Ευχαριστήριο από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμοργού

0

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμοργού ευχαριστεί θερμά:

  • την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία το 2016 χρηματοδότησε με 54,000 ευρώ την συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμοργού. Με τα χρήματα αυτά έγιναν επισκευές σε 5 σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας οι οποίες συνέβαλαν τόσο στην βελτίωση της ασφάλειας και λειτουργικότητας των κτηρίων αλλά και στην αναβάθμιση της ενεργειακής τους κλάσης.

  • τον Σύλλογο Αμοργίνων Νέας Υόρκης “Amorgos Foundation” και τον πρόεδρο του κο. Γαβαλά Νικόλαο για την ευγενική χορηγία του ποσού των 8,000$ για τις ανάγκες των σχολείων μας για το σχολικό έτος 2016 -2017. Η χορηγία αυτή που επαναλαμβάνετε για πολλοστή φορά διατίθεται απευθείας στα σχολεία με σκοπό να καλύψει ανάγκες σε αναλώσιμα για την λειτουργία των δημοτικών μας σχολείων και νηπιαγωγείων και την πραγματοποίηση δημιουργικών δράσεων των μαθητών.

  • τον Σύνδεσμο Αμοργίνων για την ευγενική χορηγία πέντε ελαφρώς μεταχειρισμένων διαδραστικών πινάκων οι οποίοι και θα τοποθετηθούν στα τέσσερα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας και το Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων.

  • την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Αμοργού (ΕΔΟΚ Αμοργού) η οποία από 31/01/2017 έως 02/02/2017 πραγματοποίησε ενημέρωση σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας σε θέματα ασφαλείας και διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων όπως ο σεισμός και η πυρκαγιά καθώς και ασκήσεις ασφαλούς τρόπου αντιμετώπισης και διαφυγής. Η ΕΔΟΚ έχει προβεί περαιτέρω σε καταγραφή των ελλείψεων σε θέματα πυρασφάλειας των σχολείων μας τις οποίες και θα καλύψουμε άμεσα από κοινού.

για την Σχολική Επιτροπή

ο Πρόεδρος

Καραϊσκος Ελευθέριος