22.2 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΗ Αμοργός τράβηξε την προσοχή στην Ταξιδιωτική Έκθεση της New York Times

Η Αμοργός τράβηξε την προσοχή στην Ταξιδιωτική Έκθεση της New York Times

Και το 2016 η Ελλάδα αναμένεται να είναι από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία που συλλέγει το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Νέα Υόρκη.

“Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η αύξηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και το 2016. Αυτές είναι και οι πληροφορίες που έχουμε απο τους επαγγελματίες της αγοράς”, δήλωσε στη Greek News η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γρηγορία Καματερού, και επιβεβαιώνοντας τα αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση από τις Η.Π.Α προς την Ελλάδα, πρόσθεσε ότι χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί παράγοντες της τουριστικής αγοράς πως “σήμερα έχουν ζήτηση που υπερβαίνει την προσφορά σε συγκεκριμένους προορισμούς και έχουν δυσκολία να την αντιμετωπίσουν για το 2016.”

Με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως ιδανικού τουριστικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο, ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε και φέτος με δικό του περίπτερο στην ετήσια ταξιδιωτική έκθεση που διοργανώνει η εφημερίδα “New York Times”(The New York Times Travel Show) στο εκθεσιακό- συνεδριακό κέντρο Τζέικομπ Τζάβιτς στο Μανχάτταν από τις 8-10 Ιανουαρίου.

“Το στοίχημα είναι να κερδίζουμε κάθε χρόνο και ευτυχώς αυτό είναι που έχουμε καταφέρει”, δήλωσε στη Greek News ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, προσθέτοντας ότι “κάθε χρόνο να υπάρχει μια διψήφια άνοδος του τουρισμού, έτσι ώστε αυτό που αποκαλείται βαριά βιομηχανία της χώρας να δουλεύει συνεχώς και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.”

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ωστόσο πως “το στοίχημα δεν είναι μόνο να έχεις αύξηση στους αριθμούς, αλλά να έχεις και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες για πολύ περισσότερους μήνες.”

“Αυτό που το Γραφείο Τουρισμού εδώ στη Νέα Υόρκη πάντοτε επιμένει”, συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, “είναι να πετύχουμε και τις ειδικές ομάδες, τα ειδικά ενδιαφέροντα του τουρισμού, ανθρώπους δηλαδή που ενδιαφέρονται είτε για καταδυτικό τουρισμό, είτε για θρησκευτικό τουρισμό, είτε για γκολφ, είτε για ο,τιδήποτε επιμέρους τουριστικό προϊόν μπορούμε να προσφέρουμε”, τονίζοντας πως “έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε πολλά.”

“Πάμε πάρα πολύ καλά”, δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής του Γραφείου του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γρηγορία Καματερού, τονίζοντας ότι “ακολουθούμε το στρατηγικό πλάνο τετραετίας που εκπονεί το Υπουργείο και η υπουργός Ελενα Κουντουρά σε καινούργιους τομείς θεματικού τουρισμού με στόχο να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέρα των καλοκαιρινών μηνών και αυτό έχει δείξει ήδη αποτελέσματα στο αμερικάνικο κοινό.” “Παράλληλα”, πρόσθεσε, “έχουμε δυναμικό παρών σε κάθε ένωση τουριστικών πρακτόρων, εκπαιδεύοντας και διαδικτυακά τους ανθρώπους της αγοράς στο Ελληνικό μοναδικό προϊόν.”

“Για 3η συνεχή χρονιά”, όπως ανέφερε η κ. Καματερού, “έχουμε διψήφια αύξηση από την Αμερική προς την Ελλάδα. Η Αμερική σημείωνε πτώση από το 2007 έως το 2012, τα επόμενα όμως έτη καταφέραμε να αντιστρέψουμε εντελώς το κλίμα με μυστικό μας την εξωστρέφεια. Κορυφαία χρονιά, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, ήταν το 2015. Είχαμε 38% αύξηση σε σχέση με το 2014, μέχρι το Σεπτέμβριο, και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για αυτό το αποτέλεσμα.”

Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το 2015 έκλεισε με περίπου 25,5 εκατ. αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα και τουλάχιστον 14,5 δις ευρώ έσοδα.

Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις ΗΠΑ επισήμανε ότι “η Εκθεση της ΝΥ Times είναι εξαιρετικά σημαντική – το 2015 δέχθηκε πάνω απο 28.000 επισκέπτες με 545 οργανισμούς που εκπροσωπούν 150 διαφορετικούς προορισμούς – ενώ εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον και απο τους Ελληνες επαγγελματίες του χώρου το 2017 να γίνουν συνεκθέτες του Ελληνικού περιπτέρου μεγαλώνοντας την Ελληνική μας παρουσία.”

Καταλήγοντας, η κ. Καματερού τόνισε ότι “η Ελλάδα είναι μια σταθερή ασφαλής χώρα με ονειρεμένες παραλίες, εκατοντάδες νησιά, γαλάζιες σημαίες για τα κρυστάλλινα και καθαρά νερά μας, με Ελληνες φιλόξενους και έτοιμους να καλωσορίσουν ζεστά τον τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας 365 μέρες το χρόνο.”

Ανάμεσα στους επισκέπτες, κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης, ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες αρκετών χωρών. Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον πρέσβη κ. Ηλιόπουλο, το παρών έδωσαν ο Πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο εμπορικός ακόλουθος Απόστολος Διγμπασάνης και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Αθανασία Παπατριανταφύλλου.

Η Αμοργός

Πέρα από την επίσημη συμμετοχή του Ε.Ο.Τ., στην έκθεση της “N.Υ. Times” λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος και οργανισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις και πράκτορες που διαθέτουν πακέτα διακοπών για την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους ήταν φέτος η Καλλιώβη Γιαννακοπούλου και ο Σταύρος Λουλουργάς που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη από την όμορφη Αμοργό για να συστήσουν στον κόσμο την Ελλάδα μέσα από το “Aegialis Hotel & Spa” και το “Aegialis Tours” στην Αιγιάλη. “Είναι ένας πάρα πολύ όμορφος τόπος, όχι τόσο γνωστός, αλλά που αξίζει πραγματικά κάθε επισκέπτης να έρθει”, μας είπαν με μια φωνή και μας ανέφεραν τις χίλιες δυο ομορφιές που κάνουν το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, την Αμοργό, ιδανικό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλο το χρόνο.

Η Αμοργός ενδείκνυται για όλες τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, ο καταδυτικός, ο ιαματικός – θεραπευτικός και ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός. Τα εφτά χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια της δίνουν τη δυνατότητα στον περιπατητή να ανακαλύψει πολιτιστικούς θησαυρούς, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και μέσα στα αρώματα των 350 βοτάνων που φυτρώνουν στην αμοργιανή γη, ενώ το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, η Αγία Παρασκευή με το περίφημο πανηγύρι της κάθε Ιούλιο και οι αμέτρητες εκκλησιές της του προσφέρουν μια μοναδική κατανυκτική εμπειρία.

“Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Αμοργό”, τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου.

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: Δημήτρης Πανάγος

Πηγή www.greeknewsonline.com

1935194_968512496518786_3689643703840513172_n

12439330_969277879775581_8251952986255047632_n 12552697_969277896442246_3938892581304499619_n

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap