Οι τοπικές γεύσεις και ο θαλάσσιος πλούτος της Αμοργού “πρωταγωνιστές” σε νέο ντοκιμαντέρ!

0

Aegean Dreaming/Aegean Beauty είναι ο τίτλος της σειράς ντοκιμαντέρ μέρος της οποίας γυρίστηκε στην Αμοργό. Συγκεκριμένα το ιστιοπλοϊκό σκάφος «World’s End» ταξίδεψε σε 8 νησιά των Κυκλάδων στην Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο, την Δήλο, τα Κουφονήσια, την Αμοργό, την Σαντορίνη, την Μήλο και την Κύθνο.Το φως του Αιγαίου, ο ελληνικός πολιτισμός και η φυσική ομορφιά των μαγευτικών Κυκλάδων είναι οι τρεις παράμετροι πάνω στις οποίες βασίζεται το κάθε 25λεπτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων και συγκεκριμένα το 70% γίνεται στην θάλασσα και το μόλις το 30% στην στεριά. Για την καταγραφή του θαλάσσιου κόσμου του Αιγαίου Πελάγους χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά υποβρύχιο drone 4K! Από την παραγωγή ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι τοπικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα κάθε νησιού.

Την Πέμπτη 24 Μαΐου κατέγραψαν από το σκάφος όλη την ακτογραμμή της Αμοργού από τις 5.00π.μ. ως τις 17.15 που έφτασαν στα Κατάπολα και έκαναν και υποβρύχιες λείψεις προκειμένου να αναδείξουν το θαυμάσιο βυθό του νησιού. Η Ελευθεριά Ψυχογιού ήταν η υπεύθυνη όλης της προετοιμασίας στην στεριά και με την βοήθεια των συγχωριανών όλα έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι Αμοργιανοί τους περίμεναν στην Χώρα Αμοργού με πατατάτο, αμοργιανά τυριά, βότανα, παστέλι, λιαστό κρασί, λαούτο και βιολί! «Το πιο σημαντικό προϊόν του τόπου μας όμως είναι η καλοσύνη και το φιλότιμο των ανθρώπων» δήλωσε η Ελευθερία Ψυχογιού, «όπως ο μαστρο-Βαγγέλης Μενδρινός που έχει έρθει σχεδόν πριν του το πεις για να προσφέρει και να μαγειρέψει, η Ιωάννα Πάσσαρη που δεν μαγείρεψε στο σπίτι της κι ήρθε για να καθαρίζουμε πατάτες, σκόρδα και κρεμμύδια, ο Μερνδρινός ο βοσκός που μας έφερε μόλις του το είπα τυριά, ο Δημήτρης Κωβαίος κι ο Γιώργος Γαβράς που έχουν πάντα ένα κουρδισμένο βιολί κι ένα λαούτο , ο πάπα-Γιώργης με το κλειδί στο χέρι του εκκλησιαστικού μουσείου, ο Βαγγέλης Δεσποτίδης με το παστέλι έτοιμο για τις λεμονόφυλλες , ο Βαγγέλης Βασσάλος με δύο πανέρια από τα πιο σημαντικά βότανα του νησιού, και φυσικά η Αντιδήμαρχος Άννα Γαβαλά σε ετοιμότητα για ότι άλλο χρειαστεί»

Οι Αμοργιανοί για άλλοι μια φορά απέδειξαν πόσο φιλόξενοι και καλοσυνάτοι είναι. Τα μέλη της αποστολής του ευχαρίστησαν σημειώνοντας πως η Αμοργός είναι μια διαφήμιση για την Ελλάδα.

Η προβολή των ντοκιμαντέρ θα γίνει σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

απο τα γυρίσματα σημερα στην Χωρα Αμοργου

Gepostet von Ελευθερια Γεώργιος Ψυχογιου am Donnerstag, 24. Mai 2018