23.7 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΔιαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Αμοργού

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Αμοργού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και Γυμνασίου Αμοργού καλεί τους γονείς σε διαμαρτυρία στο Γυμνάσιο Αμοργού την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.30π.μ. προκειμένου να καλυφτούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά 58 ώρες σε Γυμνάσιο – Λύκειο Αμοργού και 94 ώρες στο ΕΠΑΛ Αμοργού.

Επίσης ο Σύλλογος εξέδωσε δελτίο τύπου για την εδώ και 6 χρόνια έλλειψη καθηγητή φυσικής αγωγής αλλά και επιστολή προς κάθε αρμόδιο για τα κενά των εκπαιδευτικών.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού !

Μην είδατε τον Γυμναστή;

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας  ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) για το τρέχον έτος 2016-2017.

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Στη σχετική δε εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη: «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους».

Αυτού του δικαιώματος στερούνται οι μαθητές της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, διότι παρότι υπάρχει οργανική θέση ουδέποτε έχει εμφανιστεί καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Οι χιλιάδες γυμναστές, που είναι αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις, πώς ακριβώς συμβάλουν στο εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού;

Ο ένας και μοναδικός καθηγητικής Φυσικής Αγωγής, που διορίστηκε πρόσφατα ως αναπληρωτής, ποια κενά της εκπαίδευσης θα πρωτοκαλύψει;

Προφανώς τα παιδιά μας και εμείς θα γίνουμε πρωταθλητές στην υπερπήδηση εμποδίων και δυσκολιών, δεδομένου ότι καμία απόφαση του Υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη το άρθρο 101 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι η «νησιωτικότητα» πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή.

Προφανώς τα παιδιά μας και εμείς θα γίνουμε πρωταθλητές υπομονής, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, όχι μόνο δεν καλύπτουν το κενό, αλλά απαξιούν να στείλουν έστω μια απάντηση.

Η 3η Οκτωβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μας υπενθυμίζει, ότι οι μαθητές της Αμοργού, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν από την Β/θμια εκπαίδευση, δεν θα έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα Γυμναστική.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, αυτή την στιγμή στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αμοργού, οι μαθητές είναι «στον δρόμο», αφού 60 διδακτικές ώρες είναι κενές, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ 22 ώρες καλύφθηκαν μόλις στις 29/9/2016. Την στιγμή που το Υπουργείο, κομπάζει για 6ώρα σε όλα τα σχολεία της Β/θιας εκπαίδευσης, στην Αμοργό και δη το Γυμνάσιο και Λύκειο λειτουργεί με 4ώρα, ενώ το ΕΠΑΛ με 3ώρα.

Θα θέλαμε λοιπόν, να καλέσουμε όλους τους γονείς στο σχολείο μας 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.30π.μ., προκειμένου να απονείμουμε το «χρυσό μετάλλιο» της Αδιαφορίας και του Εμπαιγμού στο Υπουργείο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που στερούν από τα παιδιά μας διδακτικές ώρες και εκπαιδευτικούς!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Πληροφορίες/επικοινωνία 6945219387, 6936858664


Προς:                                                                                                       Αμοργός,30/9/2016

  • Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων                                                                              αρ. πρωτ. 110

  • Περιφερειακή Δ/νση Επ/σης Νοτίου Αιγαίου

  • Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Κοινοποίηση:

  • Διεύθυνση  Γυμνασίου Αμοργού

  • Διεύθυνση ΕΠΑΛ Αμοργού

  • Β/θμια σχολική επιτροπή Δήμου Αμοργού

  • Βουλευτές Κυκλάδων

  • Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ: Κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις  Αμοργού.

~~~~~~~

Παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις, ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις Αμοργού παραμένουν κενές οι θέσεις: Ελληνικής Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας, Εικαστικών και Φυσικής Αγωγής, δηλαδή παραμένουν κενές 58 συνολικά διδακτικές ώρες.

Αφουγκραζόμενοι την εύλογη αγανάκτηση και ανησυχία των γονέων, απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των παραπάνω κενών. Είναι αδιανόητο να επαναλαμβάνονται οι τραγικές παραλείψεις των προηγούμενων χρόνων. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη σχολική περίοδο 2015-2016, η θέση του Βιολόγου καλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 (!), ενώ οι μαθητές, που ως επιλογή 2ης ξένης γλώσσας είχαν τα Γερμανικά, «τιμωρήθηκαν» τρόπο τινά για την επιλογή τους αυτή, αφού ότι το κενό του εκπαιδευτικού δεν καλύφθηκε ποτέ. Η καταφανής απαξίωση της διδασκαλίας 2ης ξένης γλώσσας σε μια νησιωτική, τουριστική περιοχή, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη συσχετισμού αναγκών και προτεραιοτήτων.

Επιπλέον, για 6η συνεχή χρονιά τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό στερούνται καθηγητή Φυσικής Αγωγής, παρότι υπάρχει οργανική θέση.

Ενώ, το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει πρόσφατα την ανάκληση αποσπάσεων, η Β/θμια Εκπαίδευση στην Αμοργό εξακολουθεί να παραμένει χωρίς καθηγητή Φυσικής Αγωγής Π11, για 6η συνεχή χρονιά. Έτσι, οι φετινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου θα αποφοιτήσουν, χωρίς να έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα το μάθημα της φυσικής αγωγής, καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στη Β/θμια εκπαίδευση.

Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία είναι καθοριστική μορφή αγωγής. Αφενός, διότι συμβάλλει στην άμεση καλή φυσική κατάσταση και καλή υγεία των μαθητών και αφετέρου, διότι βοηθά τους νέους να εκτελούν και να κατανοούν καλύτερα τη φυσική δραστηριότητα, με ευεργετικές επιπτώσεις εφ’ όρου ζωής. Επιπλέον, η διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία οδηγεί στην απόκτηση μεταβιβάσιμων γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως είναι η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα και καλλιεργεί τον σεβασμό, την ικανότητα των ανθρώπων να γνωρίσουν το σώμα τους, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και γενικά την κατανόηση των «κανόνων του παιχνιδιού», στοιχεία τα οποία οι μαθητές εύκολα μπορούν να εφαρμόσουν και σε άλλα σχολικά μαθήματα ή καταστάσεις στη ζωή τους. Επιπρόσθετα, τα παιδιά και οι έφηβοι στην Αμοργό δεν έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν από Γυμναστή ούτε εκτός σχολείου, κάνοντας έτσι την αναγκαιότητα παρουσίας καθηγητή Φ.Α. περισσότερο αναγκαία.

Τη στιγμή που ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντόνης, υπέγραψε –και ορθά έπραξε- την απόφαση για την έγκριση πρόσληψης 1.529 πτυχιούχων Φυσικής  Αγωγής για να στελεχώσουν τους ΟΤΑ, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για όλους για το έτος 2016-17, εύλογα αναρωτιόμαστε, πώς και γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί να στερεί από τα παιδιά μας το μάθημα της Φυσικής Αγωγής!

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, ότι οι όποιες εκπαιδευτικές αλλαγές, βάσει εγκυκλίου και εν αναμονή της ψήφισης του σχετικού προεδρικού διατάγματος, γίνονται με μοναδικό κριτήριο την περικοπή δαπανών, εις βάρος των διδακτικών αντικειμένων, έτσι ώστε κάθε σχολείο να φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα, ανάλογα με τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών του. Ενώ ακόμη διαπιστώνουμε ότι το βιωματικό σχολείο και η βιωματική διδασκαλία, που ευαγγελίζεται το υπουργείο παιδείας, «θα επιτευχθεί» με την κατάργηση των εργαστηρίων φυσικής και χημείας!

Ζητάμε λοιπόν,

Την άμεση κάλυψη όλων των κενών για το σχολικό έτος 2016-2017  και

Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής,  

Είμαστε βέβαιοι, ότι επειδή γνωρίζετε πολύ καλά όλα όσα αναφέρουμε, κατανοείτε πλήρως την αγανάκτησή μας. Ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας και στην άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών του σχολείου μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δέσποινα Παναγιώτου         Ελευθερία Ψυχογιού


 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Αντικέρι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Αντικέρι & Γραμβούσα! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή θαλαμηγό...

Erisimo suites: ολοκαίνουργες σουίτες στην Αιγιάλη με θέα στη θάλασσα και...

0
Ένα νεόδμητο συγκρότημα δωματίων ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι για να υποδεχτεί  τους  φετινούς  επισκέπτες. Τα δωμάτια  βασισμένα στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με μίνιμαλ  ύφος και παραδοσιακά στοιχεία...

Σχεδιάστε το πιο απαραίτητο ρούχο του καλοκαιριού… μόνοι σας! 

0
Δημιουργήστε μοναδικά Τ- shirts εκτυπώνοντας πάνω τους ό,τι εσείς θέλετε. Μπλουζάκια με τη δική σας φωτογραφία, κάποιο μήνυμα, μια εικόνα ή ένα στίχο από ένα τραγούδι...

Άνοιξε η καντίνα στην παραλία Μαλτέζι

0
Η καντίνα στην παραλία Μαλτέζι άνοιξε! Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7:30 το απόγευμα. Απολαύστε δροσερές σαλάτες, καφέ, χυμούς, αναψυκτικά και κοκτέιλ...

Μιχάλης Γαβαλάς – Μαριεύα Γιαννούλη: Δύο νέοι είναι σε «καλοκαιρινή μέθη»...

0
Σε ένα υπέροχο σημείο της Αιγιάλης, στο χώρο όπου γυρίστηκε το βίντεο «Καλοκαιρινή Μέθη» στον ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο», με θέα το Αιγαίο, συναντηθήκαμε με...

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια με το Νατάσσα για Μαλτέζι και Πλάκες

0
Ξεκίνησε και φέτος το "Νατάσσα" τα καθημερινά δρομολόγια του από τα Κατάπολα για τις παραλίες Μαλτέζι και Πλάκες. Εκτός από τις καθημερινές μετακινήσεις προς...

Villa Vanessa: Διαμονή μία ανάσα από την παραλία των Καταπόλων

0
Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Καταπόλων, μια ανάσα από το κύμα ένα άρτια εξοπλισμένο διαμέρισμα δυναμικότητας 7 ατόμων είναι διαθέσιμο να...

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες...

0
Η Blue Star Ferries ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Αμοργού για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την περίοδο του Πάσχα, ώστε όσο τον δυνατόν περισσότεροι...

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap