Επισκέψεις σε Υπουργεία πραγματοποίησε στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελευθέριος Καραΐσκος

0

Στην Αθήνα βρέθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμοργού κ Καραῒσκος Ελευθέριος ο οποίος επισκέφθηκε διάφορα υπουργεία και πραγματοποίησε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και την προώθηση θεμάτων που αφορούν στο Δήμο μας. Συγκεκριμένα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Καραῒσκος Ελευθέριος πραγματοποίησε τις παρακάτω επισκέψεις:

Υπουργείο Τουρισμού

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα στην οποία εξετάσθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα στηριχθεί η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Αμοργού. Ο Δήμαρχος ήταν συνοδευόμενος στην συνάντηση από τον φίλο και λάτρη του νησιού μας συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιάννη Κουτσομύτη και τον στενό συνεργάτη του Δημάρχου δημοσιογράφο Αντώνη Κυρίκο.

Υπουργείο Εσωτερικών

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου και την Τετάρτη 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μ. Σταυριανουδάκη  και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και αναζητήθηκαν λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πρόσφατη κατάσχεση ποσού από το Ταμείο του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και τα θέματα της στελέχωσης του Δήμου και των νομικών του προσώπων. Στις συναντήσεις παρευρέθη και ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Την Τρίτη 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αμοργιανής καταγωγής Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, ο οποίος μέσα από την παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει να είναι δυναμικός υποστηρικτής της ανάπτυξης της Αμοργού.

Υπουργείο Υγείας

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης και υπηρεσιακούς παράγοντες στα πλαίσια των οποίων συζητήθηκαν η προοπτική αναβάθμισης του δικτύου αεροδιακομιδών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών, της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί μας μέσα από την καλύτερη στελέχωση και την αναβάθμιση του εξοπλισμού, και τέλος τον σχεδιασμό δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για όλο τον πληθυσμό. Για τις άμεσες ανάγκες συζητήθηκε η διάθεση παθολόγου και δεύτερου ασθενοφόρου.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Ι. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ε. Κυριαζόπουλο με αντικείμενο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει φέτος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας όπου και προτάθηκε η δρομολόγηση ταχύπλοου οχηματαγωγού από την Αττική για τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο, την βελτίωση της στελέχωσης και του εξοπλισμού του Λιμενικού Σταθμού Καταπόλων και του Λιμενικού Φυλακίου Αιγιάλης και την προοπτική αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών του νησιού.

“Η νέα Κυβέρνηση στις πρώτες επαφές έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία πάνω στα ζητήματα που αφορούν την Αμοργό και εμείς ως νέα δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε έργο χωρίς καθυστέρηση και να εφαρμόσουμε το σχέδιο ανάπτυξης του νησιού μας σύμφωνα και με την λαϊκή εντολή που λάβαμε.”