Η 39η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων σε Σχοινούσα και Ηρακλειά

159

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο,12 Ιανουαρίου, η 39η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, στη Σχοινούσα και την Ηρακλειά των 256 και 90 μόνοιμων κατοίκων. Σύμμαχός τους στάθηκε ο καιρός ο οποίος ευνόησε τη λειτουργία των ιατρείων και τους κατοίκους που έσπευσαν να εξετασθούν.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης παραμονής τους στο νησί η ομάδα με τους 30 γιατρούς των ΚΙΜ εξέτασαν 80 άτομα και πραγματοποίησαν 220 ραντεβού.

Οι ειδικότητες που είχαν τη δυνατότητα οι κάτοικοι του νησιού να επισκεφτούν δωρεάν ήταν: Ακτινολόγος-Ακτινοδιαγνωστής Παθολόγος, Γενικός Χειρουργός, Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος.

Η επόμενη αποστολή των ΚΙΜ είναι προγραμματισμένη για τις 26.02.19-28.02.19 στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα ΚΙΜ της “Αναγέννηση & Πρόοδος” υλοποιείται σε νησιά της άγονης γραμμής και ακριτικές περιοχές, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό την επιστημονική επίβλεψη της: Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ  και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού (ΑΕΜΥ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.