Απόκριες στην Αμοργό σημαίνει πάρτι και παραδοσιακά έθιμα!

0

Βγάζουμε από τις ντουλάπες τα αποκριάτικα, μασκαρευόμαστε, μεταμφιεζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για τρεις εβδομάδες γεμάτες κομφετί, σερπατίνες και φυσικά αποκριάτικα πάρτι! Η περίοδος αυτή είναι άκρως εορταστική με τα καφέ μπαρ του νησιού να διοργανώνουν πάρτι για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι.

Κάθε χρόνο επίσημα οι απόκριες ξεκινούν την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου που φέτος έπεσε στις 28 Ιανουαρίου. Η Τσικνοπέμπτη, η Πέμπτη δηλαδή πριν την δεύτερη Κυριακή της αποκριάς, πέφτει στις 8 Φεβρουαρίου. Οι καρναβαλίστικοι ρυθμοί γίνονται πιο έντονοι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 18 Φεβρουαρίου. Φέτος η Καθαρά Δευτέρα πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου.

Στην Αμοργό ένα από τα πιο ξεχωριστά έθιμα είναι αυτό του Καπετάνιου στην Αιγιάλη. Οι ρίζες του κρατούν από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, την Τυρινή. Σε αυτό το έθιμο συμμετέχουν κυρίως οι νέοι του νησιού ωστόσο όλοι οι κάτοικοι ξεσηκώνονται από τις μουσικές και συμμετέχουν στο πέρασμα της πομπής.

Το amorgos – news.gr όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βρίσκεται σε κάθε αποκριάτικη στιγμή προκειμένου να σας μεταδώσει το εορταστικό κλίμα αλλά και να σας παρουσιάσει τα έθιμα που αναβιώνουν στο νησί έως και σήμερα!

Καλές Απόκριες να έχουμε!