21.9 C
Amorgós
HomeΔήμος - ΣύλλογοιΔιευκρινήσεις για την ανεξαρτητοποίησή του δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος

Διευκρινήσεις για την ανεξαρτητοποίησή του δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συζητήσεις, ακούγονται σχόλια και διαδίδονται «έγκυρες» ειδήσεις και πληροφορίες, που δημιουργούν ηθελημένα ή αθέλητα κλίμα σύγχυσης και εσφαλμένες εντυπώσεις, σχετικά με την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ και να πρωτοστατήσω στη δημιουργία μιας νέας ανανεωτικής αυτοδιοικητικής κίνησης, που θα διεκδικήσει την ψήφο σας στις εκλογές του Μαΐου 2019. Για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωσή σας αισθάνομαι την ανάγκη να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας της 1ης Δεκεμβρίου 2018 (αριθμ. 24/2018) κατέθεσα την ακόλουθη δήλωση :

“Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ.,
Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 του Καλλικράτη. Η Δημοτική παράταξη «Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού» με την οποία έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος παρά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και αυτήν την αυτοδιοικητική θητεία, δεν επιθυμεί την πολιτική ανανέωση και την κινητοποίηση νέων ανθρώπων στην διαχείριση των κοινών. Εκφράζοντας την πολιτική μου διαφωνία αποχωρώ από την παράταξη αυτή προκειμένου να επιδιώξω την επίτευξη αυτών των στόχων που εκτιμώ ότι αποτελούν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.”
Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα από την πορεία των πραγμάτων και των γεγονότων που μεσολάβησαν. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2018 όταν ο Δήμαρχος μας κος Νικόλαος Φωστιέρης δήλωνε στην εφημερίδα Κυκλαδική ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος και ότι υπάρχουν 2-3 νέοι άνθρωποι στον συνδυασμό για να συνεχίσουν και επειδή το όνομα μου είχε προβληθεί ευρέως στο θέμα της διαδοχής, κυρίως από τον ίδιο τον Δήμαρχο τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει προς το πρόσωπό μου τα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας μας, είχα ζητήσει επανειλημμένα την σύγκληση του συνδυασμού για την εκλογή του επόμενου υποψηφίου με δημοκρατικές διαδικασίες. Είχα καταστήσει σαφές ότι η συμμετοχή μου ως υποψήφιος Δήμαρχος θα συνδυαζόταν μόνο με την ανανέωση της παράταξης, την συμμετοχή νέων στην αυτοδιοίκηση ανθρώπων αλλά και με ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτούς που η μακροχρόνια πόλωση είχε καθηλώσει εκτός του δημόσιου στίβου.

Στο διάστημα των έξι μηνών που ακολούθησε παρά την αρχικά σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου στο αίτημα μου, τίποτα από τα παραπάνω δεν δρομολογήθηκε. Αντίθετα, ενώ ανέμενα τόσον εγώ όσο και η πλειοψηφία του Συνδυασμού μας δημόσια δήλωσή του, ωστόσο οι νεότερες αντιφατικές δηλώσεις του στην εφημερίδα Κυκλαδική σχετικά με τις εκλογές του 2019 και την έκφραση της πρόθεσής του στα τέλη του Νοεμβρίου του 2018 να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καταδεικνύουν, ότι οι οπαδοί της πόλωσης, της μικροπολιτικής και της εσωστρέφειας είχαν επιτελέσει το έργο τους. Η μετέπειτα άρνηση του Δημάρχου να προχωρήσει σε εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου για τις επόμενες εκλογές, όπως προτάθηκε εκ νέου από την πλειοψηφία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού αμέσως μετά την δήλωσή μου της 1ης Δεκεμβρίου 2018, ήρθε να επιβεβαιώσει οριστικά τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης μου.

Η μερική ανανέωση που πραγματοποιήθηκε στην παράταξη τις τελευταίες εκλογές με την συμμετοχή και νέων αυτοδιοικητικά ανθρώπων, εξαντλήθηκε δυστυχώς στο κομμάτι της καθημερινής προσφοράς αυτών, στο πλαίσιο της συλλογική προσπάθεια, χωρίς να αντιμετωπιστεί ούτε το θέμα της πόλωσης στην μικρή μας κοινωνία ούτε της λειτουργίας των θεσμών αντιπροσώπευσης. Είναι αδιανόητο οι δημοτικές παρατάξεις να δραστηριοποιούνται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές μόνο και μόνο για να στρατολογήσουν τους υποψήφιους, που θα φέρουν τις ψήφους, και να πέφτουν σε τετραετή νάρκη μέχρι τις επόμενες εκλογές. Είναι απαξιωτικό οι δημοτικές παρατάξεις να φοβούνται τις εσωκομματικές εκλογές, να αποφεύγουν τον διάλογο με την κοινωνία, ο οποίος οδηγεί σε ανανέωση προσώπων και ιδεών και στην διαμόρφωση πραγματικά αναπτυξιακών προγραμμάτων δράσης. Και κυρίως είναι θλιβερό σε ένα τόπο σαν τον δικό μας να περιμένουμε τον Κλεισθένη για να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Για την κατάσταση αυτή είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι, όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση.

Προσωπικά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, σεβόμενος όλους εσάς που μας στηρίζετε καθημερινά, υπηρετώντας στην πράξη την ενότητα όλων των Αμοργιανών και τις ιδέες της ανανέωσης, της συμμετοχής και του διαλόγου, έχω ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας κίνησης πολιτών για την Αμοργό. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, με επιδίωξη την ανάδειξη, προβολή και λύση των προβλημάτων του νησιού μας και με αρχές την υπευθυνότητα, την συνέπεια και την εργατικότητα, σας καλώ να συμμετέχετε ισότιμα σε αυτήν την προσπάθεια.

Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους υποψηφίους της Δημοτικής Παράταξης «Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού» τους καλώ να συστρατευθούν στην νέα κίνηση, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε από την επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, κοινή μας δράση, με ώθηση προς τα εμπρός για το συμφέρον του νησιού μας και των κατοίκων του.

Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ ο Καινούργιος Χρόνος να δώσει σε όλους μας υγεία, δύναμη και φώτιση.

Καραΐσκος Ελευθέριος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αμοργού

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap