21.6 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΔήμαρχος Αμοργού: «Θέλουμε να έχουμε λόγο για ό,τι γίνεται στα νησιά μας»

Δήμαρχος Αμοργού: «Θέλουμε να έχουμε λόγο για ό,τι γίνεται στα νησιά μας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα in.gr και το δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος. Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Δήμαρχος Αμοργού αναφέρεται στα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη και στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για την επόμενη μέρα στο νησί. Τονίζει την υγειονομική θωράκιση του νησιού και μας προσκαλεί σε έναν πανέμορφο και ασφαλή προορισμό όπως είναι η Αμοργός

Ακολουθεί η συνέντευξη

Κύριε Καραΐσκο ο δήμος Αμοργού, λόγω της πανδημίας, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί; Αναφερόμαστε σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και στην επάρκεια πόρων. Επίσης, θεωρείτε πως η τοπική επιχειρηματικότητα έχει πληγεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό;
Ακόμα δεν είμαστε θέση να εκτιμήσουμε ποια ακριβώς θα είναι η κατάσταση και οι συνέπειες. Πολλά θα κριθούν από το πως θα κινηθεί ο τουρισμός το καλοκαίρι. Ευελπιστούμε πως το διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος, θα υπάρχει κίνηση και ο κόσμος θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις αλλά και  στις υποχρεώσεις του. Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή διέθεσε πόρους για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από τον Κορωνοϊό, και σε κοινωνικό επίπεδο και σε υγειονομικό επίπεδο. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Υπάρχουν οι επιχορηγήσεις από το Υπ. Εσωτερικών και ζητάμε και πρόσθετες για να καλύψουμε τις ανάγκες που προκύπτουν.

Θεωρείτε πως υπάρχει η πολιτική βούληση για περαιτέρω μέριμνα αναφορικά με τους περιφερειακούς δήμους; Τα δικά σας κυρίαρχα προβλήματα ποια είναι;
Βούληση και μέριμνα υπάρχει σε επίπεδο μεταφοράς αρμοδιοτήτων. Βασικό ζήτημα  είναι και η  μεταφορά πόρων και να δοθεί η δυνατότητα να στελεχωθούν επαρκώς οι Δήμοι για να καλύψουν τις ανάγκες. Είναι κάτι που το θέλουμε σαν τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλουμε να έχουμε λόγο για ότι γίνεται στα νησιά μας και να μπορούμε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο να παρέχουμε όσο το δυνατό περισσότερες υπηρεσίες στους κατοίκους μας.

Ως νησιώτικος περιφερειακός δήμος, του οποίο ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, οι δομές υγείας του νησιού επαρκούν;
Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας είναι πολλές και το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται γιατί ο  πληθυσμός αυξάνεται. Είμαστε σε καλό επίπεδο από πλευράς υποδομών. Διαθέτουμε τέσσερα αγροτικά ιατρεία. Διαθέτουμε ένα Κέντρο Υγείας το οποίο αυτή τη στιγμή η επάνδρωση που έχει είναι στα όρια των υποδομών που διαθέτει. Προσπαθούμε άμεσα  να κάνουμε μια μικρή επέκταση στο Κέντρο Υγείας, να στεγάσουμε το ακτινολογικό μηχάνημα και να δημιουργήσουμε πρόσθετους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν περισσότερες ειδικότητες. Στόχος μας είναι ξεκινήσει μια μελέτη επέκτασης του Κέντρου Υγείας ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και περισσότερες υπηρεσίες.

Ο δήμος που διοικείτε έχει περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και δεν αναφέρομαι μόνο στο κλάδο του τουρισμού αλλά συνολικά και με ποιες δράσεις θα προσπαθήσετε να συνδράμετε;
Ο Δήμος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού αλλά και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό. Μέσα από την γαστρονομία, ο πρωτογενής τομέας, αλιεία, γεωργία και κτηνοτροφία δίνει την προστιθέμενη αξία στον τουρισμό και βοηθάει στην διαφοροποίηση. Δηλαδή μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, αυθεντικό, αμοργιανό προϊόν παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο αυθεντικής εμπειρίας στον επισκέπτη του νησιού μας. Αυτό θα στηρίξει και τα τοπικά επαγγέλματα και την τοπική αγορά. Προσπαθούμε να οργανώσουμε καλύτερα τον πρωτογενή τομέα και φυσικά να επεκτείνουμε και την τουριστική περίοδο ενισχύοντας και τις άμεσες υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Έχουμε επίσης τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού και της φιλοξενίας σκαφών και έχουμε ήδη αναθέσει ένα μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού μας για την δημιουργία κατάλληλων υποδομών σε όλο το νησί.

Πόσο ικανός είναι ο δήμος σας να συνθέσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο;
Ο Δήμος διαθέτει τεχνική επάρκεια σε ότι αφορά  την ανάθεση, επίβλεψη και ολοκλήρωση  των έργων του. Υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό στο κομμάτι της  οικονομικής διαχείρισης και προσπαθούμε με εξωτερικούς συνεργάτες να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Πιστεύω πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο για την Αμοργό, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προχωρώντας σταδιακά και στην υλοποίηση του.

Ποια είναι τα έργα υποδομής που έχετε προγραμματίσει να κάνετε και που θα ολοκληρώσετε έως το τέλος της θητείας σας;
Ένα μεγάλο τμήμα των έργων αφορά τις βασικές υποδομές που πρέπει να διαθέτει το νησί, και για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Αφορούν την ύδρευση, τις υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, στερεών και υγρών αποβλήτων και την οδοποιία. Έχουμε προγραμματίσει σε επίπεδο μελετών ένα τεράστιο κομμάτι για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν ενώ είναι και σε εξέλιξη πολλά έργα. Πιστεύουμε πως έως το τέλος της θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί ένα 90% κάλυψης των αναγκών. Επίσης προχωρούμε το σχεδιασμό εκμετάλλευσης των λιμανιών που έχει η Αμοργός και τους φυσικούς όρμους που διαθέτει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υποδομές και για τους ψαράδες αλλά και για τη φιλοξενία σκαφών. Έχουμε ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την επέκταση του λιμανιού της Αιγιάλης, να δημιουργήσουμε αλιευτικό καταφύγιο. Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί το αλιευτικό καταφύγιο στα Κατάπολα ενώ έχουμε και την χρηματοδότηση για τις μελέτες σχετικά με την επέκταση του λιμανιού και τη δημιουργία θέσεων φιλοξενίας τουριστικών σκαφών. Μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο της Καλοταρίτισσας και ξεκινάμε μέσα από το Λιμενικό Ταμείο τις μελέτες και για την εκμετάλλευση του Κάτω Κάμπου, στον τομέα φιλοξενίας σκαφών. Έτσι θα ενισχύσουμε τον τουρισμό σκαφών που «απλώνεται» από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο και θα έχουμε λιγότερη εξάρτηση από την ακτοπλοϊκή σύνδεση που κάποιους μήνες δεν είναι βολική για το νησί μας.

Οικονομική ανασυγκρότηση στους ΟΤΑ. Χρηστή διαχείριση των πόρων και δημιουργία νέων εσόδων. Τι σημαίνουν για εσάς όλα αυτά;
Στον τομέα της χρηστής διαχείρισης και της διαφάνειας έχουμε καταφέρει πολλά. Ο Δήμος είναι ανοιχτός με άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Από τις πρώτες δεσμεύσεις που υλοποιήσαμε ήταν η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Ο Κορωνοϊός εμπόδισε το σχέδιο μας για τις λαϊκές συνελεύσεις αλλά θα επανέλθουμε για να καταγράψουμε τις προτάσεις των πολιτών. Η δημιουργία νέων εσόδων σχετίζεται με την διοίκηση και την εσωτερική διαχείριση και με την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών ώστε να μην χάνεται κανένας οικονομικός πόρος. Είναι όμως και συνέπεια της οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης του νησιού.

Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων μπορεί να σημάνει  πραγματική ανάπτυξη; Η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ μπορεί να συντελεστεί;
Η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση το περιμένει και το διεκδικεί. Αποκέντρωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων με οικονομική ενίσχυση και προσωπικό. Όταν μεταβιβάζεται μια αρμοδιότητα στους Δήμους, πρέπει να μεταφέρονται οι  πόροι για την κάλυψη των αναγκών αλλά να δίνεται και η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού.

Η Αμοργός είναι ένας θωρακισμένος δήμος έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων;
Η Αμοργός έχει μεγάλη κάλυψη και προσπαθούμε και μέσα από δικούς μας σχεδιασμούς και παρεμβάσεις να την ενισχύσουμε. Ολοκληρώσαμε μια μελέτη για την προστασία του νησιού απέναντι στους κεραυνούς, για την τοποθέτηση αλεξικέραυνων στα τοπικά διαμερίσματα του νησιού που είχαν πρόβλημα και αναμένουμε την χρηματοδότηση από το υπ. Εσωτερικών. Ενισχύουμε και την πυροπροστασία με την αγροτική οδοποιία, την αναβάθμιση του εξοπλισμού  και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τις ανάγκες του καλοκαιριού. Επιπλέον υπάρχει μια εθελοντική ομάδα που εκπαιδεύεται και βοηθάει πάρα πολύ στην πολιτική προστασία. Σύντομα θα ξεκινήσουμε και μια καλύτερη οργάνωση στο κομμάτι της αντισεισμικής θωράκισης της Αμοργού.

Ο εισπρακτικός μηχανισμός των δήμων είναι επαρκής ώστε να διασφαλίζονται τα προβλεπόμενα έσοδα;  Σε συνέχεια, πιστεύετε πως με φορολογική αποκέντρωση, με απόδοση του ΕΝΦΙΑ οι δήμοι θα οδηγηθούν σε οικονομική αυτοτέλεια;
Οι  Δήμοι για να μπορούν να βεβαιώσουν έσοδα πρέπει να έχουν επαρκή στελέχωση.  Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουμε αρκετό προσωπικό στο κομμάτι  της οικονομικής υπηρεσίας. Μέχρι πρότινος δεν είχαμε και νομικό σύμβουλο στο Δήμο, τον οποίον να απασχολούμε σε μόνιμη βάση. Έχουμε δημοσιεύσει την προκήρυξη για πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή. Και αυτό θα  βοηθήσει  πολύ στη βεβαίωση και είσπραξη εσόδων.

Είναι έτοιμη η Αμοργός για το φετινό «περίεργο καλοκαίρι;
Αν πει κάποιος πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του φετινού καλοκαιριού, απλά δεν έχει συνείδηση του τι ζούμε. Προσπαθούμε βήμα, βήμα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες. Υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός στο να καλύψουμε υγειονομικά την Αμοργό και να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στο κομμάτι της απολύμανσης και της καθαριότητας. Από εκεί και πέρα δουλεύουμε συστηματικά να προβάλλουμε το νησί μας και στον εσωτερικό τουρισμό αλλά και στις αγορές του εξωτερικού που έχουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία και θα μπορούσαν να στηρίξουν την τουριστική κίνηση του νησιού.

Γιατί να επισκεφθεί κάποιος την Αμοργό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου;
Η Αμοργός είναι ένα από τα λίγα νησιά που έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα της. Δεν είναι μόνο το απέραντο γαλάζιο που μας διαφημίζει παγκοσμίως. Είναι η απλότητα και αυθεντικότητα στο περιβάλλον, τα γραφικά χωριά της, οι φιλόξενοι άνθρωποι και φυσικά η παράδοση, ο πολιτισμός και η γαστρονομία που θα σε συνεπάρει. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς ως Δημοτική Αρχή, μέσα από τον σχεδιασμό μας να καταστήσουμε την Αμοργό προορισμό για όλο το χρόνο, και θα το πετύχουμε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

Σχεδιάστε το πιο απαραίτητο ρούχο του καλοκαιριού… μόνοι σας! 

0
Δημιουργήστε μοναδικά Τ- shirts εκτυπώνοντας πάνω τους ό,τι εσείς θέλετε. Μπλουζάκια με τη δική σας φωτογραφία, κάποιο μήνυμα, μια εικόνα ή ένα στίχο από ένα τραγούδι...

Άνοιξε η καντίνα στην παραλία Μαλτέζι

0
Η καντίνα στην παραλία Μαλτέζι άνοιξε! Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7:30 το απόγευμα. Απολαύστε δροσερές σαλάτες, καφέ, χυμούς, αναψυκτικά και κοκτέιλ...

Μιχάλης Γαβαλάς – Μαριεύα Γιαννούλη: Δύο νέοι είναι σε «καλοκαιρινή μέθη»...

0
Σε ένα υπέροχο σημείο της Αιγιάλης, στο χώρο όπου γυρίστηκε το βίντεο «Καλοκαιρινή Μέθη» στον ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο», με θέα το Αιγαίο, συναντηθήκαμε με...

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια με το Νατάσσα για Μαλτέζι και Πλάκες

0
Ξεκίνησε και φέτος το "Νατάσσα" τα καθημερινά δρομολόγια του από τα Κατάπολα για τις παραλίες Μαλτέζι και Πλάκες. Εκτός από τις καθημερινές μετακινήσεις προς...

Villa Vanessa: Διαμονή μία ανάσα από την παραλία των Καταπόλων

0
Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Καταπόλων, μια ανάσα από το κύμα ένα άρτια εξοπλισμένο διαμέρισμα δυναμικότητας 7 ατόμων είναι διαθέσιμο να...

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες...

0
Η Blue Star Ferries ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Αμοργού για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την περίοδο του Πάσχα, ώστε όσο τον δυνατόν περισσότεροι...

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...

Πανσιόν Χώρα: δωμάτια με θέα!

0
Για όσους θέλουν να απολαύσουν γεύση αυθεντικής νησιώτικης φιλοξενίας, η επιλογή είναι αναμφισβήτητα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''πανσιόν Χώρα'' στην πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένα στη γραφική...

Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή...

0
Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου Αν θελήσουμε να εξετάσουμε την εμφάνιση του τουριστικού φαινομένου στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αυτόματα η σκέψη μας στρέφεται στη σύγχρονη μεταπολεμική...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap