22.3 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΖωντανά οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Ι.Ν. Αναλήψεως Ποταμού Αμοργού...

Ζωντανά οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Ι.Ν. Αναλήψεως Ποταμού Αμοργού και το Amorgos-news.gr

Στο ενδιάμεσο μιας δύσκολης περιόδου που διανύουμε και σε ένα Πάσχα που απαιτεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, οι λειτουργίες της Μεγάλης εβδομάδας και του Πάσχα σε όλες τις εκκλησίες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, το Amorgos News σε συνεργασία με την Ενορία του Ιερού ναού της Αναλήψεως Ποταμού Αμοργού, θα μεταδίδει ζωντανά, όλες τις ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook: www.facebook.com/amorgosnews

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της ενορίας:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2020

Κυριακή των Βαΐων ( 12η Απριλίου ) :
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία 7.00 π.μ.
Η Ακολουθία του Νυμφίου 7.30 μ.μ.

Μεγάλη Δευτέρα ( 13η Απριλίου) :
Οι Ώρες και η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων 7.00 π.μ.
Η Ακολουθία του Νυμφίου 7.30 μ.μ.

Μεγάλη Τρίτη ( 14η Απριλίου )
Οι Ώρες και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων 7.00 π.μ.
Η Ακολουθία του Νυμφίου 7.30 μ.μ

Μεγάλη Τετάρτη ( 15η Απριλίου )
Οι Ώρες και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων 6.00 π.μ. μετά του πέρατος της οποίας θα τελεστεί το Ιερόν Ε υ χ έ λ α ι ο ν
Η Ακολουθία του Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου 7.30 μ.μ

Μεγάλη Πέμπτη (16η Απριλίου )
Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου 7.00 π.μ.
Η Ακολουθία των Αγίων Παθών ( 12 Ευαγγέλια ) 7.00 μ.μ.

Μεγάλη Παρασκευή ( 17η Απριλίου )
Οι Μεγάλες Ώρες & ο Εσπερινός ( Αποκαθήλωση ) 09.00 π.μ.
Η Ακολουθία του Επιταφίου 7.00 μ.μ

Μέγα Σάββατο (18η Απριλίου )
Ο Εσπερινός & η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου 7.00 π.μ

Κυριακή του Πάσχα ( 19η Απριλίου )
Έναρξη της Παννυχίδος του Πάσχα 11.15 μ.μ. του Μ. Σαββάτου.
Η τελετή της Αναστάσεως 11.55 – 12 μεσονυκτίου.
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα 12.00 π.μ.
Ο Εσπερινός της Αγάπης 6.00 μ.μ.

Αγαπητοί μας Χριστιανοί, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 106/7ης Απριλίου εγκύκλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων διά της οποίας διαβιβάζεται το υπ΄αριθμ. 3018/07.04.20 εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί της Τελέσεως Ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος», συνεπεία της υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 23093 Κ.Υ.Α. και των αποφάσεων της Δ.Ι.Σ. της 1ης Απριλίου 2020 , οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ. Λόγω λοιπών των έκτακτων και πρωτόγνωρων καταστάσεων και συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε αποφασίσαμε οι Ιερές Ακολουθίες που θα τελεστούν στον Ιερό μας Ναό να μεταδοθούν ζωντανά (LIVE μετάδοση) μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα στο FACEBOOK στο προφίλ του ιερέως Αντωνίου Δεσποτίδη (Αντώνιος Δεσποτίδης είναι εγγεγραμμένος) αλλά και μέσω του AMORGOS NEWS.
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όσοι μπορέσετε και συνδεθείτε να προσπαθήσετε να συμμετέχετε και εσείς διά της προσευχής. Να σκέφτεστε ότι αυτή την ώρα βρίσκεστε και εσείς στην εκκλησία και όπως θα συμπεριφερόσασταν εκεί να κάνετε το ίδιο και στο σπίτι σας. Δηλαδή να είστε όρθιοι τις ώρες που πρέπει, να κάνετε τον Σταυρό σας, να παρακολουθείτε από τα βιβλιαράκια της Μ. Εβδομάδος τις Ιερές Ακολουθίες, να ανάψετε το θυμιατό σας και άλλα τέτοια που θα σας βοηθήσουν να βιώσετε και να νοιώσετε όλα αυτά θα αισθανόσασταν αν βρισκόσασταν εκεί.
Ευλογημένοι μας Χριστιανοί, ο λαός μας λεεί «Αν χάσεις κάτι ή κάποιον τότε καταλαβαίνεις την αξία του». Ας το σκεφτούμε όλοι μας αυτό. Παρακάτω θα διαβάσετε ένα μικρό απόσπασμα απο πρόσφατη ομιλία περί κοροναϊού και μετανοίας του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου που νομίζω όλους μας θα μας βοηθήσουν.
« Βιώνουμε μια μεγάλη οδύνη κάθε νύχτα της Αναστάσεως, το βράδυ μόλις λέγαμε το Χριστός Ανέστη βλέπαμε χιλιάδες ανθρώπους έφευγαν όλοι, και έφευγαν, έφευγαν. έφευγαν, Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ και οι χριστιανοί μας έφευγαν και διασκορπίζονταν και πήγαιναν σπίτια τους να φάνε τη σούπα τους και να πουν τα χρόνια πολλά με τους οικείους τους και πόσοι μέναμε στην Εκκλησία, ελάχιστοι, μήπως να το πάρουμε όλοι μας σαν ένα κανόνα σαν ένα επιτίμιο από τα Θεό και να πούμε καλά να πάθουμε διότι δεν αξιολογούσαμε και δεν εκτιμούσαμε αυτό που είχαμε; Δηλαδή ποιο ήταν το πιο οδυνηρό, αυτό το Πάσχα το οποίο θα είμαστε αναγκασμένοι από ανώτερες από μας εξουσίες να το κάνουμε στα σπίτια μας με τη τηλεόραση ή τα προηγούμενα που είμαστε ελεύθεροι και όμως φεύγαμε και φεύγαμε και δεν δίναμε καμιά σημασία να μείνουμε στην Εκκλησία, να κοινωνήσουμε, να ακούσουμε τη Θεία Λειτουργία, και ήταν το μυαλό μας να πούμε Χριστός Ανέστη και να σουβλίσουμε και να φύγουμε. Άραγε ποιο είναι το ευάρεστο στο Θεό; Νομίζω αυτό που θα ζήσουμε φέτος είναι πιο ευάρεστο στο Θεό παρά το προηγούμενο. Το προηγούμενο ήταν επιλογή μας, επιλέγαμε να φύγουμε, αυτό δε θα επιλέξουμε να φύγουμε, με πόνο θα μείνουμε στα σπίτια μας … Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν. και οι αδελφοί μας οι χριστιανοί μας να επαληθεύουν την προφητεία αυτή και να φεύγουν μακρά του Θεού. Για αυτό ας το πάρουμε ως ένα επιτίμιο μετανοίας παιδαγωγικό… Η υπακοή στην Εκκλησία είναι ασφαλής οδός σωτηρίας.… τώρα που δεν πάμε Εκκλησία τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει εκείνο το χρόνο που αφιερώναμε όταν πηγαίναμε στην Εκκλησία πάλι να τον αφιερώνουμε στην προσευχή μας και έτσι εκείνη την ώρα που θα είμαστε στην Εκκλησία, να ακούμε τη Θεία Λειτουργία αφου υπάρχουν τα μέσα επικοινωνίας σήμερα, να προσευχόμαστε, να είμαστε αφιερωμένοι στο Χριστό μας και να μην κάνουμε εκείνη την ώρα άλλες δουλειές αλλά να αφιερώσουμε την ώρα για προσευχή και μελέτη πνευματική.… να μην παραπονιόμαστε για τον Θεό γιατί πριν μας βάλει τον κανόνα αυτό τα κάναμε μόνοι μας και μόνοι μας δυστυχώς γυρίζαμε τα νώτα μας και φεύγαμε μακρά της Θείας Ευχαριστίας τη νύχτα της Αναστάσεως, για αυτό ας μετανοήσουμε για το λάθος μας και ας εκτιμήσουμε αυτό που είχαμε και αυτό που χάνουμε τώρα.
Ο Θεός αδελφοί μου να μας σκεπάσει όλους μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Ιερέα Αντώνιο Δεσποτίδη στο φορητό του τηλ. 6982054296.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap