14.8 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΔιαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Αμοργού

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Αμοργού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και Γυμνασίου Αμοργού καλεί τους γονείς σε διαμαρτυρία στο Γυμνάσιο Αμοργού την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.30π.μ. προκειμένου να καλυφτούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά 58 ώρες σε Γυμνάσιο – Λύκειο Αμοργού και 94 ώρες στο ΕΠΑΛ Αμοργού.

Επίσης ο Σύλλογος εξέδωσε δελτίο τύπου για την εδώ και 6 χρόνια έλλειψη καθηγητή φυσικής αγωγής αλλά και επιστολή προς κάθε αρμόδιο για τα κενά των εκπαιδευτικών.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού !

Μην είδατε τον Γυμναστή;

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας  ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) για το τρέχον έτος 2016-2017.

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Στη σχετική δε εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη: «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους».

Αυτού του δικαιώματος στερούνται οι μαθητές της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, διότι παρότι υπάρχει οργανική θέση ουδέποτε έχει εμφανιστεί καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Οι χιλιάδες γυμναστές, που είναι αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις, πώς ακριβώς συμβάλουν στο εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού;

Ο ένας και μοναδικός καθηγητικής Φυσικής Αγωγής, που διορίστηκε πρόσφατα ως αναπληρωτής, ποια κενά της εκπαίδευσης θα πρωτοκαλύψει;

Προφανώς τα παιδιά μας και εμείς θα γίνουμε πρωταθλητές στην υπερπήδηση εμποδίων και δυσκολιών, δεδομένου ότι καμία απόφαση του Υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη το άρθρο 101 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι η «νησιωτικότητα» πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή.

Προφανώς τα παιδιά μας και εμείς θα γίνουμε πρωταθλητές υπομονής, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, όχι μόνο δεν καλύπτουν το κενό, αλλά απαξιούν να στείλουν έστω μια απάντηση.

Η 3η Οκτωβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μας υπενθυμίζει, ότι οι μαθητές της Αμοργού, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν από την Β/θμια εκπαίδευση, δεν θα έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα Γυμναστική.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, αυτή την στιγμή στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αμοργού, οι μαθητές είναι «στον δρόμο», αφού 60 διδακτικές ώρες είναι κενές, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ 22 ώρες καλύφθηκαν μόλις στις 29/9/2016. Την στιγμή που το Υπουργείο, κομπάζει για 6ώρα σε όλα τα σχολεία της Β/θιας εκπαίδευσης, στην Αμοργό και δη το Γυμνάσιο και Λύκειο λειτουργεί με 4ώρα, ενώ το ΕΠΑΛ με 3ώρα.

Θα θέλαμε λοιπόν, να καλέσουμε όλους τους γονείς στο σχολείο μας 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.30π.μ., προκειμένου να απονείμουμε το «χρυσό μετάλλιο» της Αδιαφορίας και του Εμπαιγμού στο Υπουργείο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που στερούν από τα παιδιά μας διδακτικές ώρες και εκπαιδευτικούς!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Πληροφορίες/επικοινωνία 6945219387, 6936858664


Προς:                                                                                                       Αμοργός,30/9/2016

  • Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων                                                                              αρ. πρωτ. 110

  • Περιφερειακή Δ/νση Επ/σης Νοτίου Αιγαίου

  • Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Κοινοποίηση:

  • Διεύθυνση  Γυμνασίου Αμοργού

  • Διεύθυνση ΕΠΑΛ Αμοργού

  • Β/θμια σχολική επιτροπή Δήμου Αμοργού

  • Βουλευτές Κυκλάδων

  • Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ: Κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις  Αμοργού.

~~~~~~~

Παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις, ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις Αμοργού παραμένουν κενές οι θέσεις: Ελληνικής Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας, Εικαστικών και Φυσικής Αγωγής, δηλαδή παραμένουν κενές 58 συνολικά διδακτικές ώρες.

Αφουγκραζόμενοι την εύλογη αγανάκτηση και ανησυχία των γονέων, απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των παραπάνω κενών. Είναι αδιανόητο να επαναλαμβάνονται οι τραγικές παραλείψεις των προηγούμενων χρόνων. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη σχολική περίοδο 2015-2016, η θέση του Βιολόγου καλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 (!), ενώ οι μαθητές, που ως επιλογή 2ης ξένης γλώσσας είχαν τα Γερμανικά, «τιμωρήθηκαν» τρόπο τινά για την επιλογή τους αυτή, αφού ότι το κενό του εκπαιδευτικού δεν καλύφθηκε ποτέ. Η καταφανής απαξίωση της διδασκαλίας 2ης ξένης γλώσσας σε μια νησιωτική, τουριστική περιοχή, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη συσχετισμού αναγκών και προτεραιοτήτων.

Επιπλέον, για 6η συνεχή χρονιά τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό στερούνται καθηγητή Φυσικής Αγωγής, παρότι υπάρχει οργανική θέση.

Ενώ, το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει πρόσφατα την ανάκληση αποσπάσεων, η Β/θμια Εκπαίδευση στην Αμοργό εξακολουθεί να παραμένει χωρίς καθηγητή Φυσικής Αγωγής Π11, για 6η συνεχή χρονιά. Έτσι, οι φετινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου θα αποφοιτήσουν, χωρίς να έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα το μάθημα της φυσικής αγωγής, καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στη Β/θμια εκπαίδευση.

Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία είναι καθοριστική μορφή αγωγής. Αφενός, διότι συμβάλλει στην άμεση καλή φυσική κατάσταση και καλή υγεία των μαθητών και αφετέρου, διότι βοηθά τους νέους να εκτελούν και να κατανοούν καλύτερα τη φυσική δραστηριότητα, με ευεργετικές επιπτώσεις εφ’ όρου ζωής. Επιπλέον, η διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία οδηγεί στην απόκτηση μεταβιβάσιμων γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως είναι η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα και καλλιεργεί τον σεβασμό, την ικανότητα των ανθρώπων να γνωρίσουν το σώμα τους, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και γενικά την κατανόηση των «κανόνων του παιχνιδιού», στοιχεία τα οποία οι μαθητές εύκολα μπορούν να εφαρμόσουν και σε άλλα σχολικά μαθήματα ή καταστάσεις στη ζωή τους. Επιπρόσθετα, τα παιδιά και οι έφηβοι στην Αμοργό δεν έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν από Γυμναστή ούτε εκτός σχολείου, κάνοντας έτσι την αναγκαιότητα παρουσίας καθηγητή Φ.Α. περισσότερο αναγκαία.

Τη στιγμή που ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντόνης, υπέγραψε –και ορθά έπραξε- την απόφαση για την έγκριση πρόσληψης 1.529 πτυχιούχων Φυσικής  Αγωγής για να στελεχώσουν τους ΟΤΑ, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για όλους για το έτος 2016-17, εύλογα αναρωτιόμαστε, πώς και γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί να στερεί από τα παιδιά μας το μάθημα της Φυσικής Αγωγής!

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, ότι οι όποιες εκπαιδευτικές αλλαγές, βάσει εγκυκλίου και εν αναμονή της ψήφισης του σχετικού προεδρικού διατάγματος, γίνονται με μοναδικό κριτήριο την περικοπή δαπανών, εις βάρος των διδακτικών αντικειμένων, έτσι ώστε κάθε σχολείο να φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα, ανάλογα με τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών του. Ενώ ακόμη διαπιστώνουμε ότι το βιωματικό σχολείο και η βιωματική διδασκαλία, που ευαγγελίζεται το υπουργείο παιδείας, «θα επιτευχθεί» με την κατάργηση των εργαστηρίων φυσικής και χημείας!

Ζητάμε λοιπόν,

Την άμεση κάλυψη όλων των κενών για το σχολικό έτος 2016-2017  και

Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής,  

Είμαστε βέβαιοι, ότι επειδή γνωρίζετε πολύ καλά όλα όσα αναφέρουμε, κατανοείτε πλήρως την αγανάκτησή μας. Ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας και στην άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών του σχολείου μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δέσποινα Παναγιώτου         Ελευθερία Ψυχογιού


 

 

Best of Amorgos

Δρομολόγια στη Γραμβούσα, βαρκάδα στο ναυάγιο και ο γύρος της Αμοργού...

0
Δρομολόγια στη Γραμβούσα, βαρκάδα στο Ναυάγιο και τον γύρο την Αμοργού πραγματοποιεί το Amorgos Roussetos Daily Cruises με τα δύο καΐκια που διαθέτει "Αγία...

Ammos Islandwear: Ανδρικά-γυναικεία ενδύματα και αξεσουάρ με υπέροχη καλοκαιρινή διάθεση

0
Από το 2015 στην πλατεία Καταπολών (απέναντι από το φαρμακείο) λειτουργεί το κατάστημα  ΑΜΜΟΣ islandwear παντα ενημερωμένο, φρέσκο και γεμάτο ξεχωριστές επιλογές σε ρούχα,...

Στο εστιατόριο Corner θα βρείτε νόστιμα πιάτα, άριστη εξυπηρέτηση και...

0
Χειμώνα - καλοκαίρι εδώ και πάνω από 30 χρόνια ο Νίκος Οικονομίδης και η οικογένειά του προσφέρουν τα πιο γευστικά, ελληνικά πιάτα. Το εστιατόριο Corner,...

Anna studios: Καλαίσθητα δωμάτια με θέα τη θάλασσα και έναν ονειρικό κήπο 

0
Αν ψάχνεις άνετα δωμάτια σε ιδανική τοποθεσία και πλήρως εξοπλισμένα σίγουρα τα Anna Studios είναι αυτά που χρειάζεσαι. Τα Anna Studios βρίσκονται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το λιμάνι...

Περγαλίδι: Το all day bar της Λαγκάδας

0
Δέκα χρόνια κλείνει φέτος το Περγαλίδι στη Λαγκάδα, το γνωστό καφέ - σνακ - μπαρ που σου κρατάει συντροφιά από το πρωί έως αργά το βράδυ! Η...

«Το Πάσχα στο “Απέραντο γαλάζιο” είμαστε όλοι μια παρέα!»

0
Το Πάσχα στην Αμοργό είναι πολύ ιδιαίτερο. Η  Άνοιξη «φοράει» τα γιορτινά της και για πολλές εποχιακές επιχειρήσεις, η Μεγάλη Εβδομάδα σηματοδοτεί και την...

Laundry Amorgos: Laundry services στα Κατάπολα Αμοργού

0
Στα Κατάπολα Αμοργού σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το λιμάνι βρίσκεται το Laundry Amorgos. To Laundry Amorgos αναλαμβάνει την φροντίδα, το πλύσιμο και το...

“Απέραντο γαλάζιο” – Λιλή & Παύλος Γαβαλάς: Ένας ξενώνας και δυο...

0
Ο ξενώνας «Απέραντο γαλάζιο» είναι πράγματι ένα κόσμημα υψηλής αισθητικής και με θέα που σου κόβει την ανάσα στον κόλπο της Αιγιάλης. Αλλά για...

Στην έκθεση Food Expo η ποτοποιία Amorgion

0
Την μεγάλη ποικιλία σε κρασιά και ποτιά που διαθέτει η ποτοποιία Αmorgion θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι επισκεφτούν την έκθεση Food Expo...

Pension Maria: Διαμονή μόλις μία ανάσα από την κεντρική παραλία των...

0
To Pension Maria στα Κατάπολα απέχει μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική παραλία και βρίσκεται στη γραφική συνοικία της Αμοργού, στο Ξυλοκερατίδι.  Πρόκειται για...

Γυρίζοντας την Αμοργό με οχήματα από το Evdokia’s car and bike...

0
Αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, ποδήλατα και buggy μπορείτε να νοικιάσετε από το Evdokia's car and bike rental για να εξερευνήσετε το νησί, να δείτε τα...

Για φαγητό στο λιμάνι της Κυρά Κατίνας

0
"Το Λιμάνι της Κυρά Κατίνας" στην Αιγιάλη διαθέτει μία από τις καλύτερες κουζίνες στην Αμοργό και είναι γνωστό για την ποικιλία θαλασσινών και τα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap