21.9 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΑπό την Σάμο στην Κεφαλοννιά με καγιάκ!

Από την Σάμο στην Κεφαλοννιά με καγιάκ!

Μια σύγχρονη “Οδύσσεια” τόλμησε να κάνει ο Γιώργος Λίλας από την Ιθάκη,  που ξεκινώντας με το καγιάκ του από την Σάμο στις 7 Νοεμβρίου, έχει διασχίσει ήδη τα Δωδεκάνησα, πέρασε τα Λέβιθα και την Κίναρο και έφτασε στην Αμοργό προχθές όπου επισκέπτηκε το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Στο amorgos-news μίλησε ο σύγχρονος “Οδυσσέας” για το τολμηρό ταξίδι του, τις σκέψεις του και τα σχέδια του.

Κατάγομαι από την Ιθάκη, μεγάλωσα εκεί και έφυγα σε ηλικία 16 ετών. Στα 28 μου ξαναγύρισα για να δουλέψω και να μείνω μόνιμα εκεί. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τα θαλάσσια σπορ. Είμαι εκπαιδευτής καταδύσεων και οδηγός εκδρομών θαλάσσιου καγιάκ. Αυτή τη στιγμή είμαι στη διαδικασία να πιστοποιηθώ και ως εκπαιδευτής καγιάκ.

Arriving at Gidaki beach with a sea kayak…!!!We are still open until the end of October and the weather looks amazing after the 8th!! Book a private trip now:—> www.seakayakingithaca.com <—

Gepostet von Odyssey Sea Kayak Club – Ithaca, Greece am Samstag, 5. Oktober 2019

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι η συνέχεια μια προσπάθειας που ξεκίνησε πέρσι ο φίλος Γιώργος Ποταμιάνος από την Κεφαλλονιά με το ταξίδι του με καγιάκ από την Κεφαλλονιά στην Κωνσταντινούπολη. Το έκανε για να μαζέψει χρήματα για το νοσοκομείο την Κεφαλλονιάς το οποίο χρησιμοποιούμε και εμείς από την Ιθάκη. Φέτος το καλοκαίρι μου πρότεινε να κάνουμε κάτι μαζί και έτσι καταλήξαμε στην διάσχιση του Αιγαίου και όλης της χώρας από την Σάμο στην Ιθάκη και την Κεφαλλονιά. Επειδή και οι δύο δουλεύουμε σεζόν, ονειρευόμαστε τέτοια ταξίδια μόλις τελειώσουμε με τον τουρισμό για να ξεφύγουμε λίγο.

Δυστυχώς ο φίλος Γιώργος εγκατέλειψε την προσπάθεια λόγω τραυματισμού στον ώμο και θα την επαναλάβει αργότερα. Άρα συνεχίζω μόνος τώρα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί.

Today we start from Karlovasi in Samos island heading to Fournoi islands.. Special thanks to Γιωργος Νικολαιδης from…

Gepostet von Odyssey Sea Kayak Club – Ithaca, Greece am Donnerstag, 7. November 2019

Αφετηρία ήταν το Καρλόβασι της Σάμου. Το πλάνο άλλαξε απο όταν έμεινα μόνος. Μέχρι τώρα έχω περάσει από Φούρνους, Πάτμο, Κίναρο, Αμοργό και Σχοινούσα και στη συνέχεια πιθανότατα να σταματήσω Ίο, Φολέγανδρο, Μήλο, Σίφνο Κύθνο, Τζιά, Πειραιά, Ισθμό Κορίνθου, Τριζόνια ή Γαλαξίδι, Ναύπακτο Μεσολόγγι, εκβολές Αχελώου, Άτοκο, Ιθάκη, Κεφαλλονιά. Η διάρκεια εξαρτάται κατά πολύ από τον καιρό αλλά χοντρικά 20-25 μέρες με 6-10 ώρες κουπί την ημέρα.

Είναι πολύ απαιτητικό. Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί καλή προετοιμασία και καλή ψυχολογία. Επίσης ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο. Νομίζω για να φτάσει κάποιος στο σημείο να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι με καγιάκ πρέπει να έχει ασχοληθεί χρόνια με το άθλημα και να έχει κάνει πολλά μικρότερα τριπ. Επειδή δουλεύω με γκρουπ πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι πως θα αντιμετωπίσω μια έκτακτη περίπτωση η έναν τραυματισμό. Αυτό βοηθάει πολύ στα προσωπικά μου τριπ. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι τα μεγάλα περάσματα με κόντρα καιρό. Επίσης θεωρώ δύσκολο ψυχολογικά να μιλάς με δικούς ανθρώπους και να καταλαβαίνεις ότι αμφιβάλουν για αυτό που κάνεις.

Η καλύτερη στιγμή στο συγκεκριμένο ταξίδι μέχρι τώρα ήταν η στιγμή που αναχωρούσαμε από το Καρλόβασι. Έβλεπα μπροστά μου μια περιπέτεια 20-30 ημερών με έναν καλό φίλο και η χειρότερη όταν ο Ποταμιάνος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Από εκεί και πέρα μια από τις χειρότερες ήταν όταν έφτανα Αμοργό μετά από 4 ώρες κουπί, που οι καταβατικοί άνεμοι στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού δεν με άφηναν να πλησιάσω με τίποτα στην ξηρά.

Συνήθως στα νησιά μένω μόνο από το απόγευμα που φτάνω μέχρι τα ξημερώματα που φεύγω. Μόνο στην Αμοργό έκατσα και το επόμενο πρωί για να επισκεφτώ το μοναστήρι και να δω από κοντά το μέρος που γυρίστηκε το απέραντο γαλάζιο που για κάθε δύτη είναι μια ταινία σύμβολο. Επίσης στην Μήλο σκοπεύω να κάτσω 2 μέρες και να δω όλη την ακτογραμμής της.

Επόμενος στόχος, αν με το καλό τελειώσω αυτόν, είναι να πάω με το καγιάκ από την Ιθάκη στην Ρώμη.

Και μεις Γιώργο με την σειρά μας σου ευχόμαστε καλή συνέχεια, καλές θάλασσα και πάντα να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις!

Ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια σου!

Δείτε όλα τα updates του ταξιδιού στο Odyssey Sea Kayak Club – Ithaca, Greece και την θέση του Γιώργου live στο:
http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap