Η χθεσινή βραδιά τα είχε όλα! «Απέραντο γαλάζιο», αμοργιανές γεύσεις, χαμόγελα και ενθουσιασμό για τις δύο μοναδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί τον Σεπτέμβριο “Authentic Big Blue” & “Amorgos Gastronomy Days” 2017. Και ήταν όλοι τους εκεί!

0

 Η παρουσίαση του Authentic Big Blue και του Amorgos Gastronomy Days πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Χαλάνδρι στον χώρο του House of Wine. Η Βιβή Δρακά μας καλωσόρισε στο καταδυτικό και γαστρονομικό ταξίδι και μας έδωσε μια γεύση από όλα όσα θα δούμε στο νησί. Με τη βοήθεια του συντονιστή Βασίλη Σκουντή η παρουσίαση της διοργάνωσης είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες των καταδυτικών αγώνων από τον Δημήτρη Κούμουλο και όλα τα γαστρονομικά events που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση από τον Νίκο Δαδίτσιο. Για το κρασί μας μίλησε ο ειδήμων του κλάδου Πέτρος Μαρκαντωνάτος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου ο οποίος κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού φεστιβάλ θα μαγειρέψει θαλασσινές αμοργιανές γεύσεις.  Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μίλησαν επίσης ο εκπρόσωπος της FIX Νίκος Μιχαλόπουλος, o Άγγελος Μιχαλόπουλος της Pathos Pro Spearfishing, ο επικεφαλής του greekgastronomyguide.gr Γιώργος Πίττας, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ομίλου Aldemar Μαρία Μαστρονικόλα, ο σκηνοθέτης της “Dolphin Man” Λευτέρης Χαρίτος, ο πρεσβευτής των αγώνων Νίκος Δεληγιάννης και ο Λευτέρης Καραΐσκος, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμοργού.
Τον χαιρετισμό της μέσω βίντεο έστειλε επίσης η Ναταλία Ζάρκοβα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των καταδύσεων ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την συμμετοχή της στους πρώτους καταδυτικούς αγώνες της Αμοργού.  Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης μέσω βίντεο και ο Umberto Pelizzari, ο μαθητής του Ζακ Μαγιόλ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε επίσης πως ο Ερίκ Φερά, άνθρωπος που στόλισε την ταινία με τις μουσικές τους επιλογές, θα βρεθεί εκείνες τις ημέρες των αγώνων στην Αμοργό.

Το μέρος των βίντεο και των ομιλιών ολοκληρώθηκε με ένα απόσπασμα από την ταινία «Απέραντο γαλάζιο» από τη σκηνή των δύο πρωταγωνιστών όταν εκείνοι ήταν ακόμα παιδιά! Η επιλογή του συγκεκριμένου αποσπάσματος δεν ήταν τυχαία καθώς ο Gregory Forstner, το παιδί που είχε υποδυθεί τον νεαρό Enzo, θα επιστρέψει για μια βουτιά τον Σεπτέμβριο στα νερά της Αγίας Άννας! ΟGregory Forstner μέσω βίντεο ανακοίνωσε την παρουσία του στους αγώνες και ζήτησε να μην λείψει κανείς!

Η παρουσία ανθρώπων της Αμοργού ήταν δυναμική καθώς παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Αμοργίνων, την Ένωση Καταπολιανών Αμοργού και τον Σύλλογο Κάτω Μεριάς «Η Αγιά Παρασκευή».  Ο Μανώλης Νομικός και ο Αντώνης Ατσάς, στο λαούτο και στο τραγούδι,  «πλημμύρισαν» τον χώρο με τις νησιώτικες μελωδίες τους.

Η ποτοποιία Αμοργός όλο το βράδρυ κερνούσε τους καλεσμένους αμοργιανά κρασιά και τα ποτά της, την Ψημένη Αμόργιον, το Ρακόμελο, το Φραγκοσυκόμελο και την Μεκίλα. Σε όλους μοιράστηκε αναμνηστικό δώρο που περιείχε την Ψημένη Amorgion, τον νέο τουριστικό και επαγγελματικό οδηγό της Αμοργού και αμοργιανά γλυκά όπως παραδοσιακό ξεροτήγανο και παστέλι, που ήταν προσφορά όλων των ζαχαροπλαστείων του νησιού: “Γλυκά Ποθητής” Κατάπολα, “Καλλιστώ” Χώρα, “Γλυκάνησος” Αρκεσίνη, “Τρατάρισμα” Λαγκάδα, “Νικόλας” Θολάρια.

Τα βότανα ήταν προσφορά του Βοτανικού πάρκου της Αμοργού. Όλοι οι επαγγελματίες του νησιού συνέβαλαν προσφέροντας παξιμάδια, τυριά, φάβες και ρακές.

“Βιβή σ ευχαριστούμε.

Όχι μόνο για όλα όσα κάνεις για την Αμοργό μας αλλά κυριως γιατί μας δείχνεις  πως όταν κάνεις κάτι με αγάπη, αφοσίωση και πάθος  τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει.

Ναι σε πήραμε στα σοβαρά γιατί στα μάτια σου είδαμε όλοι την Αμοργό μας σε μια θέση στην καρδιά όλου του κόσμου όπως ακριβώς  της αξίζει!

Για πρώτη φορά όλοι οι άνθρωποι της Αμοργού γινόμαστε ένα, για το καλό του νησιού.

Είμαστε κοντά σου.”

Μαρία Βεκρή

DSC_0084 DSC_0085 DSC_0086 DSC_0088 DSC_0091 DSC_0093 DSC_0099 DSC_0100 DSC_0101 DSC_0104 DSC_0106 DSC_0107 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0113 DSC_0116 DSC_0118 DSC_0121 DSC_0122 DSC_0138 DSC_0143 DSC_0148 DSC_0151 DSC_0158 DSC_0159 DSC_0160 DSC_0162 DSC_0164 DSC_0169 DSC_0173 DSC_0180 DSC_0183 DSC_0188 DSC_0190

Βιντεο: Μαρία Βεκρή

φωτογραφίες: Αντώνης Βεκρής

ρεπορτάζ: Ειρήνη Γεωργιλέα