Εγκρίθηκε η εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στα Κατάπολα

0

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες, με ευχαρίστηση σας ανακοινώνουμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης με την υπ΄ αριθμό πρωτ. 94636 απόφαση από 5-9-2017 ενέκρινε την ένταξη    στο    Πρόγραμμα    Δημόσιων    Επενδύσεων    στη    ΣΑΕ    330    του  έργου «Εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότητας 600κμ ανά ημέρα στα Κατάπολα της Αμοργού προϋπολογισμού ύψους 1.469.400 ευρώ.

Η μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Δήμο Αμοργού. Η αφαλάτωση θα κατασκευασθεί εντός του χώρου του βιολογικού καθαρισμού Καταπόλων, μετά από έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αντί της θέσης που είχε αρχικά χωροθετηθεί απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο των Καταπόλων, για λόγους αποφυγής όχλησης προς τις παρακείμενες κατοικίες. Με το έργο αυτό, το οποίο έχει προοπτική διπλασιασμού της δυναμικότητας του,  θα  λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης της χωρικής ενότητας Χώρας – Καταπόλων και οι γεωτρήσεις της περιοχής των οποίων το νερό έχει υφαλμυρωθεί, θα βελτιωθεί επ΄ ωφέλεια των γεωργών της περιοχής. Προχωρούμε επίσης στην ανάθεση μελέτης  για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στη Τρίτη χωρική ενότητα Αρκεσίνης – Βρουτσίου – Κολοφάνας – Καλοταρίτισσας προς υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού της περιοχής. Παράλληλα έχομε υποβάλει  αίτημα  αύξησης της δυναμικότητας της ήδη λειτουργούσας μονάδας αφαλάτωσης στην Αιγιάλη από 450κμ στα 600κμ ημερησίως και παράλληλα τοποθέτησης δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης παραγωγής 300κμ ημερησίως.

Σύντομα θα δημοπρατήσουμε το έργο των Καταπόλων και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλη- Θεοδοσιάδη Γιάννη για την αμέριστη συμβολή τους στην επίσπευση του έργου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ