Μετά τον καπετάνιο βάζουμε πλώρη για τον «Λουδάρο»

95

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το έθιμο του Καπετάνιου αναβιώνει στην όμορφη Λαγκάδα. Όλος ο κόσμος θα μαζευτεί την Κυριακή το πρωί στην Παναγιά.

Εκεί ένας νεαρός θα είναι ο τυχερός και θα υποδυθεί τον Καπετάνιο. Οι ντόπιοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, με μουσικές και χορούς θα συνοδεύσουν τον «Καπετάνιο» μέχρι την Πλατεία. Εκείνος συνοδεία όλων των παρευρισκομένων θα κάνει το γύρο του χωριού πάνω στο άλογο του. Οι χοροί κορυφώνονται στην πλατεία και ο Καπετάνιος βρίσκει την Καπετάνισσά του. Διαλέγει δηλαδή μια κοπέλα και την κάνει πρώτη κυρία του χορού.

Το γλέντι κρατάει μέχρι το βράδυ και κατά τη διάρκειά του η ρακή και η ψημένη ρέουν άφθονα.

Μετά το τέλος του εθίμου ο κόσμος συνεχίζει τη διασκέδασή του στις ταβέρνες της περιοχής. Μία από αυτές είναι και η  ταβέρνα «Ο Λουδάρος». Πρόκειται για ένα ζεστό μαγαζί, για μια οικογενειακή επιχείρηση που πριν 25 χρόνια έστησαν ο Βαγγέλης και η Πλυτώ Λουδάρου. Σήμερα την παραδοσιακή επιχείρηση συνεχίζει και η κόρη Νικητία Λουδάρου.

Το μενού περιλαμβάνει κυρίως ψητά της σούβλας και κρεατικά. Η παραδοσιακή, νησιώτικη μουσική,το άφθονο κρασί, ο χορός κρατά το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για την ταβέρνα «Ο Λουδάρος» δεν χρειάζεται να κάνετε από πριν κράτηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε όρεξη για νόστιμο φαγητό και κέφι για ξεφάντωμα και χορό.

loudaros kataxwrhsh 2016_2

 IMG_7193 IMG_7196