Αύριο στις 11:00 στην ΗΟ.RE.CA. η Αμοργός παρουσιάζει το πρωινό της!

0

Παρούσα και η Αμοργός στο Περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στην HO.RE.CA στην έκθεση που πλέον αποτελεί θεσμό για τον χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων.

Αύριο 11 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο HALL 4, στο περίπτερο Α19, η Αμοργός θα παρουσιάσει τον μπουφέ του Αμοργιανού Πρωινού. Στα ηνία της παρουσίασης ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αθηναίων, Θοδωρής Δεσποτίδης και η Δέσποινα Γιαννακοπούλου από το Ξενοδοχείο Vigla.  Αξίζει να σημειώθεί πως το ελληνικό πρωινό είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του νησιού τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Aigialis Hotel & Spa. Τα ξενοδοχεία Vigla και Αigialis είναι από τα πρώτα του νησιού που έχουν υιοθετήσει τη φιλοσοφία του ελληνικού πρωινού και έχουν λάβει και το σχετικό σήμα.

Το πρωινό του Σαββάτου θα παρασκευαστούν από δύο σεφ του νησιού, την Ευαγγελία – Ραφαέλα Ρούσσου από την Αρκεσίνη και τον Ηλία Βεκρή από τα Θολάρια, νόστιμα τοπικά εδέσματα. Το μενού περιλαμβάνει αμοργιανά πιτάκια, φαβατοκεφτέδες με σως κάπαρης και λουκουμάδες με θυμαρίσιο μέλι και αλεσμένο σουσάμι! Αμοργιανά παξιμάδια, ψωμί εφτάζυμο, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, γαπράκια, παστέλια και ξεροτήγανα είναι οι υπόλοιπες νοστιμιές που μαζί με όλα όσα παρασκευαστούν εκείνη την στιγμή θα συνθέσουν τον μπουφέ του Αμοργιανού Πρωινού. Επίσης το ζαχαροπλαστείο «Μέλι και Κανέλα» στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρωινού προσφέρει ρυζόγαλο αρωματισμένο με φασκόμηλο,  κουραμπιέδες με γεύση ψημένη ρακί και μπάρες δημητριακών με θυμαρίσιο μέλι Αμοργού.

Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης ξεροτήγανα, παστέλια, ντακάκια, λουκουμάδες και παραδοσιακά κουλουράκια θα προσφέρονται σε όλον τον κόσμο που με την παρουσία του θα τιμήσει άλλη μία προσπάθεια του νησιού μας!

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση με στόχο την ανάδειξη τοπικών εδεσμάτων. Στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στο Hall 4 του Metropolitan Expo, στο Α19 – Β20 θα προβληθούν έξι περιοχές της χώρας. Φέτος οι τιμώμενες περιοχές είναι η Αμοργός, η Σύρος, η Μεσσηνία, η Κορινθία, η Λέσβος και η Κεφαλονιά τα πρωινά των οποίων θα παρουσιαστούν καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.