Η ξεχωριστή παράσταση του Ανδρέα – Γιώργου Στρατουδάκη που αγκάλιασαν οι Αμοργιανοί

32

Mια μοναδική παράσταση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο θεατράκι στα Κατάπολα Αμοργού. Ο διακεκριμένος αθλητής χορού Ανδρέας-Γεώργιος Στρατουδάκης χόρεψε για το Αμοργιανό κοινό μαζί με την Ελένη Γεωργοπούλου και την Ειρήνη Παππά. Όλοι αγκάλιασαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΑΝΠΟ και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η θεατρική ομάδα Αμοργού με τον Πέτρο Ρούσσο και τον Γιάννη Σιούτη να παρουσιάζουν ένα κείμενο της Ελευθερίας Ψυχογιού για την διαφορετικότητα. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σύνδεση με τον Ασφοντυλίτη καθώς η ιστορία του Μιχάλη Ρούσσου, του ανθρώπου που γέμισε αυτόν τον παραδοσιακό οικισμό με τις δεκάδες λιθογραφίες, αποδεικνύει πως η κοινωνία γίνεται πλουσιότερη όταν αγκαλιάζει ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμοργού, Νικόλαος Φωστιέρης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος θα σταθεί στο πλάι του νεαρού Ανδρέα σε οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του ΑΝΠΟ, αποφάσισε να αγοράσει το ειδικό αμαξίδιο που χρειάζεται ο Ανδρέας προκειμένου να συμμετάσχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες χορού τον Νοέμβριο.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της  Blue Star Ferries καθώς ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης.