Η γιορτή της Παναγίας από τον Σύνδεσμο Αμοργίνων

0

Με πανηγυρικό εορτασμό έγινε την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, η γιορτή του Συνδέσμου Αμοργίνων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης. Πλήθος κόσμου Αμοργιανοί και φίλοι του Συνδέσμου και  της Αμοργού παρακολούθησαν την θεία λειτουργία πρωτοστατούντος του Θήρας Αμοργού κ νήσων κκ Επιφανίου,του ηγουμένου της μονής Πατέρα Σπυρίδων και των Ιερέων του Ιερού Ναού.

Ομιλητής της φετινής εορτής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Θωμάς Συνοδινός με θέμα “Οι Αγιογράφοι της Αμοργού” ο οποίος με την ομιλία του καθήλωσε τους παρευρισκόμενους. Επίσης ο Σύνδεσμος Αμοργίνων, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και ο Πατέρας Σπυρίδωνας βράβευσαν τους νέους και τις νέες που πέρασαν στα πανεπιστήμια καθώς και τα νεογέννητα μωρά της Αμοργού.

Σημαιοφόρος του Συνδέσμου Αμοργίνων για το έτος 2018-2019 είναι η Ευθαλεία Νομικού του Ευάγγελου από το Βρούτση καθώς πέρασε στο τμήμα Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με 18.990 μόρια. Ο Σύνδεσμος βράβευσε και τον ιατρό Δημήτριο Αποστολόπουλο που δώρισε στο νησί τα μηχανήματα από το οφθαλμιατρείο του.  Το “παρών” στην ξεχωριστή αυτή εορτή έδωσε και αντιπροσωπεία του αδερφού Σωματείου “Σύνδεσμος των Απανταχού Κείων”. Την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια φορά η χορευτική ομάδα του συλλόγου που χόρεψε Αμοργιανούς Χορούς.