Αύριο η μεγάλη συναυλία της Ένωσης Καταπολιανών Αμοργού με την Μπέττυ Χαρλαύτη

0

Μεγάλη συναυλία στο θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων, με την Μπέττυ Χαρλαύτη και τον Γιάννη Μπελώνη έχει διοργανώσει η Ένωση Καταπολιανών Αμοργού για αύριο 10 Αυγούστου με αφορμή τον εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυσή της. Η Μπέττυ Χαρλαύτη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τον Γιάννη Μπελώνη να τη συνοδεύει στο πιάνο. Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες που για πρώτη φορά θα ερμηνεύσουν για το κοινό της Αμοργού τραγούδια του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη, σύγχρονη Ελληνίδα ερμηνεύτρια με κλασική εκπαίδευση, διπλωματούχος μεσόφωνος, έχει χαρακτηριστεί ως «η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από την νέα γενιά». Είναι γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την συνεργασία της με Μίκη Θεοδωράκη.

Το album «Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον Κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη» που προέκυψε πρόσφατα ηχογραφήθηκε με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Έτσι η Χαρλαύτη συγκαταλέγεται στους ελάχιστους ερμηνευτές της χώρας της που έχουν προσωπική δισκογραφία σε σύμπραξη με συμφωνική ορχήστρα.

Σε αυτό συμμετέχουν οι εμβληματικοί Zülfü Livaneli και Μαρία Φαραντούρη καθώς και ο Γιώργος Περρής. Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Η Χαρλαύτη έχει επισκεφθεί τις Η.Π.Α. για προσωπικές συναυλίες αρκετές φορές όπως επίσης την Ελβετία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Φινλανδία, το Ισραήλ κ.α.

Έχει τραγουδήσει σε κάποια από τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας της και έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Μαρία Φαραντούρη, τον Μάριο Φραγκούλη, την El Sistema Greece και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη γεννήθηκε στην Κόρινθο και έχει μικρασιατική καταγωγή.  Έχει κάνει ποικίλες μουσικές σπουδές και είναι τελειόφοιτη στο δεύτερο πτυχίο της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται η κυκλοφορία της διεθνούς εκδοχής του νέου δίσκου της σε έργα Μίκη Θεοδωράκη όπου η ερμηνεύτρια συμπράττει και πάλι με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 21:00