13.3 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΒρεθείτε στο βυθό του απέραντου γαλάζιου με το Amorgos Scuba Diving Center

Βρεθείτε στο βυθό του απέραντου γαλάζιου με το Amorgos Scuba Diving Center

Για τους λάτρεις του βυθού, των εξερευνήσεων και της περιπέτειας υπάρχει στην Αιγιάλη το Amorgos Scuba Diving Center. Η σχολή καταδύσεων ιδρύθηκε το 2006 από τον Δημήτρη Συνοδινό, είναι πιστοποιημένη από τους μεγαλύτερους  καταδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως ενώ κατέχει επίσημη άδεια λειτουργίας. 

Ο 31χρονος Δημήτρης λάτρευε τη θάλασσα και από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε να γίνει δύτης. Αμοργιανός, πάππου προς πάππου δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει όσο κανένας άλλος τον βυθό του νησιού του. Έκανε μια μικρή διακοπή στα όνειρά του για τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη του επαφή με τις καταδύσεις την απέκτησε την περίοδο που υπηρετούσε ως φαντάρος στα ΟΥΚ.  Έπειτα επέστρεψε στα αγαπημένα του πάτρια εδάφη.

Κάπου τότε πριν από 8 χρόνια αποφάσισε να ανοίξει τη δική του καταδυτική σχολή πίσω από την παραλία της Αιγιάλης. Άλλωστε τα νερά της Αμοργού είναι από τα πιο ασφαλή,  παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ιδανικά για καταδύσεις.  Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ναυαγοκαταδύσεων και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία εξερευνώντας τις σπηλιές με τα πολλά κοράλλια. Φέτος για πρώτη φορά η έμπειρη ομάδα του καταδυτικού κέντρου ξεναγεί τους λάτρεις του βυθού στα παλιά ορυχεία της Αμοργού. Εντυπωσιακά και για τους περισσότερους σχεδόν άγνωστα.

Για τα άτομα που δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κατάδυση και θέλουν απλώς να απολαύσουν την ομορφιά της θάλασσας υπάρχουν τα snorkeling trips. Πρόκειται δηλαδή για ξενάγηση στο απέραντο γαλάζιο της Αμοργού μόνο με μάσκα και βατραχοπέδιλα  χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό. Δύο σκάφη μαζί με το έμπειρο προσωπικό μεταφέρουν τους τουρίστες στο μέρος που θα ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Όσοι επιλέξουν αυτή την “εκδρομή” μπορούν να χαζέψουν τον βυθό, να δουν τα διάφορα ψάρια και να τα απαθανατίσουν βγάζοντας υποβρύχιες φωτογραφίες! Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά ή groups!   Πριν τα snorkeling trips πραγματοποιούνται σεμινάρια θεωρίας κατά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τα σφουγγάρια, τα ψάρια και όλες τις ομορφιές της θάλασσας που θα συναντήσουν.

Το καταδυτικό κέντρο είναι 5 αστέρων πράγμα που σημαίνει πως πληρεί όλα τα διεθνή πρότυπα για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν προγράμματα για αρχάριους, προχωρημένους καθώς και για όσους θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα καταδύσεων. Καλύπτει τις απαιτήσεις για εκμάθηση αρχίζοντας από το πρώτο αστέρι δηλαδή το πρώτο επίπεδο μέχρι την απονομή διπλώματος βοηθού εκπαιδευτή. Τα διπλώματα που παρέχονται αναγνωρίζονται παγκοσμίως από τα μεγαλύτερα καταδυτικά κέντρα του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τρέχουν τρία διαφορετικά προγράμματα. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 350 ανάλογα με το επίπεδο, τις συνολικές ώρες μαθημάτων και το δίπλωμα. Για τα snorkeling trips η τιμή κυμαίνεται στα 25 ευρώ το άτομο.

Οι 3 εκπαιδευτές και οι 3 βοηθοί είναι καταξιωμένοι με πολυετή πείρα στις καταδύσεις. Πριν από κάθε κατάδυση πραγματοποιούνται μαθήματα θεωρίας στην αίθουσα που διαθέτει το κέντρο καθώς και προβολή βίντεο ή σεμινάρια σχετικά με τις καταδύσεις και τους θησαυρούς της θάλασσας.  Μέρος στα προγράμματα καταδύσεων μπορούν να λάβουν όσοι είναι άνω των 10 ετών.

Ο Δημήτρης Συνοδινός διατηρεί ανοικτή τη σχολή και τον χειμώνα καθώς διαθέτει ειδικό εξοπλισμό κατάλληλο για τις χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Τις λίγες ώρες που ο Δημήτρης βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα θα τον βρείτε στο “Αmorgos diving shop”. Ένα κατάστημα στο λιμάνι της Αιγιάλης με αθλητικά είδη και φυσικά καταδυτικό εξοπλισμό.

Το Amorgos Scuba diving centre υποδέχεται και δύτες από όλους τους καταδυτικούς οργανισμούς αρκεί να επιδείξουν την καταδυτική τους κάρτα.

Amorgos diving centre

Ormos Egialis, 84008 Amorgós

2285 073611

http://www.amorgos-diving.com

[email protected]

https://www.facebook.com/amorgos.diving

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap