22.2 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΕίμαι άμοιρος ευθυνών για τις μετακινήσεις γιατρών, λέει ο διευθυντής του Κ.Υ....

Είμαι άμοιρος ευθυνών για τις μετακινήσεις γιατρών, λέει ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού

Διαψεύδει όσα τον αφορούν σε άρθρο του Naxos News σχετικό με τις αντιδράσεις Αμοργιανών στις μετακινήσεις γιατρών από την Αμοργό σε άλλα νησιά, ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού, Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Αλέξανδρος Βασιμπόσης, δηλώνοντας άμοιρος ευθυνών για τις μετακινήσεις ιατρών από Περιφερειακά Ιατρεία της Αμοργού σε άλλα νησιά. 

Όπως λέει, δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο ίδιος για τις μετακινήσεις των γιατρών, αλλά αρμόδιοι είναι, η Διοίκηση Νοσοκομείου Νάξου και η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Naxos News, έντονες διαμαρτυρίες δέχτηκε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια για το θέμα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μετακίνηση του αγροτικού γιατρού των Καταπόλων… 

… ακυρώθηκε, ενώ παράλληλα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα παραταθεί περισσότερο από όσο αρχικά είχε εγκριθεί η απόσπαση της αγροτικής γιατρού της Αιγιάλης στα Κουφονήσια.

Όπως αποδεικνύεται, για να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών, οι μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από το ένα νησί στο άλλο, αποτελούν πλέον μια συνεχιζόμενη κατάσταση.

Πάντως, όσον αφορά την Αμοργό, συνέβη ακόμη κι αυτό, όπως το αναφέρει ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού: Η αγροτική γιατρός που τοποθετήθηκε στην Αμοργό, μετά από σχετικά αιτήματα προς το αρμόδιο υπουργείο και από το δήμο Αμοργού, πριν ακόμη πάει στη θέση της στην Αιγιάλη, μετακινήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου σε άλλο νησί, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο διεθυντής του Κ.Υ. Αμοργού.

Σχετικά με τη μετακίνηση της αγροτικής γιατρού της Αιγιάλης στα Κουφονήσια, επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία πληροφόρηση και ότι και  η ίδια η γιατρός ενημερώθηκε στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου, όταν συνάδελφοί της αγροτικοί γιατροί από το Νοσοκομείο Νάξου την πληροφόρησαν ότι πρόκειται να μετακινηθεί στα Κουφονήσια.
Όπως αναφέρει ο κ. Βασιμπόσης, της είπε τότε, ότι αυό για τον ίδιο είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού επί ένα χρόνο ήταν ο μοναδικός γιατρός στο νησί και ότι η παρουσία της αγροτικής γιατρού ήταν απαρίτητη, αφού του έδινε αν μη τι άλλο μια ανάσα ξεκούρασης.

Προσπαθώντας, όπως λέει, να αποτρέψει τη μετακίνησή της, της έδωσε για εκείνη την περίοδο εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να μην είναι διαθέσιμη, όμως η άδεια αναιρέθηκε.

Η ίδια η αγροτική γιατρός είχε επικοινωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου και όχι εγώ, λέει ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού.

Στο ερώτημα αν ρωτήθηκε για το θέμα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου, απαντά, ότι του είπαν πως αποφάσισαν τη μετακίνηση της αγροτικής γιατρού στα Κουφονήσια γιατί ήταν αδύνατον να κάνουν διαφορετικά, διότι θα πρέπει να πάνε σε νησιά που δεν έχουν γιατρό.

Εγγράφως δεν απέστειλε τη θέση του ότι η αγροτική γιατρός είναι απαραίτητη σε μια περιοχή της Αμοργού, όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός του  νησιού και στην οποία το διάστημα που ήταν ο μοναδικός γιατρός στο νησί, αλλά και στα περιφερειακά ιατρεία που είναι κενά, έκανε ο ίδιος αγροτικό ιατρείο τέσσερις φορές την εβδομάδα μετά το πέρας του ωραρίου του στο Κ.Υ. Αμοργού.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού, απέστειλε, όπως επισημαίνει, δυο έγγραφα, ένα στις 12 Ιουνίου 2014 και δεύτερο στις 23 Ιουνίου 2014, στα οποία επεσήμαινε ότι η αγροτική γιατρός είναι απαραίτητο να επιστρέψει στο Περιφερειακό Ιατρείο Αιγιάλης.

Επιπλέον, ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού, επισημαίνει, ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας, δεν υφίστατι από τον Οκτώβριο του 2013 και από τότε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου δεν έχει ορίσει νέα.

Κατ’ επέκταση, δεν μπορούσε να συνεδριάσει για να αντιδράσει στη μετακίνηση της αγροτικής γιατρού, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Naxos News.

Δεν ολοκλήρωσε όμως μια αναφορά του για συνεδρίαση που παρ’ όλα αυτά συγκάλεσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Στο ερώτημα γιατί ο ίδιος ως υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας δεν ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου τη σύσταση νέας Διοικούσας Επιτροπής, δλώνει, ότι το είχε επισημάνει προφορικώς.

Ο κ. Βασιμπόσης, αναφέρει ακόμη, ότι η αγροτική γιατρός καθυστέρησε μετά την τοποθέτησή της ένα μήνα να αναλάβει υπηρεσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Αιγιάλης, διότι, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει απολύτως τίποτα, πήρε εντολή από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου να πάει στη Σχοινούσα.

Σχετικά με την επικείμενη μετακίνηση του γιατρού στη Δονούσα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και όχι στην Ηρακλειά, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, που τοποθετήθηκε προ εικοσαημέρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Καταπόλων, ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού, κάνοντας αναφορά στις προσπάθειές του ώστε να έχει ο νεοαφιχθείς γιατρός ό,τι απαιτείται για την εργασία και τη διαβίωσή του στην Αμοργό, επισημαίνει, ότι μόλις την Τετάρτη 24/6 το απόγευμα, πληροφορήθηκε από εκείνον, ότι αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου η μετακίνησή του σε άλλο νησί.

Μάλιστα, ούτε ο υπό μεκίνηση γιατρός είχε ενημερωθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου  ότι πρόκειται να πάει σε άλλο νησί, αλλά το πληροφορήθηκε αφού επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου.

Όπως αναφέρει ο κ. Βασιμπόσης, το πρωί της Πέμπτης 25/6 απέστειλε έγγραφα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου και στην Περιφερειακή Διοίκηση για το θέμα.

Όσον αφορά τη συναίνεσή του να μετατεθεί ο οδοντίατρος που υπηρετούσε στην Αμοργό, ο κ. Βασιμπάσης, αναφέρει, ότι ο ίδιος είχε ζητήσει 3μηνη μετακίνησ, ενώ τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα προβεί σε αμοιβαία απόσπαση με άλλο οδοντίατρο, που θα κάλυπτε τη θέση της Αμοργού.

Ολοκληρώνοντας ο διευθυντής του Κ.Υ. Αμοργού, επισήμανε τις δύσκολες καταστάσεις που όλο τον προηγούμενο χρόνο αντιμετώπισε ως ο μοναδικός γιατρός στο νησί της Αμοργού, σημειώνοντας, ότι μια ολιγοήμερη άδεια που ζήτησε για να δει το γιο του που είναι φοιτητής, δεν του δόθηκε.

 

πηγή : NAXOS NEWS

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap