18.9 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΑποχαιρετιστήρια Επιστολή του πρώην Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του πρώην Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. (ε.α) ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑ Νικολάου

Με αφορμή την πρόσφατη αποστρατεία μου, αποχωρώ με έντονα αισθήματα βαθιάς συγκίνησης από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο το αγάπησα και το υπηρέτησα με αυταπάρνηση καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας μου. Νιώθω συγκίνηση και ιδιαίτερη υπερηφάνεια που κλείνω μία καριέρα 25 ετών σε ένα Νησί, την Σύρο με μεγάλη Ναυτική Παράδοση που αγάπησα ιδιαίτερα και με αγάπησε και εκείνο. Και πως θα γινόταν διαφορετικά, αφού εδώ επέλεξα να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια!!! Μία καριέρα που ξεκίνησε να οικοδομείται σε ένα άλλο Νησιωτικό σύμπλεγμα, την Ηρωϊκή Σάμο, την Μαχητική Ικαρία και τους Φούρνους, όπου ως νέος Σημαιοφόρος, Κυβερνήτης στα πλωτά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. ΠΛΣ-111 και ΠΛΣ-116 ξεκίνησα με όνειρα, με όραμα και ένα στόχο… Να τιμήσω σε όλες τις πτυχές δίνοντας και τη τελευταία ικμάδα ψυχής ……, όταν νεαρός ακόμη το 1994 στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ριγώντας από συγκίνηση έδινα τον Ιερότερο όρκο Τιμής στη Πατρίδα.

Εύχομαι στο νέο Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να βιώσει ανάλογες και πολλές επιτυχίες  όπως αυτές που γνώρισα κατά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων μου, πολλές φορές και υπό αντίξοες συνθήκες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα  συλλογικής προσπάθειας ενός αξιόλογου προσωπικού που έχει περισσή όρεξη, επαγγελματισμό, άριστη υπηρεσιακή εμπειρία και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος.

Επίσης, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως θερμά:

 • Όλους εκείνους τους λιμενικούς, ανεξαρτήτως βαθμίδας και ιεραρχικής θέσης, τους οποίους συνάντησα στα διάφορα στάδια της υπηρεσιακής μου διαδρομής και οι οποίοι με δίδαξαν τις αρχές, τον ρόλο και τα ιδεώδη του Λιμενικού Σώματος.
 • Το σύνολο των υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς επίσης και τον αρμόδιο Κλαδάρχη Υποναύαρχο Λ.Σ. ΖΗΚΑ Ιωάννη, την οποία είχα την τιμή να προΐσταμαι το έτος 2017, για τις συντονισμένες και επίπονες προσπάθειές τους πέραν του ωραρίου επί μακρόν, προκειμένου να προετοιμάσουμε την ανωτέρω Διεύθυνση για την επιθεώρηση εφαρμογής του Κανονισμού 725/2004 ΕΚ και της Οδηγίας 2005/65/ΕΚ από έξη (06) επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΜSA, δυνάμει του Κανονισμού 324/2008/ΕΚ, έργο, το οποίο φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία και αποσπάσαμε ιδιαίτερα ευμενή σχόλια από τους ίδιους τους Κοινοτικούς επιθεωρητές για την Χώρα μας.
 • Τον Λιμενάρχη Ίου Πλωτάρχη Λ.Σ. ΣΑΚΙΡΙΑΝΟ Ιωάννη και το σύνολο του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ίου, για την άριστη συνεργασία μας, αναφορικά με την προσάραξη του Ε/Γ-Ο/Γ «Blue Star Patmos», η οποία έλαβε χώρα την 30-08-2017. Στο σημείο αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ «SUPER JET», την πλοιοκτήτρια Εταιρεία «Blue Star Ferries», τον Δήμο Ίου, τους διάφορους τοπικούς φορείς και τους πολλούς (ανώνυμους και επώνυμους) εθελοντές που πρόστρεξαν αυθορμήτως από την πρώτη στιγμή και συνέδραμαν αποφασιστικά σε όλα τα σχετικά στάδια του συγκεκριμένου συμβάντος.
 • Τον Λιμενάρχη Μυκόνου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΑ Παναγιώτη και το σύνολο του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, για την άριστη συνεργασία μας, αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ «Little Seyma» σημαίας Παναμά, η οποία έλαβε χώρα την  22-12-2017 στη νησίδα «Τραγονήσι». Στο σημείο αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον  Δήμαρχο Μυκόνου κ. ΚΟΥΚΑ Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ Μιλτιάδη, τους επαγγελματίες αλιείς ΛΥΚΟΥΡΗ Δημήτριο, ΛΥΚΟΥΡΗ Ευάγγελο και ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ Ευάγγελο, την Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ), την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής (ΕΜΑΚ), τους διάφορους τοπικούς φορείς και τους πολλούς (ανώνυμους και επώνυμους) εθελοντές που πρόστρεξαν αυθορμήτως από την πρώτη στιγμή και συνέδραμαν στην ασφαλή διάσωση-απεγκλωβισμό των δώδεκα (12) αλλοδαπών ναυτικών, μελών του πληρώματος του προσαραχθέντος πλοίου, από τις δύσβατες ακτές  της προαναφερόμενης νησίδας, στις οποίες είχαν καταφύγει μετά από την εγκατάλειψη του πλοίου και ενώ επικρατούσαν στην περιοχή άνεμοι εντάσεως δέκα (10) Μποφώρ.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τα έξη (06) υπηρεσιακά στελέχη της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.για την αμέριστη βοήθεια που μου πρόσφεραν κατά την ενάσκηση των Υπηρεσιακών μου καθηκόντων. Επέδειξαν πράγματι υψηλό φρόνημα, το οποίο συνετέλεσε αυξητικά ούτως ώστε ολοένα να εδραιώνεται το κύρος της Υπηρεσίας. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε ένα ξεχωριστά από τους συναδέλφους που συνεργάστηκα κατά καιρούς στις διάφορες θέσεις που υπηρέτησα. Ιδιαιτέρως την «ραχοκοκαλιά» του Σώματος, όπως μου άρεσε να την λέω και αναφέρομαι  στον πρώτο Λιμενοφύλακα που συνάντησα στους Φούρνους, έως  και τον τελευταίο Υπαξιωματικό που συνεργάστηκα στις αγαπημένες μου Κυκλάδες!!!

 1. Αγαπητοί Συνεργάτες των Λιμενικών Αρχών Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων, Σύρου, Θήρας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων, του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, της 1ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Αττικής και Νήσων),
 2. Λιμενάρχες και λοιποί βαθμοφόροι των Λιμεναρχείων Σύρου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Ίου, Μήλου, Άνδρου, Θήρας και Τήνου,
 3. Προϊστάμενοι και λοιποί βαθμοφόροι των Λιμενικών Σταθμών Σερίφου, Κύθνου, Φολεγάνδρου, Αιγιάλης, Καταπόλων Αμοργού, Αντιπάρου, Κιμώλου, του Α΄Λιμενικού Τμήματος Γαυρίου- Άνδρου, των Λ/Φ Φοίνικα, Λ/Φ Νάουσας, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων, Αθηνιού και Σικίνου,
 4. Κυβερνήτες, Προϊστάμενοι και λοιπά πληρώματα των ΠΛΣ-421, ΠΛΣ-603, ΠΛΣ-609, ΠΛΣ-173, ΠΛΣ-172, ΠΛΣ-122, ΠΛΣ-111, ΠΛΣ-376, ΠΛΣ-378, ΠΛΣ-345, ΠΛΣ-346, ΠΛΣ-312, ΠΛΣ-705 και ΠΛΣ-1007,
 5. Αγαπητοί λοιποί Συνάδελφοι ανεξαρτήτως ιεραρχικής βαθμίδας και πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
 6. Αγαπητοί Πλοίαρχοι και λοιπά πληρώματα των Ε/Γ-Ο/Γ, Φ/Γ και Δ/Ξ πλοίων,
 7. Αγαπητοί επαγγελματίες και ερασιτέχνες Αλιείς,

Με συγκίνηση σας αποχαιρετώ λέγοντας ότι θα θυμάμαι πάντα την μεταξύ μας συνεργασία και ανιδιοτελή-ειλικρινή φιλία μας και  θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη και διαχρονική εκτίμηση στο πρόσωπό μου.

Στο προαναφερόμενο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, εκφράζω το σεβασμό και την εκτίμησή μου για την ευγενή και πολύτιμη προσφορά τους. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έζησα μαζί τους μια ολόκληρη ζωή γεμάτη αγωνίες, λύπες και χαρές. Με γνωρίζουν και τους γνωρίζω καλά. Τους ευχαριστώ πολύ.

Την προσωπική μου υπηρεσιακή ιστορία επέλεξα να τη γράψω βρισκόμενος πάντοτε αγόγγυστα στην πρώτη γραμμή σαν απλός στρατιώτης.

Από Σημαιοφόρος Λ.Σ. τίμησα με σθένος το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα συνεχίσω να το αγαπώ και να το πονώ καθώς επίσης και την Ένδοξη Εμπορική Ναυτιλία η οποία κατ’ εμέ είναι ο παραδοσιακός στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας.

Ίσως κάποια ημέρα με κάποιους από εσάς να συναντηθούμε, γι΄ αυτό μη ξεχάσετε ποτέ  ότι η κάθε μία και ο κάθε ένας από εσάς κατέχουν σημαντικό μέρος στην καρδιά μου, υποσχόμενος ότι όποτε και αν με χρειαστείτε θα είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

Καταλήγοντας εύχομαι ολόψυχα σε όλους εσάς Υγεία, κάθε οικογενειακή ευτυχία και προσωπική ευημερία.

Δοθείσης της ευκαιρίας, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω ολόθερμα τον κάθε έναν (μικρό ή μεγάλο) χορηγό-αρωγό για τις ευγενικές, σημαντικές και χρήσιμες ανιδιοτελείς προσφορές τους, με τις οποίες επισκευάστηκαν εξ’ ολοκλήρου σκάφη, η έλλειψη των οποίων δυσχέραινε την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων Λιμενικών Αρχών και τα οποία ήταν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην ενεργοποίηση των ΠΛΣ-336, ΠΛΣ-137 και ΠΛΣ-228, των Λιμενικών Αρχών Σύρου και Θήρας αντίστοιχα, τα οποία ήσαν ικανά να ανταπεξέλθουν στην πολυσχιδή δραστηριότητα του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των άλλων, στην καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής των προαναφερόμενων Νήσων, στην ασφάλεια και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που με βοήθησαν στην ανάληψη πλήρων πρωτοβουλιών μου για την μετεγκατάσταση της 6ης  ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. από την Νήσο Τήνο στην Νήσο Σύρο το έτος 2011.

Επιπρόσθετα, θέλω να ευχαριστήσω με την ίδια θέρμη όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, διότι πάντα είχαν ολοκληρωμένη άποψη και κρίση σε ότι είχε σχέση με την υπηρεσιακή μου διαδρομή.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μου να μην ευχαριστήσω την σύζυγό μου Λουϊζα και τις δύο κόρες μου, που μου συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο, δικαιολογώντας όλα αυτά τα χρόνια την απουσία μου. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για τις αξίες που με γαλούχησαν και ιδιαιτέρως τον πατέρα μου καπτά-Γρηγόρη που με έμαθε να αγαπώ και να σέβομαι αληθινά τον κάθε έναν Έλληνα Ναυτικό και να κατανοώ την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν  οι ναυτικοί μας στις θάλασσες μας, μακριά από τις οικογένειές τους!!!

Το ταξίδι που ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια , ήταν γεμάτο συγκινήσεις, αγωνίες, ωραίες στιγμές μα πάνω από όλα είχε ένα άξιο πλήρωμα, δηλαδή το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού που συνεργάστηκα μαζί του, που κατάφερνε πάντα να ξεπερνά τις φουρτούνες… Άλλωστε σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτε πιο κατανοητό, από αυτό που με χαρακτήριζε σε όλη μου την καριέρα… το απόφθεγμα του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη «Ιθάκη», όπου μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: ¨Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός…¨!!!

Τέλος, επειδή πάντα στην ζωή μου με διέκρινε η ωμή ειλικρίνεια στις τοποθετήσεις μου και στην εν γένει συμπεριφορά μου, χωρίς καλύψεις και μεθοδεύσεις, το μόνο που θέλω να καταθέσω ως παρακαταθήκη για το μέλλον και την Ιστορία μου είναι, ότι νιώθω δυνατός και νέος, έτσι ώστε και από αυτή την θέση του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. (ε.α), να μπορώ να δώσω πολλά ακόμα στην Πατρίδα μας, στο Λιμενικό Σώμα και στην ένδοξη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, να συνεισφέρω, μέσα από την εμπειρία που συνέλεξα στις τόσες νευραλγικές θέσεις τις οποίες κατείχα καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας μου, με αποφασιστικότητα και επιτυχία!!! Παρακαταθήκες συνέπειας και σεβασμού στις πραγματικές αξίες!!!

Καταλήγοντας, θεωρώ ηθική υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Θεό και την Παναγία που με προστάτευαν πάντα που με αξίωσαν να φτάσω Υγιής έως εδώ και τον Άη-Νικόλα που με συνόδευε αδιαλείπτως σε κάθε πορεία που χάραζα!!!

 

Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που γνώρισα σε όλη την υπηρεσιακή μου διαδρομή και ξέχασα να τους κατονομάζω.

 

«Σας ευχαριστώ τον κάθε ένα ξεχωριστά από τα βάθη της καρδιάς μου»!!!

 

                           Σύρος  25-06-2018

 

 

                                     Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α)  ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Γρ. Νικόλαος          

       

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

Villa Vanessa: Διαμονή μία ανάσα από την παραλία των Καταπόλων

0
Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Καταπόλων, μια ανάσα από το κύμα ένα άρτια εξοπλισμένο διαμέρισμα δυναμικότητας 7 ατόμων είναι διαθέσιμο να...

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες...

0
Η Blue Star Ferries ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Αμοργού για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την περίοδο του Πάσχα, ώστε όσο τον δυνατόν περισσότεροι...

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...

Πανσιόν Χώρα: δωμάτια με θέα!

0
Για όσους θέλουν να απολαύσουν γεύση αυθεντικής νησιώτικης φιλοξενίας, η επιλογή είναι αναμφισβήτητα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''πανσιόν Χώρα'' στην πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένα στη γραφική...

Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή...

0
Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου Αν θελήσουμε να εξετάσουμε την εμφάνιση του τουριστικού φαινομένου στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αυτόματα η σκέψη μας στρέφεται στη σύγχρονη μεταπολεμική...

Lakki Village: ένα διαχρονικό «κόσμημα» στην φιλοξενία της Αμοργού

0
Oικογενειακό ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Γαβαλά στη διάθεση των επισκεπτών και φέτος. Το Πάσχα πλησιάζει, κάντε την κράτηση σας έγκαιρα...

Υakamos amorgos, μια νέα  γαστρονομική πρόταση στο νησί!

0
Διακαμός ή Yakamos, το λαμπύρισμα δηλαδή  των θαλάσσιων πλασμάτων στο νερό, ειδικά όταν τον ουρανό στολίζει ένα γεμάτο φεγγάρι. Η λάμψη αυτή αποτελεί έμπνευση...

Διαμερίσματα Xenisis στον Όρμο  Αιγιάλης, ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

0
Αν είσαι λάτρης της άνεσης η διαμονή στο «Xenisis apartments»  είναι μονόδρομος αφού ένα συγκρότημα  έξι νέων  διαμερισμάτων δυναμικότητας  2-4 ατόμων χτισμένα στην είσοδο...

ΗERMES-RENT A CAR-γνωρίστε το νησί με τα ‘’φτερά’’ του αγγελιαφόρου Ερμή

0
Το νησί της Αμοργού, με το ιδιαίτερο σχήμα και τα χιλιόμετρα ακτογραμμής του, σου  επιβάλλει τη χρήση μεταφορικού μέσου για την  ολοκληρωμένη εξερεύνηση του....
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap