Για την επίσκεψη του Νίκου Αλιάγα στην Αμοργό και την προβολή του νησιού στο εξωτερικό μίλησε στο amorgos news ο Δήμαρχος Αμοργού

52

Για την επίσκεψη του Νίκου Αλιάγα στην Αμοργό και την προβολή του νησιού στο εξωτερικό μίλησε στο amorgos news  ο Δήμαρχος Αμοργού. Ο Νικόλαος Φωστιέρης δεν παρέλειψε να μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις που του δημιούργησε η συνάντησή του με τον διάσημο παρουσιαστή της Γαλλικής τηλεόρασης.

 

  1. Πως προέκυψε η επίσκεψη του Νίκου Αλιάγα στην Αμοργό και η πραγματοποίηση των γυρισμάτων για την εκπομπή 50’ inside;

Η  Αμοργός είναι ο πρώτος Ελληνικός τόπος που ο Νίκος Αλιάγας επέλεξε για να κινηματογραφήσει  και να προβάλει από την εκπομπή του «50’ inside» που παρουσιάζεται από το TF1 κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης κάθε Σάββατο . Η ταινία “ Le Grand Blue που γυρίστηκε στην Αμοργό και συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την επιλογή του νησιού ως τόπο γυρισμάτων για έξι εκπομπές και η αρχική  ιδέα ανήκει  στη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας  στη Γαλλία  κ. Ντίνα Πανέτη . Το Authentic Big Blue κλήθηκε  να φέρει σε πέρας την παραγωγή του μεγαλόπνοου σχεδίου καθώς για πρώτη φορά ο διάσημος  παρουσιαστής πραγματοποίησε πολυήμερα γυρίσματα σε ελληνική τοποθεσία.  Το Διεθνές Τουρνουά  Ελεύθερης Κατάδυσης  «Authentic Big Blue» που θα φιλοξενηθεί  για δεύτερη φορά στην Αμοργό από 16 έως 23 Σεπτεμβρίου  θα προβληθεί μέσα  από  την εκπομπή του Νίκου Αλιάγα  ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο  να παρακολουθήσει από κοντά τη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Τίποτε δεν θα είχε γίνει χωρίς την απεριόριστη δυναμικότητα της δημοσιογράφου Βιβής Δρακά η οποία ήρθε σε επαφή με την Πρεσβεία μας στο Παρίσι και επηκολούθησαν τα παραπάνω. Ο  Δήμος αγκάλιασε και στήριξε αυτή την  πρωτοβουλία.

  1. Τι σημαίνει για το νησί η συγκεκριμένη προβολή ; Τι θα κερδίσει η Αμοργός από αυτή την προβολή;

Ο Νίκος Αλιάγας είναι ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και οι εκπομπές του στη Γαλλία έχουν τεράστια ακροαματικότητα. Απευθύνονται στο Γαλλικό κοινό που είναι κατ΄ εξοχήν φιλελληνικό κοινό που γνωρίζει ή έχει ακούσει για την Αμοργό.  Υπάρχει άρα το υπόβαθρο ώστε η εκπομπή να τους ευαισθητοποιήσει να επισκεφθούν ξανά ή για πρώτη φορά την Αμοργό. Έτσι η Αμοργός και το Authentic Big Blue θα βρίσκονται όλο το καλοκαίρι στο επίκεντρο της εκπομπής «50’ inside» του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού TF1 με παρουσιαστή το Νίκο Αλιάγα.

  1. Πείτε μας δύο λόγια για τα γυρίσματα; Σε ποία μέρη πραγματοποιήθηκαν και πόσες ημέρες διήρκησαν;

Τα γυρίσματα διήρκεσαν 5 ημέρες από ένα συνεργείο της Γαλλικής  τηλεόρασης, που εκτός από το Νίκο Αλιάγα , απαριθμούσε 14 άτομα (Διευθύντρια παραγωγής, ηχολήπτες, εικονολήπτες κ.α.). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Αμοργό με κύριο τοπίο την Ι.Μ. Χοζοβιωτίσσης και την περιοχή της Αγίας Άννας όπου γυρίστηκε η ταινία το Απέραντο Γαλάζιο. Επίσης γυρίσματα έγιναν στην Καλοταρίτισσα, τη Χώρα, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη.

  1. Σε ποια στοιχεία της Αμοργού εστίασαν τα γυρίσματα; Τι ακριβώς προέβαλαν; Στη φυσική ομορφιά , την παράδοση ή τη γαστρονομία του νησιού;

Προέβαλαν κυρίως την φυσική ομορφιά της Αμοργού σε συνδυασμό με την παράδοση , τη γαστρονομία  και την κοινωνική ζωή του νησιού.

  1. Συναντηθήκατε με τον κ. Αλιάγα ; Πως σας φάνηκε σαν παρουσιαστής άλλα και σαν άνθρωπος;

Συναντήθηκα με το κ. Νίκο Αλιάγα και εντυπωσιάστηκα  από τις γνώσεις του, τον επαγγελματισμό  του, την απλότητα του αλλά κυρίως από το γεγονός ότι είναι ένας πραγματικός Έλληνας που αν και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Παρίσι, μιλά άψογα Ελληνικά και είναι υπερήφανος για την καταγωγή του, το Μεσολόγγι, όπου είναι και επίτιμος Δημότης. Είμαι υπερήφανος που τον γνώρισα, είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος και σε όλες τις συζητήσεις του το Κέντρο είναι η Ελλάδα.

  1. Τι άλλο να περιμένουμε φέτος το καλοκαίρι;

Η Δημοτική Αρχή έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών, να βελτιώσει το μείγμα των επισκεπτών αλλά κυρίως να διευρύνει την τουριστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε διαθέσει αρκετά ποσά για διαφήμιση, για βελτίωση των υποδομών όπως τα μονοπάτια για την εκπαίδευση τόσο του προσωπικού όσο και των επιχειρηματιών, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης και την βελτίωση των συγκοινωνιών.

Εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά,  όμως η κύρια προσπάθεια πρέπει να αναληφθεί από τους επιχειρηματίες με λογικές τιμές, καλή συμπεριφορά, βελτίωση των υποδομών κ.τ.λ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ιωάννα Συνοδινού

O Δήμαρχος μίλησε στην Μαρίνα Βασιλοπούλου του amorgos news