Και Αμοργιανοί παρόντες στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Μαρτίου το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  το οποίο παρακολούθησαν και αμοργιανοί που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό όπως η Ιωάννα Συνοδινού του Pension & Restaurant Askas και η Ειρήνη Γιαννακοπούλου του Aegialis Hotel & Spa.

Με σύνθημα “Greek taste beyond borders” το συγκεκριμένο συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και στην εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Την μοναδική και καινοτόμα καμπάνια που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων,  άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το «παρών» έδωσαν σπουδαίες προσωπικότητες από 50 χώρες του κόσμου με αναγνωρισμένη καριέρα. Μεταξύ αυτών  ο Ρώσος Leonid Gelibterman, μια ισχυρή αναγνωρισμένη προσωπικότητα ειδικού συμβούλου του παγκόσμιου network της τουριστικής γαστρονομίας, ο οποίος και πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

-Η παραδοσιακή κουζίνα στην Ελλάδα και στον κόσμο

-Ο τρόπος ζωής μας συνυφασμένος με την ελληνική γεύση και διατροφή

-Premium προϊόντα, νεοεμφανιζόμενα προϊόντα με προοπτική και πλούτος της ελληνικής γης

-Γαστρονομικός τουρισμός και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών (προτάσεις βελτίωσης και ιδανικά πρότυπα)

-Η υπεροχή των ελληνικών προϊόντων & σύγχρονο marketing & branding

-Οίνος, ζύθος, αποστάγματα τα δυνατά “όπλα” της γαστρονομίας μας.

-Ελληνική γαστρονομία και η θέση της παγκοσμίως

-Social media και ελληνικό brand

-Όραμα και μέλλον της γαστρονομίας

Στο τέλος του συνεδρίου βραβεύτηκαν και ονομάστηκαν “greek taste gold ambassadors” 10 καταξιωμένοι άνθρωποι του γαστρονομικού χώρου όπως της Ντίνας Νικολάου, του Άρη Τσανακλίδη, του Βαγγέλη Δρίσκα, του Γιάννη Στανίστα και του Λούι Καψαλάς.

Το μέλλον του συνεδρίου ήδη διαγράφεται λαμπερό, αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον για μια δεύτερη διοργάνωσή του σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Συνοδινού