Γιώργος Καρούκης: Ένας πυγμάχος από την Αμοργό

0

Είναι πρωταθλητής στην πυγμαχία, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του και κατάγεται από τα Θολάρια. Ο λόγος για τον Γιώργο Καρούκη. Ο 34χρονος αθλητής τον Δεκέμβριο του 2017 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας στην πυγμαχία. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διεξήχθη στον Πειραιά και στο γήπεδο Παναγιώτης Σαλπέας όπου ο Γιώργος συμμετείχε με την elite ομάδα Α΄ κατηγορίας του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος αγωνίστηκε στην κατηγορία των 60 κιλών και στα ημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον αθλητής της Παναχαϊκής Παρασκευά Σταυρόπουλο. «Προσωπικά ένιωσα πως η σκληρή μου προετοιμασία απέδωσε καρπούς κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση και κερδίζοντας στην ουσία τον αγώνα αλλά και τις εντυπώσεις» δήλωσε ο Γιώργος στο amorgos – news.gr.

Η αθλητική πορεία του Γιώργου είναι γεμάτη διακρίσεις. Όλα ξεκίνησαν όμως από την εφηβική του ηλικία καθώς τότε αντιλήφθηκε πως τα μαχητικά αθλήματα είναι και αυτά που του ταιριάζουν. Ο κόσμος του αθλητισμού τον κέρδισε και στην ηλικία των 16 ετών από τον αθλητισμό πέρασε στον πρωταθλητισμό του kick boxing. Mετά και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος kick boxing στο Full Contact το 2001 ο Γιώργος άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με την πυγμαχία, με το άθλημα που κρατά τις ρίζες του από την αρχαιότητα και εξασκεί τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.

Μερικές από τις διακρίσεις του που ξεχωρίζουμε είναι η συμμετοχή στο gala πυγμαχίας  επίλεκτων αθλητών «Χρυσά γάντια» Πάτρα 2007, η 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας 64 kg Ν. Μουδανιά 2010, 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας 69 kg Άρτα 2011 και συμμετοχή σε gala πυγμαχίας επίλεκτων αθλητών «Άρης – Ολυμπιακός» Θεσσαλονίκη 2017.

Ο Γιώργος τα τελευταία 11 χρόνια ασχολείται παράλληλα με την προπονητική καθώς είναι πιστοποιημένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Κατάγεται από την Αμοργό και συγκεκριμένα από τα Θολάρια. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να εργαστεί ως προπονητής στα σχολεία της Αμοργού κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2015 και 2016 σε ένα πρόγραμμα παιδικής άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εκτελέστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού. Μια εμπειρία που όμως μας εκμυστηρεύτηκε του έδωσε μεγάλη χαρά. «Νιώθω χαρούμενος και ευτυχής που συμμετείχα σε μια προσπάθεια μετάδοσης και καλλιέργειας των αξιών του αθλητισμού σε μικρές ηλικίες στο νησί μου».

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην σχέση του Γιώργου με την Αμοργό «Για εμένα η Αμοργός είναι σημείο αναφοράς. Ένα κομμάτι του εαυτού μου. Η απόλυτη επαφή ε την φύση και ο ιδανικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Είναι τόπος προσδιορισμού που με φορτίζει θετική ενέργεια κάθε φορά. Η Αμοργός για εμένα είναι ένας ισχυρός δεσμός με την παράδοση και τις ρίζες μου. Ένας δεσμός που δεν πρόκειται να σπάσει…».

Πηγή φωτογραφιών: http://www.osfp.gr/ content/pygmaxia/9104-pygmaxia