ξεκουράζονται, καθώς περιμένουν τη σειρά τους για να βουτήξουν.

Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Laurent Laughlin
Κάμερα-Εναέριες Λήψεις: Laurent Laughlin
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου

www.vice.com/gr